Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nda duyurmuştu: Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili madde çıkarıldı

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nda duyurmuştu. TBMM Genel Kurulunda, cumhurbaşkanı ödeneğinde artışa imkan sağlayan "Cumhurbaşkanı ödeneğinin yüzde 20,2 artırılmasına" ilişkin ifade 2022 yılı ek bütçe teklifinden çıkarıldı.

Giriş Tarihi 28 Haziran 2022, 23:58 Güncelleme 29 Haziran 2022, 00:21
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nda duyurmuştu: Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili madde çıkarıldı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı'nda gündeme dair çeşitli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, emekli milletvekili maaşının Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli olmasına ilişkin konuştu.

"EK BÜTÇEYİ KARALAMAK İSTEYENLERE BİR ÇİFT SÖZ SÖYLEMEK İSTİYORUM"


Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden fırtına kopartarak ülkenin ve milletin menfaatine olan ek bütçeyi karalamak isteyenlere bir çift söz söylemek istiyorum. Özellikle Bay Kemal, yandaşı ve taifesine. Bizim sistemimizde Cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli milletvekilleri, eski cumhurbaşkanları, merhum cumhurbaşkanları hak sahiplerine yapılan ödemelerin göstergesidir.

"İLGİLİ MADDENİN KANUN METNİNDEN ÇIKARILMASINI TALEP EDİYORUM"
Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı iki maaştan biri olan emekli milletvekili maaşı Cumhurbaşkanlığı ödeneğine endekslidir. Maaşımızla ilgili tasarrufta bulunmamız mümkün olmuyordur. Muhalefet işi öylesine zıvanasından çıkardı ki, bu mihneti daha fazla taşımamız mümkün eeğil. Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere bu sebeple hiç kimsenin mağdur olmaması sebebiyle milletvekilli maaşlarının başka formüle göre düzenlenmesi yerinde olacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı iki maaş Cumhurbaşkanının önünde olacağı için tekrar gündeme getirip de kamuoyunu bu konuda meşgul etmesin.

CUMHURBAŞKANI ÖDENEĞİYLE İLGİLİ MADDE ÇIKARILDI
TBMM Genel Kurulunda, cumhurbaşkanı ödeneğinde artışa imkan sağlayan "Cumhurbaşkanı ödeneğinin yüzde 20,2 artırılmasına" ilişkin ifade 2022 yılı ek bütçe teklifinden çıkarıldı.