Halkbank genç, cesur, mucit girişimci kredisi ve hibe başvuru şartları... 50 bin TL Halkbank girişimci kredileri müjdesi!

Yeni iş kurmak isteyen girişimciler pek çok kurum ve kuruluş tarafından hibe desteği sağlanmaktadır. Yeni iş ve girişimciler için hibe veren kurum ve kuruluşlar, bu hibeler devlet destekli şekilde vermektedir. Başvuru tarihi itibariyle, Halkbank 1 yılı aşmamak üzere ticari faaliyette bulunan veya herhangi bir faaliyeti ya da kendine ait bir işyeri olmayıp kendi işini kurmak isteyen girişimciler faydalanabilmektedirler. Avantajlı faiz oranları ve ödemesiz dönemli geri ödeme seçeneklerinin yanında kredi için maddi teminat tesis edemeyen girişimcilere tek kefille kredi kullanabilme imkânı sunuyor. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2020, 09:20 Güncelleme 16 Ağustos 2020, 09:20
Halkbank genç, cesur, mucit girişimci kredisi ve hibe başvuru şartları... 50 bin TL Halkbank girişimci kredileri müjdesi!

İÇİNDEKİLER

Girişimcileri tecrübesine ve eğitimine göre genç girişimci, cesur girişimci, usta girişimci ve mucit girişimci olarak ayrı kategorilerde kredi fırsatı sunan Halk Bankası; uygun vadeli, düşük faiz oranlarını ve erteleyerek ödemeye başlanan kredileri hizmete sunuyor. Genç girişimciler yeni bir iş kurabilmek için hibe ve desteklere başvuru yapmaktadırlar. Ayrıca işletmelerini büyütmek isteyen kişilerde devletin verdiği hibeleri araştırmaktadır. Proje türüne göre destek sağlayan kuruluşlar tarım, hayvancılık, teknoloji ve daha pek çok alanda destek sağlamaktadır. Maddi durumu elverişsiz ancak fikirlerine güvenen girişimcilere yalnızca kefille kredi fırsatı sunuyor. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

GENÇ GİRİŞİMCİLER 50.000 TL KREDİ

Üniversiteden yeni muzun olan, iş tecrübesi olmayan, girişimcilere işte kendi işini kurma fırsatı. 30 yaşını doldurmamış, eğitimini aldığı bölümden tecrübesiz diye nitelendirilen, öğrenim hayatını yeni tamamlayıp mezun olan, fakülte diploması olan girişimciler için sunulmuştur tam 1 yıl ödeme yapmadan 36 ay vade ile. Diş hekimliği fakültesinden yeni mezun bir diş hekiminin muayenehane açabilmesine, yeni mezun bir mimarın kendi bürosunu açmasında bunun gibi pek çok girişimcilik örneğine finans desteğini 50 bin TL olarak aylık kredi tutarının eşit miktarlarda ödemesi şeklinde sunmuştur.

Yeni iş fikirleri ve buluşlar "Halkbank Girişimci Kredileri" ile hayat buluyor!

Farklı deneyimlere sahip ve farklı alanlarda iş fikirlerine sahip girişimcilere özel kredi seçenekleri sunuyoruz. Girişimci Kredilerimiz ile, girişimcileri, üniversite mezunu genç girişimcilerden, teknokentlerde faaliyet gösteren teknolojik girişimcilere kadar geniş bir yelpaze ile destekliyoruz.

GİRİŞİMCİ KREDİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kredi Seçenekleri

Girişimcinin eğitimi ve tecrübesine göre;

Genç Girişimci Kredisi,

Cesur Girişimci Kredisi,

Usta Girişimci Kredisi

Mucit Girişimci Kredisi

ürünlerimizi uygun vade, avantajlı faiz oranları ve ödemesiz dönemli geri ödeme seçeneklerinin yanında kredi için maddi teminat tesis edemeyen girişimcilere tek kefille kredi kullanabilme imkânı sunuyoruz.

Kimler faydalanabilir?

Başvuru tarihi itibariyle, 1 yılı aşmamak üzere ticari faaliyette bulunan veya herhangi bir faaliyeti ya da kendine ait bir işyeri olmayıp kendi işini kurmak isteyen girişimciler faydalanabilmektedirler.

*Girişimci Kredilerimizden faydalanabilmek için şirket kuruluşunun tamamlanmış olması ve gerekli belgeler ile başvuru yapılması gerekmektedir.

Girişimci Kredisi kullanan müşterilerimiz, 6 ay boyunca şubelerimiz kanalıyla yapacakları hesaptan yapacakları havale işlemleri ve tahsile alınan çeklerine %50 oranında masraf indirimi uygulanacak olup, 6 ay boyunca hesap işletim ücreti alınmayacaktır.

Ayrıca, girişimcilere, işyeri sigortası, mesleki sorumluluk sigortası, ferdi kaza sigortası gibi sigorta ürünleri ve KOBİ-Esnaf Emeklilik Planı sigorta ürünlerimiz uygun şartlarla sunulmaktadır.

Geri Ödemesiz Destek Sağlayan Kurumlar

İş kurmak için başvuru yapan kişilerin ilk olarak projelerini tanıtmaları istenir. Bu durumda KOSGEB girişimcilik eğitimine katılarak sertifika alanların iş planı hazırlaması gerekmektedir. Hazırlanacak projenin onay alması durumunda bazı şartlara göre hibe verilmektedir. Karaname ve yönetmeliklerde belirlenen kredi miktarları aslında işsizliğin azalması, istihdamın artması ve ekonominin gelişmesi için verilmektedir.

Hayvancılık Hibesi ve Desteği Sağlayan Kurumlar

En çok tercih edilen kredi desteği tarım ve hayvancılık üzerine verilmektedir. Bu sektörde iş kurmak isteyenlere ciddi oranlarda kredi verilmektedir. Ayrıca hayvancılık teşvikleri devlet anlaşmalı bankalardan Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından da destek sağlanmaktadır.

Hayvancılık sektörü için destek alınabilecek kurum ve kuruluşlar şunlardır:

- Tübitak

- Avrupa Birliği Hibeleri

- Tarım ve Orman Bakanlığı

- KGF

- Türkiye Teknoloji Vakfı Destekleri

- Kalkınma Ajansları

- Kefalet Kooperatifleri Birlikleri

Tarım Sektöründe Hibe Veren Kurum ve Kuruluşlar

Tarım sektöründe genelde devlet destekli hibeler verilmektedir. Başta KOSGEB olmak üzere Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından tarım sektörü için hibeler verilmektedir. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan da hibe alınabilmektedir. Bu sektörde organik tarım hibeleriyle birlikte aşağıdaki alanlarda da destek sağlanmaktadır:

- Tarım aletleri

- Ceviz yetiştiriciliği

- Badem yetiştiriciliği

- Buğday destekleri

- Sertifikalı yem bitkisi

- Tarımsal mekanizasyon destekleri

- Geri ödemesiz 30.000 TL desteklemeler

Esnaflara Hibe Veren Kurum ve Kuruluşlar

Son yıllarda esnaflar için sağlanan destekler oldukça fazlalaşmıştır. Hibe kredileri kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü başta olmak üzere aşağıdaki kurum ve kuruluşlar destek vermektedir:

- KOSGEB

- Esnaf kooperatifleri

- Ticaret Bakanlığı

Kadın Girişimcilere Hibe Veren Kurum ve Kuruluşlar

Kadınların istihdama katılmalarını sağlamak için hibeler yine KOSGEB tarafından sağlanmaktadır. Kadınlara bu kurum tarafından %10 daha fazla hibe kredisi verilmektedir. KOSGEB girişimcilere en çok destek sağlayan kurumdur.