Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan elektrik üretimi açıklaması

Son dakika haberleri... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Tüm zamanların günlük elektrik üretim rekorunu 1 milyar kilovatsaat'i aşarak kırdık" açıklamasının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Durmuyoruz, üretimi sürdürüyoruz! Yatırımlarımız ve projelerimizle Türkiye’ye çağ atlatıyoruz. Tarihi doğal gaz keşfimizin ardından enerji sektöründe büyük bir adım daha attık. Elektrik üretiminde rekor kırarak her alanda yükselişimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2020, 16:15 Güncelleme 08 Eylül 2020, 16:29
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan elektrik üretimi açıklaması

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Tarihi doğal gaz keşfimizin ardından enerji sektöründe büyük bir adım daha attık. Elektrik üretiminde rekor kırarak her alanda yükselişimizi sürdürüyoruz" dedi.

Bakan Albayrak, Twitter hesabından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yaptığı, "Üreten Türkiye'nin enerjisi rekorlar kırarak yükselmeye devam ediyor. Tüm zamanların günlük elektrik üretim rekorunu 1 milyar kilovatsaati aşarak kırdık. Salgına rağmen günlük/saatlik elektrik üretiminde yeni rekorlarla Türkiye'nin enerjisine enerji kattık" açıklamasını tekrar paylaştı.

Bakan Albayrak kendi mesajında ise, "Durmuyoruz, üretimi sürdürüyoruz. Yatırımlarımız ve projelerimizle Türkiye'ye çağ atlatıyoruz. Tarihi doğal gaz keşfimizin ardından enerji sektöründe büyük bir adım daha attık. Elektrik üretiminde rekor kırarak her alanda yükselişimizi sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

TÜM ZAMANLARIN REKORU
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Tüm zamanların günlük elektrik üretim rekorunu 1 milyar kilovatsaat'i aşarak kırdık" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak Türkiye'nin elektrik üretimi ve tüketiminde tüm zamanların rekorunun kırıldığını açıkladı.

Bakan Dönmez, fotoğraflı bir paylaşım yaparak, 3 Eylül tarihinde kırılan rekorun sayısal değerlerini paylaştı. 3 Eylül tarihinde 1 milyon 7 bin 331 megawatt saat (MWh) tüm zamanların elektrik üretim rekoru kırılırken, aynı gün saatlik verilerde ise en yüksek tüketim değeri 49 bin 556 MWh olarak yansıdı.

Konuya ilişkin paylaşımında ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez şu ifadeleri kullandı:
"Üreten Türkiye'nin enerjisi rekorlar kırarak yükselmeye devam ediyor. Tüm zamanların günlük elektrik üretim rekorunu 1 milyar kilovatsaat'i aşarak kırdık. Salgına rağmen günlük/saatlik elektrik üretiminde yeni rekorlarla Türkiye'nin enerjisine enerji kattık."