10.000 TL ve 20.000 TL 32 günde ne kadar kazanç sağlar? Vadeli mevduat faizleri en yüksek hangi bankada?

Kurda yaşanan dalgalanmalar faiz oranlarının çoğalması neticesi toplu parası oranlar ne yapacaklarını oldukça merak ediyor. Bu bağlamda vadeli mevduat hesapları oldukça araştırılıyor. 10.000 TL ve 20.000 TL 32 günde ne kadar kazanç sağlar? Suali ise çok popüler. Bankaların esas işlevlerinden biri mevduat toplamaktır.

Giriş Tarihi 08 Ocak 2021, 15:14 Güncelleme 24 Mart 2021, 10:17
10.000 TL ve 20.000 TL 32 günde ne kadar kazanç sağlar? Vadeli mevduat faizleri en yüksek hangi bankada?

İÇİNDEKİLER

Bir bankaya gidip Vadeli Mevduat Hesabı açtırmak istediğiniz takdirde kabul ettiğiniz faiz oranından vade sonuna dek paranızın banka tarafından değerlendirilmesini kabul etmiş olursunuz. Son dakika haberi! Son dakika gelişmesinin ayrıntıları takvim.com.tr'de...

10.000 TL 32 günde ne kadar kazanç sağlar

20.000 TL 32 günde ne kadar kazanç sağlar

Vadeli Mevduat Hesaplarında Vadeler Nedir?

Vadeli mevduat hesaplarında vadeler 1 gecelikten 1 yıllığa kadar olan sürelerde olabilir. Bazen bu vadeli mevduatların süreleri sizin talebine istinaden ve bankanın da onayıyla 1 yıldan daha uzun da belirlenebilir. Genellikle uygulanan standart vadeler 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık veya yıllık olmakla birlikte, 1 gecelik (O/N), 7 günlük, 15 günlük gibi kırık vadelerde de vadeli mevduat hesabı açabilirsiniz.

Bankalara göre farklılaşan vadeli faiz oranlarının temel belirleyicisi ülkedeki enflasyon oranları ve hüküm süren ekonomik koşullardır. Normal koşullarda vade ne kadar uzunsa bu vade için verilen faiz oranı da o kadar yüksek olur. Bununla birlikte yüksek bir enflasyonu olan bir ülkede enflasyon oranlarında hızlı bir düşüş beklentisinin olması halinde uzun vadeli mevduatlara verilen faiz oranları düşük kalabilir.

Vadeli Mevduat Hesapları Hangi Para Cinsinden Açılabilir?

Ülkemizde konvertibl olan bütün para cinsleri üzerinden vadeli mevduat hesabı açılabilirsiniz. Açılan vadeli mevduat hesapları içinde TL vadeli mevduat hesapları başı çekerken, bunu ABD Doları ve Avro döviz cinslerinde açılan vadeli mevduat hesapları izlemektedir. TL mevduatlarınıza alacağınız faiz oranı, ABD Doları ve Avro mevduatlarınza kıyasla daha yüksektir.