Bitcoin çılgınlığı devam ediyor: Bitcoin'de görülen 359 milyar dolarlık kayıp herkesi korkuttu | 24 Şubat Bitcoin fiyatı

Bitcoin üzerine yaptığı yorumlarla kripto para piyasasında ralliye neden olan Tesla CEO’su Elon Musk, hafta sonu 58 bin doları aşan Bitcoin fiyatının ‘yüksek’ olduğunu söyleyerek yine piyasayı altüst etti. Bitcoin fiyatı 50 bin doların altına gerilerken, bilançosuna 1.5 milyar dolar Bitcoin varlık ekleyen Tesla hisseleri de yüzde 8.6 düştü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2021 Güncelleme 24 Şubat 2021, 07:01
Bitcoin çılgınlığı devam ediyor: Bitcoin’de görülen 359 milyar dolarlık kayıp herkesi korkuttu | 24 Şubat Bitcoin fiyatı

İÇİNDEKİLER

2021'e damga vuran kripto paralar, inişiyle de çıkışıyla da gündemde.

Hızla yükselip rekor kırabildiği gibi, son sürat düşebiliyor. Pazar akşamı rekor seviyeleri gören kripto paralar, ardından yaşadığı 359 milyar dolarlık kayıpla "Dikkat! Dokunanı yakabilir" dedirtti.

Kripto paraların toplam piyasa değeri pazar akşamı 1 trilyon 766 milyar dolarla rekor kırmıştı. Bu noktadan sonra hızlı düşüş geldi.

Toplam değer 40 saatlik sürede 1 trilyon 407 milyar dolara geriledi.

Yaşanan 359 milyar dolarlık düşüşün 201 milyar doları ise Bitcoin'den geldi.

Pazar akşamı 58.330 dolarla rekor kıran Bitcoin, 47.652 dolara gerilerken, Ethereum ise 1.500 doların altına indi.

15 MİLYAR DOLARI SİLDİ
Bitcoin üzerine yaptığı yorumlarla kripto para piyasasında ralliye neden olan Tesla CEO'su Elon Musk, hafta sonu 58 bin doları aşan Bitcoin fiyatının 'yüksek' olduğunu söyleyerek yine piyasayı altüst etti.

Bitcoin fiyatı 50 bin doların altına gerilerken, bilançosuna 1.5 milyar dolar Bitcoin varlık ekleyen Tesla hisseleri de yüzde 8.6 düştü.

Tesla hisselerindeki düşüş Musk'ın servetinden 15 milyar doları silerken, dünyanın en zengini unvanı yeniden Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'a geçti.

İKİNCİLiĞE DÜŞTÜ
Elon
Musk'ın kişisel serveti 183.4 milyar dolara geriledi.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ise 186.3 milyar dolarla yeniden zirveyi aldı.

'ELON MUSK DEĞİLSİNİZ'
Microsoft'un
kurucusu Bill Gates'ten Elon Musk'ın Bitcoin yatırımlarıyla ilgili sorular üzerine ilginç bir yorum geldi: "Elon'un tonlarca parası var ve bu konuyu biliyor. Bitcoin'in yükselip alçalmasıyla ilgilenmiyorum. Fakat çok parası olmayıp bu işe girmeye çalışanlar beni endişelendiriyor. Eğer Elon'dan daha az paranız varsa dikkatli olun."

ÇOK ENERJİ HARCIYOR


Bill Gates, Bitcoin hakkında, "Çok enerji harcıyor, üstelik kimliğinizi belli etmeden anonim işlem yapabiliyorsunuz ve yaptığınız işlem geri alınamıyor" dedi.

YASA DIŞI KULLANIM
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto para birimlerinden Bitcoin'in çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanıldığını belirterek, şu yorumu yaptı: "İşlemleri gerçekleştirmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı.

Oldukça spekülatif bir varlık. Bence insanlar aşırı derecede oynak olabileceğinin farkında olmalı. Yatırımcıların yaşayabileceği potansiyel kayıplar konusunda endişeliyim."