Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den Londra'ya ekonomi çıkarması! Görüşmelerin detayları belli oldu

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 7-8 Şubat 2022 tarihlerinde Londra’da bankacı ve yatırımcıların üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Nebati görüşmelerinde Türkiye Ekonomi Modeli hakkında bilgiler verdi.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2022, 21:15 Güncelleme 08 Şubat 2022, 21:34
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den Londra’ya ekonomi çıkarması! Görüşmelerin detayları belli oldu

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 7-8 Şubat 2022 tarihlerinde Londra'da bankacı ve yatırımcıların üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Görüşmelere 18 Varlık Yönetim Şirketi, 19 Uluslararası Kalkınma ve Yatırım Bankası ile 10'dan fazla özel sermaye, girişim sermayesi fonu ve teknoloji firması katılım sağladı.

100'E YAKIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİ İLE GÖRÜŞTÜ
Toplam 100'e yakın üst düzey yönetici ile görüşmeler gerçekleştirildi.

GÜÇLÜ BÜYÜME VURGUSU
Türkiye'nin dinamik üretim kapasitesi, güçlü büyümesi vurgulandı. Döviz kurlarında sağlanan istikrar ile birlikte ülkemizdeki enflasyonun geçici olduğu toplantılarda dile getirildi.

Enflasyonun geçici olduğu toplantılarda dile getirildi. Türkiye ekonomi modeli hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

NEBATİ SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMIŞTI
Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, dün İngiltere'nin başkenti Londra'da çeşitli bakanların ve yatırımcıların üst düzey yöneticileri ile yaptıkları görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ifade etmişti.

Bakan Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla söz konusu ziyaret programının ikinci gününde, yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle görüştüklerini ve Türkiye Ekonomi Modeli'ni açıklamaya ve detaylandırmaya devam ettiklerini bildirdi.

Bakan Nebati, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Londra'da 2. gün programımızda yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle görüşüyoruz. Türkiye Ekonomi Modelimizi açıklamaya ve detaylandırmaya devam ediyoruz." ifadelerine yer verdi.