Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı: Zirvede 6 önemli mesaj!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkanlığı’ndaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü... Gerçekleştirilen ekonomi zirvesinde 6 önemli mesaj verildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2023 Güncelleme 27 Temmuz 2023, 06:57
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı: Zirvede 6 önemli mesaj!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen ekonomi zirvesinde 6 önemli mesaj verildi. Maliye politikaları kamuda tasarruf anlayışı ile güçlendirilerek elde edilecek mali alan vatandaşın refahını artırmak için kullanılacak. Gıda perakende, otomotiv sektöründeki stokçuluk, haksız uygulamalarla bağlantılı fahiş fiyat artışları önlenecek.

4 SAAT SÜRDÜ
Tek haneli enflasyon öncelikli hedef olacak, bütün kurumlar bunun için topyekün mücadele edecek. Rezervler güçlendirilecek, cari açık düşürülecek, reform adımlarıyla yatırımların önü açılacak. Ekonomide öngörülebilirliği artıracak, beklentilere yön verecek Orta Vadeli Program'la 3 yıllık yol haritası ortaya konulacak. Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Yılmaz başkanlığında dün toplandı. Ekonomideki gelişmeler, öncelikli politikalar, bütçe görünümü, Eylül'de açıklanacak Orta Vadeli Program hazırlık sürecinin değerlendirildiği toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da katıldığı toplantı sonrası yapılan açıklamada mali disiplinin sağlanması, iç talebin dengelenmesi, cari açığın azaltılması, rezervlerin güçlendirilmesi ve enflasyonla mücadeleye yönelik önemli adımlar atıldığı anımsatıldı. Depremin bütçe üzerindeki etkilerinin hafifletilmesi, kaynak tahsisinin güçlendirilmesi amacıyla yapılan vergi düzenlemeleri, tasarruf tedbirleriyle finansal istikrarın güçlendirilmesinin hedeflendiği belirtildi. (Hazal ATEŞ)



KİMLER KATILDI?
CumhurbaşkanlığI Külliyesi'ndeki toplantıya; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Şahap Kavcıoğlu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN