İstihdam paketi ile üniversiteli gençlere iş kapısı açılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘Meclis’ten geçmesiyle güzel adımlar atılacak’ dediği istihdam paketi, 8 milyon üniversiteli gence part-time iş kapısı açacak. İstihdam dört koldan desteklenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2020 Güncelleme 17 Ağustos 2020, 07:11
İstihdam paketi ile üniversiteli gençlere iş kapısı açılacak

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın çerçevesini açıkladığı istihdam kalkanı paketinin Ekim'de Meclis'ten geçmesiyle birlikte güzel adımların atılacağını söylerken; gözler paketin detaylarına çevrildi. Pakette, 25 yaşını doldurmayanlar ve 50 yaş üstüne kolay istihdam sağlayacak düzenlemeleri de içeren yaklaşık 20 madde bulunuyor.


Buna göre; gençler için 2 yılı geçmemek üzere süreli iş sözleşmeleri yapılarak esnek koşullarda çalışmaları sağlanacak. 1 ay içinde 10 günden az çalışanların iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primini devlet karşılayacak. Kalan primler isteğe bağlı ödenebilecek. Tam zamanlıdan kısmi zamanlı çalışmaya geçen 50 yaş üstü çalışanlar için gelir vergisi istisnası tanınacak ve kısmi zamanlı çalışmadan arta kalan bakiye gün sayısı kadar emeklilik primleri ödenecek. Bu teşvik için tam zamanlı çalışanların kısmi zamanlı çalışmaya geçişi nedeniyle oluşacak işgücü açığının yeni istihdamla desteklenmesi yeterli olacak.

PRİM DEVLETTEN
Son
1.5 yılda işten çıkardığı elemana iş başı yaptıran işletmeler brüt asgari ücret üzerinden desteklenecek, her yeni istihdamda maliyetin yüzde 40'ını devlet karşılayacak, 1 yıl iş garantisi vermesi durumunda emeklilik primi İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödenecek.

HAZAL ATEŞ