Ziraat Bankası yeni konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranları ne oldu? Faizler yükseldi! 0.64-0.49-0.82 kredi faiz oranları...

Devlet bankalarının sunduğu kredi imkanları ve bu kredi imkanlarında sundukları özellikler çok sayıda vatandaş tarafından yakından araştırılıyor. Ziraat Bankası'nın Ağustos ayı müşterilerine sunduğu bireysel destek kredisi, ihtiyaç kredisi, 0. ve 2. el konut ve taşıt kredisi imkanlarını tek tek aktarıyoruz. İşte Ziraat Bankası kredi faiz oranları. Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2020, 04:38 Güncelleme 08 Ağustos 2020, 04:38
Ziraat Bankası yeni konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranları ne oldu? Faizler yükseldi! 0.64-0.49-0.82 kredi faiz oranları...

İÇİNDEKİLER

Faizler yükseldi. 0.64-0.49-0.82 şekilde verile faiz oranları sona erdi. Bu anlamda yeni güncelleme ile birlikte Ziraat Bankası'nda taşıt kredisi faiz oranı yüzde 1,15, konut kredisi faiz oranı yüzde 0.87 seviyesine çekilirken, ihtiyaç kredisi faiz oranları ise 1.18 seviyesine yükseldi. Koronavirüs salgının ekonomi ve finans dünyasına etkisi, ülkelerin bu süreçte açıklamış oldukları ekonomi paketleri, FED ve Avrupa Merkez Bankalarında alınan kararlar ve Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirimi kararları kredi oranlarını doğrudan etkiledi. Kredi faiz oranlarında yaşanan bu değişimlerin en fazla takip edildiği bankalardan bir tanesi de Ziraat Bankası oldu. Çok sayıda vatandaşın maaş müşterisi olduğu banka ayrıca bireysel destek kredisi imkanıyla da diğer kredi türleri için aranan bankalardan oldu.

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 0.87 seviyesine geldi

Ziraat Bankası taşıt kredisi faiz oranı yüzde 1,15 seviyesine yükseldi

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı 1.18 seviyesine yükseldi

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bu şartla müşteriye kredi verirler. Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının %80'i olarak belirlemiştir. Yani asla alacağınız evin fiyatının tamamını kredi olarak çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından hesaplanır. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirlenir. Diğer bir en önemli şart kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notudur.

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi alma ihtimaliniz çok düşüktür. Bu yüzden bankalarla olan ilişkilerinizi iyi tutmanız yani ödemelerinizi aksatmadan yapmanız gerekmektedir. Konut kredisinde geri ödeme planı çok önemlidir. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı olacaktır. Bu yüzden ödeme planını iyi oluşturmak gerekir. Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arasıdır. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı oluşturabilirsiniz. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve evin riske girmemesini sağlarsınız. Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvurabilirsiniz.

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Öncelikle ikinci el taşıt kredisinin ne olduğundan kısaca bahsedelim. Bankalar taşıt kredisi ürünlerini 0 araçlar için farklı, 2. el araçlar için farklı şartlarla sunarlar. Sıfır araçlar için araç kredisi almak genellikle daha kolaydır. Otomobil kredisi ile ikinci el araç alımlarında araç yaşı sınırlaması ve sıfır araç alımına göre kredi kullandırım oranı farklılığı vardır. Aracın değeri, kasko değerine göre hesaplanır ve kredi buna yönelik olarak verilir.

ZİRAAT BANKASI

Şube sayısına göre Türkiye'nin 1. büyük bankası olan Ziraat Bankası, 81 ilde toplam 1739 şube ile faaliyet göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 8 şubeyle bankacılık hizmeti sunmaktadır. Bankanın müşteri hizmetleri ve çağrı merkezine 444 00 00 numaralı telefonu arayarak ulaşabilir veya online bankacılık ve internet şubesi için www.ziraatbank.com.tr adresini kullanabilirsiniz. EFT ve yurtiçi para transferi işlemlerinde kullanılan banka kodu, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası için 10 olarak tanımlanmıştır. Uluslararası döviz transferi için bankanın SWIFT (BIC) kodu TCZBTR2A şeklindedir.

Ziraat Bankası bulunan illerin listesine alt bölümden erişebilirsiniz. Bankanın sunduğu tüm bankacılık hizmetleri ve ürünleri ile ilgili detaylı bilgi almak için bankanın resmi sitesini kullanabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası şubeleri haftaiçi sabah 09:00'da açılmaktadır. Şubelerde banka kapanış saati olan akşam 17:30'e kadar hizmet verilmektedir. Ziraat Bankası şubelerinde 12:30 - 13:30 saatleri arasında öğle arası molası verilmekte olup bu saatlerde şubelerde bankacılık işlemleri yapılamamaktadır. Cumartesi ve Pazar günleri banka kapalıdır.

Bankaya ait bazı şubelerde farklı çalışma saatleri (öğle arası açık, haftasonu açık, vb.) uygulanabilmektedir. İlgili şubeye ait sayfalarda daha detaylı olarak şube açılış ve kapanış saatlerini belirtilmiştir. Resmi tatil günlerinde banka kapalıdır.