Başkan Recep Tayyip Erdoğan "Cuma günü müjdeyi vereceğiz" dedi! Batı medyası alarma geçti!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde "Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada büyük bir müjdenin haberini vererek "Cuma günü milletimize büyük bir müjde vereceğiz. Bu müjdeyle Türkiye'de yeni bir dönem açılacak" demesinin ardından Batı medyası alarma geçti. Batılı medya organlarından peşpeşe son dakika haberleri geldi. Bloomberg News'un haberine göre, Türkiye Karadeniz'de enerji kaynağı keşfetti.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2020, 18:32 Güncelleme 19 Ağustos 2020, 19:54
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü müjdeyi vereceğiz dedi! Batı medyası alarma geçti!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde "Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada büyük bir müjdenin haberini vererek "Cuma günü milletimize büyük bir müjde vereceğiz. Bu müjdeyle Türkiye'de yeni bir dönem açılacak" demesinin ardından Batı medyası alarma geçti. Her fırsatta Türkiye aleyhinde haberler yapmayı görev edinen bazı bBatılı medya kuruluşlarından son dakika haberleri peşpeşe geldi. Önce Bloomberg, "Karadeniz'de doğalgaz" son dakika haberi geçti, onu Euronews izleyerek "Akdeniz'de Türkiye doğalgaz buldu" iddiasını ortaya attı.

Euronews Türkçe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Cuma günü açıklayacağız" dediği müjdenin Akdeniz'de tespit edilen bir doğal gaz kaynağı olduğunu iddia etti. Habere göre, Türkiye'nin 3. sondaj gemisi Kanuni, doğal gaz bulunan bölgeye doğru 35 personel ile yola çıktı. Haberde tespit edilen gaz kaynağının hidrokarbon olduğunu belirtildi.

BLOOMBERG: TÜRKİYE KARADENİZ'DE ENERJİ KAYNAĞI KEŞFETTİ

Bloomberg News'in haberine göre ise Türkiye Karadeniz'de enerji kaynağı keşfetti. Bloomberg'in konu ile doğrudan ilgili iki kaynağına dayandırdığı haberine göre Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği enerji kaynağı muhtemelen doğal gaz.

İDDİAYA GÖRE BULUNAN KAYNAK DOĞALGAZ
Bloomberg News'un konu hakkında doğrudan bilgiye sahip iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, Türkiye Karadeniz'de bir enerji kaynağı keşfetti ve bu kaynak muhtemelen doğal gaz.

BORSA İSTANBUL'DA ENERJİ ŞİRKETLERİ DEĞER KAZANDI
Borsa İstanbul'da enerji şirketleri yükselişe geçti. Ak Enerji, Aksa Enerji, Ayen Enerji, Aygaz, Tüpraş, İpek Doğal Enerji, Petkim, Zorlu Enerji gibi sanayinin önde gelen enerji şirketlerinin hisse senetlerinde yukarı yönlü sert hareketler yaşanarak yüzde 5'leri aşan prim görüldü.

ORUÇ REİS İDDİALARI
Başkan Erdoğan'ın Cuma günü açıklayacağı müjde haberiyle piyasalarda hareketli dakikalar yaşandı. Borsada enerji şirketlerinde olması akıllara Oruç Reis'i getirerek, "Türkiye Akdeniz'de doğalgaz rezervi mi buldu" sorusunun kulislerde konuşulmaya başlanmasına neden oldu.

MÜJDE ETKİSİ PİYASALARDA DOPİNG ETKİSİ YARATTI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü müjdeli haberi duyuracağını söylemesi piyasalarda doping etkisi yarattı. Başkan Erdoğan'ın konuşmasına kadar primli seyreden Borsa İstanbul değer kazanarak yukarı yönlü harekete geçti.

Borsa İstanbul yüzde 3'e yakın primle yukarıda 1123 puana kadar yükselirken, dolar yüzde 2'yi aşan kayıpla 7.35 bandından sert düşerek 7.20 lira seviyelerine kadar çekildi. Dolar kurundaki düşüşle satıcılı seyreden gram altın fiyatlarında satışlar derinleşerek 457 lira seviyesine kadar geri çekilme yaşandı.