Bu illerde evi olanlar paraya para demiyor! Kirası en yüksek ve en ucuz iller 2020 sıralaması açıklandı!

Türkiye'nin en büyük online gayrimenkul değerleme şirketleri arasında yer alan Endeksa yeni kiralık daire fiyatları endeks raporunu yayımladı. Yaz döneminde yaşanan artışlar sonrası kira getirisi en çok değerlenen iller de belirlendi. İşte Türkiye'de kirası en düşük ve yüksek iller ile kira getirisi en çok artan şehirler listesi 2020! Türkiye'de söz konusu dönemde kira getirisi en çok artan ilimiz Antalya oldu. Antalya'nın Alanya ilçesinde kira getirisi değişim oranı yüzde 31 seviyesine çıkarak büyük bir rekora imza atarken Alanya'da ortalama daire kirası bir yılda metrekare başına 11,05 liradan, 14,44 liraya yükseldi.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2020, 09:16 Güncelleme 28 Ağustos 2020, 09:16
Bu illerde evi olanlar paraya para demiyor! Kirası en yüksek ve en ucuz iller 2020 sıralaması açıklandı!

İÇİNDEKİLER

Koronavriüs salgını sonrasında konut fiyatlarında yaşanan değişimleri dikkate alarak yeni bir değerleme raporu yayımlandı. Yayımlanan rapor ile Türkiye'de kira getirisi en çok artan iller listesi de belirlenmiş oldu. Ayrıca konut fiyatlarındaki artış oranlarına göre belirlenen Türkiye'nin en pahalı illeri ve en ucuz illeri belirlendi. Her zaman en çok kazandıran bölge olan İstanbul'dan sonra Ankara ve İzmir fiyat artışlarının olduğu iller arasında yer alıyor.

KİRA GETİRİSİ EN ÇOK ARTAN İL ANTALYA, KİRA GETİRİSİ EN ÇOK ARTAN İLÇE ALANYA OLDU!

Açıklanan rakamlara göre Türkiye'de söz konusu dönemde kira getirisi en çok artan ilimiz Antalya oldu. Antalya'nın Alanya ilçesinde kira getirisi değişim oranı yüzde 31 seviyesine çıkarak büyük bir rekora imza atarken Alanya'da ortalama daire kirası bir yılda metrekare başına 11,05 liradan, 14,44 liraya yükseldi.

TÜRKİYE'DE KİRASI EN YÜKSEK VE EN UCUZ İLLER 2020 LİSTESİ!

Açklanan rakamlara göre Türkiye'de kirası en ucuz ilimiz Ağrı olurken en pahalı kiralık evler ise İstanbul'da yer aldı.

Bu iki şehir aynı zamanda en ucuz ve en pahalı satılık evler listesinde de aynı sıralamada liste başı oldu. Kiralık ev fiyatları için şehirlerin sosyo ekonomik yapıları belirleyici olurken yine kiralık daire fiyatları için ise şehrin göç alım hızı ve ünivertise öğrencilerinin yoğun başvuruları nedeni ile üniversite sayısı belirleyici oldu.

EN UCUZ ŞEHİRLER

Gayrimenkullerde en uygun fiyatların sunulduğu ve kira artışlarının, konut satış fiyatlarının çok olmadığı iller arasında; Siirt, Batman ve Mardin gibi Doğu Anadolu illeri yer aldı. Mardin'de konut satış fiyatları ortalama yüzde 2 oranında artış gösterdi.

En çok artışın olduğu şehirlerin başında ise Balıkesir şehri yüzde 21 oranındaki fiyat artışı ile ilk sırada yer aldı. Tekirdağ ve Van şehirleri sıralamalarda 2. ve 3. sırayı alırken yüzde 20 civarında fiyat artışı tespit edildi. Bu oranlar hem kira fiyatlarındaki artış hem de satılık konut fiyatlarındaki artışlar ile sağlandı.

EN PAHALI İLLER

Türkiye'nin en pahalı illeri arasında yer alan İstanbul, ilçe ve mahalle bazında yapılan istatistiklerde en pahalı mahallenin Bebek olduğu bilgisini bulunuyor. İstanbul Bebek, Türkiye'nin en pahalı gayrimenkullerinin olduğu bölge olarak ilk sırada yer alıyor.

Ankara'da ise Oran, Çiğdem Mahallesi gibi bölgeler, başkentin en pahalı semtleri arasında yer alıyor. İzmir'de Narlıdere, Mavişehir ve Yenikale en pahalı gayrimenkul fiyat artışlarının olduğu bölgeler arasında yer alıyor.