Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: 2021'de yüzde 5'in üzerinde büyüme gelebilir

Son dakika haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomiye ilişkin Bloomberg News'e değerlendirmelerde bulundu. Bakan Albayrak, "2021'de yüzde 5'in oldukça üzerinde bir büyüme gelebilir. Yakın zamanda güzel haberler gelebilir." dedi.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2020, 07:30 Güncelleme 09 Eylül 2020, 07:52
Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: 2021’de yüzde 5’in üzerinde büyüme gelebilir

İÇİNDEKİLER


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomiye ilişkin Bloomberg News'e değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları;

Salgında 2. dalga olmazsa 2021'de yüzde 5'in oldukça üzerinde bir büyüme gelebilir. Tüm öncü göstergeler Türkiye açısından en kötünün geride kaldığını gösteriyor. 2. yarıda `V' şeklinde toparlanma bekliyoruz.


YENİDEN BAŞLAYACAK
Cari dengeyi rekabetçi kur politikası ile sağlayacağız. TCMB gerekli adımları eşgüdümle atmayı sürdürecek. Likidite adımları enflasyonu düşürmede etkili olacak. 5, 10 yıllık men. kıymet ihraçları yeniden başlayacak.


YÜZDE 30'UNU KARŞILAMAYI HEDEFLİYORUZ
İlk gaz 2023 yılında sisteme verilecek şekilde yapılıyor, bu seviyelerde üretim ile şu anki tüketimimizin yüzde 30'unu karşılamayı hedefliyoruz. Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervi alanında bin metre daha derine inilecek. Sakarya bloğu önümüzdeki aylarda ve yıllarda yoğunlaşacağımız bir alan, yakın zamanda yeni güzel haberler gelebilir.