Kalekim halka arz ne zaman, hangi tarihte? Kalekim hisse fiyatı ne kadar, kaç lot var? Halka arz yorumları...

Kalekim halka arz arz ne zaman? Kalekim halka arz eşit mi? Soruları gündemde araştırılan konular arasında yer aldı. Kale Holding CFO'su Haluk Alperat, "Halk arzdan gelecek gelirin yüzde 60-70'lik kısmını yurt içinde, yüzde 30-40'lık kısmını da yurt dışında şirketi büyütecek yatırımlar için kullanacağız.” açıklamasında bulunmuştu. Bu noktada, hisse fiyatı talep başvurusunda bulunacak kişiler tarafından merak ediliyor. Peki Kalekim halka arz ne zaman başlayacak? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2021, 12:00 Güncelleme 06 Mayıs 2021, 12:00
Kalekim halka arz ne zaman, hangi tarihte? Kalekim hisse fiyatı ne kadar, kaç lot var? Halka arz yorumları...

İÇİNDEKİLER

Kale Holding CFO'su Haluk Alperat, "Halk arzdan gelecek gelirin yüzde 60-70'lik kısmını yurt içinde, yüzde 30-40'lık kısmını da yurt dışında şirketi büyütecek yatırımlar için kullanacağız." açıklamasında bulunmuştu. Bu noktada, hisse fiyatı talep başvurusunda bulunacak kişiler tarafından merak ediliyor. Peki Kalekim halka arz ne zaman başlayacak? İşte detaylar!

KALEKİM HALKA ARZ DETAYLARI!

Kale Grubu şirketlerinden Kalekim'in paylarının halka arzı için yaptığı izahname başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

Kale Holding CFO'su Haluk Alperat, "Halka arz kapsamında ek satışlarla birlikte Kalekim'in, yüzde 30'una denk gelen toplam 34,5 milyon TL nominal bedelli payların halka arzını planlıyoruz. Elde edeceğimiz gelirin yüzde 60-70'lik kısmı ile de yurt içinde ve yüzde 30 -40'lık kısmı ile de yurt dışında Kalekim'in büyümesine katkı sağlayacak yeni şirket satın alma veya yeni fabrika yatırımları için kullanmayı hedefliyoruz.

Bu çerçevede yurt içinde, inşaat malzemeleri sektöründe mevcut ürün portföyüne katkı sağlayacak ve yurt içi büyümesini destekleyecek beton katkısı, boya, poliüretan ve epoksi alanlarında yeni şirket satın alma veya yeni fabrika yatırımları noktasında planlarımız var. Bununla birlikte yine yurt dışındaki mevcut yatırımlarımızı destekleyerek, farklı coğrafyalarda da yerel üretim tesisleri kurarak, büyümeyi amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Kale Grubu şirketlerinin CFO'su Haluk Alperat, düzenlenen basın toplantısında Kale grubunun başka şirketlerini halka arz etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna, "Yönetim kurulunun aldığı bir karar yok. Ama prensip olarak ana hissedarımız Zeynep Bodur Hanım ile görüşmelerimizde Kale Seramik'i de ileride halka açık olarak görürüz. Kale Havacılık'ı da önümüzdeki dönemde halka açık olarak görürürüz, bunları da hedefliyoruz" cevabını verdi.

Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu ise yaptığı açıklamada, "Zorlu pandemi sürecine rağmen 2020'de satış gelirlerimizi yüzde 37,9 oranında artırarak, 526 milyon TL'ye çıkardık." dedi.

KALEKİM HALKA ARZ HİSSE FİYATI NE KADAR?

SPK tarafından izahname onayı alan Kalekim'in, halka arzında talep toplama tarihleri 6-7 Mayıs, fiyat aralığı 13,75-14,75 TL olarak belirlendi.

Bireysel yatırımcılar için eşit dağıtım yönteminin uygulanacağı ve Ak Yatırım'ın liderlik edeceği halka arza, toplam 29 üyeden oluşan konsorsiyum aracılık ediyor.

KALEKİM HALKA ARZ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kalekim'den yapılan açıklamaya göre, SPK tarafından izahname onayı alan Kalekim'in, halka arzında talep toplama tarihleri 6-7 Mayıs, fiyat aralığı 13,75-14,75 TL olarak belirlendi.