İstihdamı korumak ve artırmak için hayata geçirilen desteklerde süre uzatıldı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Normalleşme Desteği, İlave İstihdam Teşviği ile kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamını destekleyen teşvikte süre uzatıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2020 Güncelleme 03 Aralık 2020, 06:59
İstihdamı korumak ve artırmak için hayata geçirilen desteklerde süre uzatıldı

İÇİNDEKİLER



İstihdamı korumak ve artırmak için hayata geçirilen desteklere süre uzatımı geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Normalleşme Desteği, İlave İstihdam Teşviği ile kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamını destekleyen teşvikte süre uzatımına gidildi.


Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Normalleşme Desteği'nin 30 Haziran 2021'e kadar uzatıldığını, 3 ay olan yararlanma süresinin de 6 aya çıkarıldığını söyledi.


İstihdamın korunması ve artırılması kapsamında işverenlere prim ve vergi desteğini düzenleyen İlave İstihdam Teşviği'nin süresinin de 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldığını belirten Selçuk, "Bu teşvik ile bir önceki yılın ortalama sigortalı sayısına ilave istihdam edilenler için sağlanan prim desteği uygulaması sürecek" dedi.


Kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamına uygulanan teşviğe de değinen Selçuk, bu teşviğin süresinin de 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldığını ifade etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN