İŞKUR başvuranlara aylık 3.300 TL ödeme yapacak! Hem meslek öğrenin hem de sigortanız olsun!

Koronavirüs salgını süresince pek çok vatandaş, ekonomik olarak zorlanmaya başlayınca, İŞKUR'dan haberler peş peşe gelmeye başladı. Gelen son bilgiye göre İŞKUR iş edindirme kurslarına katılan bireylere günlük olarak 110 TL ödeme yapılacak.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2021, 01:48 Güncelleme 08 Nisan 2021, 13:49
İŞKUR başvuranlara aylık 3.300 TL ödeme yapacak! Hem meslek öğrenin hem de sigortanız olsun!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR'dan flaş bir haber geldi. İş edindirme kurslarına katılanlara günlük olarak 110 TL, aylık olarak 3 bin 300 TL ödeme yapılacak. Bunu
araştıran vatandaşlar ise müracaat koşullarını araştırmaya başladı. İŞKUR, vatandaşlar için iş edindirme kurslarını sürdürmeye devam ediyor. Son dakika haberi! Son dakika gelişmesinin ayrıntıları takvim.com.tr'de...

İŞKUR EV HANIMLARINA/ANNELERE KURS DESTEĞİ!

Ev hanımlarına verilen günlük destek parası araştırılmaya başlandı Özellikle koronavirüsten dolayı işsiz kalan ve ekonomik durumu iyi olmayan annelerin faydalanmak istediği İŞKUR mesleki eğitim başvuruları ilgi görmeye devam ediyor. İŞKUR hazırladığı Anne Projesi ile birlikte annelere günlük 108,68 lira ödeme yapacağını açıkladı. İŞKUR'un açıklamasında Anne Projesi'nden yararlanmak için işsiz olmak ve 0 -15 yaş aralığında çocuk sahibi olmak yeterli. İŞKUR'un meslek edinme kurslarından herhangi birine kaydolan anneler, kayıt işleminin ardından verilecek tüm destekleri almaya hak kazanıyorlar. İŞKUR'un annelere verdiği destek parası ne kadar tartışılıyor.

İŞKUR EV HANIMLARINA ANNE PROJESİ İLE NE KADAR PARA VERECEK?

İŞKUR yaptığı açıklamada annelere günlük 108,68 lira vereceğini bu ücretin ise 3 ayda yaklaşık olarak ortalama 9.000 lira olacağını belirtti. İŞKUR ev hanımlarına kurs destek parası ne kadar merak eden vatandaşlara, İŞKUR annelere verdiği destek miktarının aylık 3.000 lirayı geçebileceğini belirtelim. İŞKUR'da mesleki eğitim kurslarına başlayan annelere 3 aylık kursun ardından destek parası verilecek. Fakat İŞKUR mesleki eğitim kurslarının süreleri mesleklere göre değişebiliyor. Bazı meslek kursları 6 ay sürerken bazıları ise 3 ayda tamamlanıyor.

KADINLAR DAHA ÇOK BAŞVURUYOR

Kadınların yanı sıra, iş arayan gençlerin başvurusu da her geçen gün artmaya devam ediyor. İŞKUR'un düzenlediği meslek edindirme programları, kursiyerlere pek çok konuda avantaj sağlıyor. Çeşitli noktalarda vatandaşların iş bulmasına yardımcı olan kurslar sayesinde hem istihdam sağlanıyor, hem de ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları karşılanıyor.

MESLEK EĞİTİM KURSLARININ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İŞKUR'un düzenlediği kurslara başvuruda bulunmak için birtakım başvuru şartlarını taşımak gerekiyor. İşte başvuru şartları:

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
15 yaşını tamamlamış olmak,
Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,
Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,
Emekli olmamak,
Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

Yapılan açıklamanın devamında ise, başvuruların 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine direkt olarak yapılabileceği ifade edildi.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

İşbaşı Eğitim Programı nedir? İŞKUR'a kayıt yapan ve işsiz kişilerin alabileceği programlar; bu kişilerin teorik eğitim alarak mesleki deneyimlerinin artması, çalışma ortamına uyum sağlaması ve mesleği çalışarak öğrenmesini sağlayan bir programdır. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları'na katılacak kişiler, yeni işlerini İŞKUR aracılığı ile bulacakları gibi kendileri de bulabilirler.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI NE KADAR SÜRER?

İŞKUR'un İşbaşı Eğitim Programları'nın süresi nedir, ne zaman iş sahibi olunur araştıran adaylar İŞKUR'a ilanlarını takip ediyor. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları kaç saat sürüyor, programlara katılacak adaylar için oldukça önemli bir konu. Programlar haftada 6 günü aşmamak kaydıyla hergün 5 -8 saat aralığında sürüyor. Özellikle programlar haftada 45 saati aşmayacak şekilde programlanıyor.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020'de 423 bin kişinin mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarından yararlandığını belirterek, "Bu yıl da artan bir ivmeyle vatandaşlar aktif işgücü piyasası programlarından yararlandırılacak" dedi.

ANNEYE BAKIM PARASI

İmalat sektöründeki meslek kursları ya da işbaşı eğitim programlarına katılan ve 2-5 yaş arası çocuğu olan annelere ayda 400 lira da bakım desteği veriliyor.

İŞTE BAŞVURU LİNKLERİ

https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/aktif-isgucu-programlari/mesleki-egitim-kurslari/

https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/aktif-isgucu-programlari/isbasi-egitim-programlari/