SGK-SSK ve Bağkur'lu emekli vatandaşlara yeni ödeme ve yeni kazançlar gündeme gelebilir

SGK-SSK ve Bağkur'lu emekli vatandaşlara yeni ödeme ve yeni kazançlar gündeme gelebilir. Bu bağlamda 2020'de birçok kazanım sağlayan emekli vatandaşlar, 2021'i de heyecanla beklemekteler. Tüm emekliler her ay maaşlarıyla birlikte yüzde 4 ek ödeme alırken; emekli doktorlara üçüncü bir ödeme daha var. Şartları sağlayanlara aylık 2 bin 72- bin 625 lira veriliyor...

Giriş Tarihi 01 Eylül 2020, 09:21 Güncelleme 16 Eylül 2020, 16:08
SGK-SSK ve Bağkur’lu emekli vatandaşlara yeni ödeme ve yeni kazançlar gündeme gelebilir

İÇİNDEKİLER

SGK-SSK ve Bağkur'lu emekli vatandaşlara yeni ödeme ve yeni kazançlar gündeme gelebilir. Bu bağlamda 2020'de birçok kazanım sağlayan emekli vatandaşlar, 2021'i de heyecanla beklemekteler. Yeni yılda 2 defa zam, 2 defa bayram ikramiyesi alacak olan emekli vatandaşlar, Ocak ayı artışını gösterecek enflasyon verilerini de yakından takip ediyor.


OCAK'TA ARTACAK

Ocak'ta memur maaş katsayısı yüzde 3 artırılacak. Ayrıca 2020'nin ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 4'ü aşarsa, aşan kısım yüzde 3'lük artışa eklenecek.

Yüzde 3'lük artışa göre; aylık ilave ödeme, uzman olmayanlarda 2 bin 67, uzmanlarda 2 bin 703 liraya çıkacak. Enflasyon farkı olursa bu tutarlar daha da yükselecek.

KİMLER ALIYOR?

● İlave ödemeden aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlar yararlanabiliyor.

● Emekli doktorlar, sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmaya başlarlarsa ilave ödemeleri kesiliyor.

● Eğer doktor vefat etmişse, ilave ödeme, hak sahibi yakınlarına veriliyor. Bu kişiler aylık bağlama oranları doğrultusunda ek ödemeden yararlanabiliyor.

Örneğin; vefat eden bir uzman doktorun yüzde 50 oranında aylık bağlanan eşine bin 312 lira 92 kuruş, yüzde 25 oranında aylık bağlanan çocuğuna 656,46 lira ilave ödeme veriliyor.

Emekliler maaşlarıyla birlikte yüzde 4 oranında ek ödeme alıyor. Ek ödeme miktarını e-devlet üzerinden öğrenmek çok kolay.