Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu dijital etkinlikle gençlere seslendi

Bakan Kasapoğlu, dijital etkinlikle 2022’nin ‘Gençlik Katılımı Yılı’ olduğunu duyurdu. Gençlere şu çağrıyı yaptı: katiliyorum.gsb.gov.tr adresine girin, bakanlığınızın her adımına dahil olun. İşte sizler için derlediğimiz 24 Şubat tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2022 Güncelleme 24 Şubat 2022, 06:57
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu dijital etkinlikle gençlere seslendi

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlık olarak 2022'yi 'Gençlik Katılımı Yılı' olarak belirlediklerini açıkladı. Alışılmışın dışında bir tanıtım organizasyonuyla Türkiye'nin farklı illerinden 16 genç ile gerçekleştirdiği etkinliği sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Kasapoğlu, 2022 yılı Bakanlık bütçesinin alt kırılımlarını, faaliyet kalemlerini gençlere sorduklarını ve bu çalışmayla ilk defa bir bakanlığın yıllık bütçesini gençlerin yönlendirmeleriyle hazırladığını ifade eden Kasapoğlu, "Şimdi hedeflerimizi büyütüp, yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz" ifadesini kullandı. 2022'nin 'Gençlik Katılımı Yılı' ilan edildiğini ve gençlerin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın karar mekanizmalarında daha etkili olmasının sağlanacağını belirten Kasapoğlu, "Faaliyetlerin mutfağında, yönetiminde ve uygulamasında siz olacak, denetimleri siz yapacaksınız. Genç Kurul çalışmalarına başladı bile. Gençlik Şurası'nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Yurtlarda katılım modelimizin çalışmaları tamamlandı, o da yakında hayata geçecek" dedi. Gençlik Katılımı Yılı'nın en dikkat çeken projesi Gençlik Katılımı Portalı'nı da hayata geçirdiklerini vurgulayan Kasapoğlu "Portalımız hazır, şu anda test yayınında sizleri bekliyor. Hemen katiliyorum. gsb.gov.tr adresine girerek ilk adımı atmanızı sizlerden bekliyorum" diyerek gençlere çağrı yaptı.



SİZİN PORTALINIZ

Kasapoğlu, portalın tamamen gençlerin portalı olduğunu anlatırken, "Anketlere katılarak, fikirlerinizi paylaşarak, bakanlığınızın çalışmalarında direkt söz sahibi olacaksınız. Portalda sürekli yeni içerikler olacak, her konu sizin değerlendirmenize sunulacak ve pek çok projeye direkt olarak dahil olabileceksiniz" dedi. Web sitesinin, E-Katılım Projesi'nin ilk aşaması olma özelliği taşıdığının altını çizen Kasapoğlu, "Hemen tıklayın, bakanlığınızın her adımına dahil olun, tüm dünyaya yeni bir model tanıtma konusunda yine öncü olalım" ifadelerini kullandı.



MALİ'YAT'I BÜYÜK
Rus milyarder Alisher Usmanov'a ait dünyanın en büyük süper yatlarından Dilbar, işletme maliyetiyle gündem oldu. 512 metrelik lüks yatın yıllık işletme maliyeti 60 milyon sterlin olarak hesaplandı. 82 metrelik dev havuza, VIP misafirler için 2 helikopter pistine, 24 misafir için geniş yaşam alanlarına sahip olan, 80 kişilik ekibin görev yaptığı yatın deposunu doldurmanın maliyetinin de 1.1 milyon sterlin olduğu belirtildi. Dilbar'ın denizlerde tam kapasite yelken açarken 120 kişiye kadar taşıyabileceği ifade ediliyor. Yatın tahmini değeri ise 800 milyon dolar...

EN BAŞARILI 50 CFO ARASINDA
Türk Hava Yolları (THY) Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker, "En Etkin 50 CFO (Chief Financial Officer- Finansal İşler Direktörü) Araştırması"nda Türkiye'nin en başarılı 50 CFO'su arasında yer aldı. THY'de 7 yıla yakın bir süredir mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapan ve yönetim kurulu üyesi olan Şeker, bu ödüle layık görülmenin kendisini gururlandığını belirtti.

ZİRAAT PORTFÖY 20 YAŞINDA
Ziraat Finans Grubu ailesinin bir üyesi olan Ziraat Portföy, 2002'de başladığı yolculukta 20'nci yılını geride bıraktı. Ziraat Portföy Genel Müdürü Yaman Akgün, "Emeklilik şirketi Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş.'ye portföy yönetimi hizmeti veren Ziraat Portföy, 2021 yıl sonu itibarıyla yönettiği 102.3 milyar TL ve yüzde 16 pazar payı ile varlık büyüklüğü bakımından portföy yönetimi sektörünün en büyük şirketi konumunda. Ziraat Portföy, 100'ü aşan yatırım ve emeklilik fonunu yönetmekte. Kurmuş olduğumuz 11 borsa yatırım fonu ile Türkiye pazarında öncü rol oynuyoruz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN