SON DAKİKA: İngilizlerden sonra şimdi de Ruslar! Türkiye'den vazgeçmiyorlar

Son dakika haberi: İngiltere'de normalleşme adımlarının başlamasıyla birlikte tatil paketi satışları yüzde 630 artarken İngilizlerin en çok rağbet gösterdiği ülkelerin başında ise Türkiye geliyor. Ayrıca Rusya'da da Rus vatandaşların yüzde 60'ı yıl sonuna kadar ülke sınırlarının tamamıyla açılmasını beklerken Rusların en çok ziyaret etmek istediği ülkelerin başında ise Türkiye geliyor. Rusların Türkiye sevdası ise "Ruslar sıcak denizlere inmek istiyor" esprisini akıllara getirdi.

Giriş Tarihi 25 Şubat 2021, 09:13 Güncelleme 25 Şubat 2021, 10:59
SON DAKİKA: İngilizlerden sonra şimdi de Ruslar! Türkiye’den vazgeçmiyorlar

İÇİNDEKİLER

Rusya'da tatil yapmayı planlayan ülke vatandaşlarının yüzde 60'ının yıl sonuna kadar ülke sınırlarının tümüyle açılmasını beklediği ve Türkiye'yi 2021'de de en çok ziyaret etmek istenen ülkeler arasında gösterdiği bildirildi.

10 BİN KİŞİYLE ANKET YAPILDI

Rus şirketi Yandex.Travel'ın yaklaşık 10 bin kişiyle gerçekleştirdiği ankette, katılımcılara 2021'deki tatil planlarına ilişkin sorular yöneltildi.

YÜZDE 60 SINIRLARIN AÇILMASINI BEKLİYOR

Anket sonuçlarına göre, Rusların yüzde 60'ı yıl sonuna kadar ülke sınırlarının tümüyle açılmasını beklediğini, yüzde 68'i ise diğer ülkeleri kısıtlama olmaksızın ziyaret etme imkanının tatil planlarını etkileyeceğini belirtti.

EN ÇOK ZİYARET ETMEK İSTEDİKLERİ ÜLKE TÜRKİYE

Anket katılımcıları, Türkiye'yi bu yıl da en çok ziyaret etmek istedikleri ülkeler arasında gösterirken, bu grupta ayrıca İtalya, Tayland, İspanya ve Mısır yer aldı.

GEÇEN YIL TÜRKİYE 2 MİLYONU AŞKIN RUS TURİST AĞIRLADI

Geçen yıl ağırladığı 2 milyon 128 bin 758 Rus turistle Türkiye, Rus vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

İNGİLİZLERİN DE EN ÇOK GİTMEK İSTEDİĞİ ÜLKE TÜRKİYE
İngiltere'de Başbakan Boris Johnson 8 Mart-21 Haziran arasında ülkesi için planladıkları normalleşme takvimini açıkladı. İngiltere'de her şeyin yolunda gitmesi halinde de İngiliz vatandaşların seyahat yasağının en erken 17 Mayıs'ta kalkması öngörülüyor.

Normalleşme takvimi haberlerinin ardından İngiltere'den yurt dışına tatil paketi satışı yüzde 630 artarken tatil paketi satışlarında en fazla ilgi gören ülkelerin başında ise Türkiye yer alıyor.

Öte yandan İngiliz turistler, Türkiye'yi tercih edenler arasında geçtiğimiz yılların verilerine göre 3. sırada yer alıyor.