2 Nisan 2021 CANLI Dolar ve Euro kuru | Dolar ne kadar oldu? Bugün Dolar, Euro, Sterlin kaç TL?

Döviz kurlarında yaşanan hareketliliğin ardından yatırımcılar haftanın son gününde dolar ve euro fiyatlarını yakından takip ediyor. Dolar alım satımı yapmak isteyen vatandaşlar dolar kuru hakkında sorgulama yapıyor. Hafta boyunca sert dalgalanarak 8.45'i test eden dolar, TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nın sıkı para politikası mesajlarından sonra 8.15'in altına geriledi. Son dakika haberine göre, dolar haftanın son işlem günü analistlerin psikolojik destek olarak tanımladığı 8 liranın altını gördü. Peki, 2 Nisan dolar ne kadar oldu? Bugün Dolar, Euro, Sterlin kaç TL? İşte anlık döviz kuru fiyatları!

Giriş Tarihi 02 Nisan 2021, 09:09 Güncelleme 02 Nisan 2021, 10:57
2 Nisan 2021 CANLI Dolar ve Euro kuru | Dolar ne kadar oldu? Bugün Dolar, Euro, Sterlin kaç TL?

İÇİNDEKİLER

2 Nisan dolar ne kadar oldu? Dolar, Euro, Sterlin döviz kurları dövize yatırım yapan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Döviz alım satımı yapmak isteyen vatandaşlar döviz kurları hakkında sorgulama yapıyor. Dolar yaşanan büyük artışla yeni haftaya başlamıştı.

SON DAKİKA: DOLAR 8 LİRANIN ALTINA GERİLEDİ!

Dolar/TL yaşadığı dalgalanmaların ardından, haftanın son işlem günü analistlerin psikolojik destek olarak tanımladığı 8 liranın altını gördü.

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 7,99 seviyesinde işlem görüyor.

Dün en yüksek 8,2908 seviyesini gören dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından sıkı para politikası duruşunun korunacağı mesajının devam ettirilmesi ile düşüşe geçerek günü de yüzde 1,6 değer kaybıyla 8,1195'ten kapattı.

YÜZDE 1,5 DEĞER KAYBINA UĞRADI

Bugüne de düşüşle başlayan dolar/TL, yaklaşık bir haftanın ardından 8'in altına inerek 7,9880'i gördü. Dolar/TL, saat 10.20 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 1,4 altında 7,9940'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 1,3 azalışla 9,4370'ten, sterlin/TL de yüzde 1,5 değer kaybıyla 11,0750'den satılıyor.

Düşüşünü 3'üncü işlem gününe taşıyan dolar endeksi 92,9 seviyelerinde bulunurken, avro/dolar paritesi de 1,1780 seviyelerinde yatay hareket ediyor.

Analistler, dün dünya genelinde açıklanan pozitif imalat sanayi verileri paralelinde ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri ile dolar endeksindeki düşüşün gelişmekte olan ülke para birimlerini desteklediğini söyledi.

Yurt içinde TCMB'nin "yüksek seyreden enflasyon ve enflasyon beklentilerinin sıkı bir para politikası duruşu gerektirdiği" mesajını korumasının da kur tarafına pozitif yansıdığını vurgulayananalistler, bugün ABD ve Avrupa'da Paskalya tatili dolayısıyla piyasaların birçoğunun kapalı olacağını, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin takip edileceğini bildirdi.

DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar kuru TCMB yönetimindeki değişimin ardından dalgalanmaya devam ediyor.

ALIŞ: 8,0003

SATIŞ: 8,0021

EURO NE KADAR?

ALIŞ: 9,4340

SATIŞ: 9,4616

İNGİLİZ STERLİNİ

ALIŞ: 11,0908

SATIŞ: 11,1464

Küresel piyasaların büyük bölümünün Paskalya nedeniyle kapalı olduğu günde veri gündemi zayıf ancak borsalar kapalı olmasına rağmen açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi izleniyor. Dün açıklanan haftalık işsizlik başvuruları beklentilerin üzerinde gelmişti. İçeride ise TCMB, finans dışı firma net döviz pozisyonunu açıklayacak ve ilk çeyrek dönem için 'Banka Kredileri Eğilim Anketi yayımlanacak.