Stokçular yağ oyunu ile vatandaşın cebine göz dikti! 10 günde 500 bin teneke sattılar

Fırsatçıların gıda oyununun faturasını İstanbul Ziraat Odası Başkanı Demir açıkladı: Söylenti çıkarıp vatandaşı marketlere yönlendirdiler. Ayçiçek yağını, şekeri tavan yaptırdılar. Yüksek fiyattan 500 bin teneke 5 litrelik yağ sattılar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2022 Güncelleme 29 Mart 2022, 07:25
Stokçular yağ oyunu ile vatandaşın cebine göz dikti! 10 günde 500 bin teneke sattılar

İÇİNDEKİLER

Vatandaşın gıda hassasiyetini kullanan fırsatçılar, bu yolla büyük kazanç elde ediyor. İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, ayçiçek yağında ve şekerde oynanan oyunu çarpıcı verilerle ortaya koydu:



Birisi çıkıyor diyor ki 'Yağ sıkıntısı var', ardından milleti markete hücum ettiriyor.



Bunlar raflardaki ayçiçek yağını depolarına çekiyorlar. Gelen görüyor ki ayçiçek yağı yok. Talep daha fazla artıyor, ondan sonra yavaş yavaşdepodan mallarını çıkarıyorlar. 100 liralık yağı 250 liradan satmaya başlıyorlar. Önce fiyatı aşırı yükseltiyorlar, tepki gelince biraz aşağı çekiyorlar.



10 günde 500 bin teneke civarında 5 litre yağ sattılar, milyonlarca lira para kazandılar. Bu kazanç falan değil, bu serbest piyasa değil, bu vurgundur. Ramazan öncesi her alanda bunu yapmaya çalışıyorlar.



Önce sebze-meyve ve hububat, ardından ayçiçeğinde bunu yaptılar, birkaç gün önce şekerde yaptılar. Şekeri 3-4 günde tavan yaptırdılar.



Örneğin; 110 lira olan 5 lt yağı 250 lira yaptılar. Tepki olunca 170 liraya çektiler. Yine 60 lira üzerine koydular. Bunlar işlerini profesyonelce yapıyor. Ciddi yaptırımlar uygulanmalı.



'85 KURUŞLUK ÜRÜN 13 TL OLUYOR'
İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, patates-soğana ilişkin de çarpıcı değerlendirmede bulundu: "Geçen senenin patates-soğanı 85 kuruşa alınırken, nasıl 13 liraya çıkıyor? Depoda olan bir üründür bu. Depoda olan bir ürün nasıl oluyor da 13 lira oluyor?"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN