Sigortalı sigortasız çalışan ve çalışmayan herkese 400 TL harçlık başvurularına ilişkin resmi açıklama! Bayram harçlığı...

İçişleri Bakanlığı yayımlamış olduğu bir basın açıklaması ile herkese 400 TL bayram harçlığı ödenmesi konusunda yeni bilgiler verdi. Bu konuda basında yer alan haberlere değinen bakanlığı 400 TL harçlık ödenmesine ilişkin vatandaşların dikkatli olmalarını bu iddiaların doğru olmadığını açıkladı. İşte 400 TL harçlık için resmi açıklama. İçişleri Bakanlığı açık kapı birimlerinin, "bayram harçlığı dağıtacağı" yönündeki haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığı, söz konusu birimlerin bu tür bir sosyal yardım yapmasının mümkün olmadığı açıkladı. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2020, 09:46 Güncelleme 02 Ağustos 2020, 09:46
Sigortalı sigortasız çalışan ve çalışmayan herkese 400 TL harçlık başvurularına ilişkin resmi açıklama! Bayram harçlığı...

İÇİNDEKİLER

Her bayramda ortaya atılan 400 TL bayram harçlığı iddiaları bu bayramda da gündeme geldi. Bu anlamda İçişleri Bakanlığı yayımladığı bir duyuru ile 400 TL harçlık iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlığın yapmış olduğu resmi açıklamanın detayları ve 400 TL harçlık iddialarına dair tüm detayları haberimizde ele aldık. İşte İçişleri Bakanlığı'nın Açık Kapı Uygulaması ve herkese 400 TL bayram harçlığı sağlanmasına dair detaylar. İçişleri Bakanlığı açık kapı birimlerinin, "bayram harçlığı dağıtacağı" yönündeki haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığı, söz konusu birimlerin bu tür bir sosyal yardım yapmasının mümkün olmadığı açıkladı. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de


Herkese 400 TL Bayram Harçlığına İlişkin Resmi Açıklama

- "Görev tanımından da anlaşılacağı üzere Açık Kapı birimlerimizin söz konusu haber ve paylaşımlarda yer aldığı gibi sosyal yardım yapabilmesi mümkün değildir" - "Bu tarz mesnetsiz haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi, Açık Kapı birimlerimizden bu yönde bir talepte bulunulmaması, ayrıca bu doğrultuda vaatte bulunan, yönlendirme yapmaya çalışan hiç kimseye itibar edilmemesi, vatandaşlarımızın mağdur olmaması açısından önemlidir"

Açık Kapı birimlerinin, "bayram harçlığı dağıtacağı" yönündeki haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığı, söz konusu birimlerin bu tür bir sosyal yardım yapmasının mümkün olmadığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, son günlerde sosyal medyada ve bazı internet haber sitelerinde "Kurban Bayramı'nda valilikler ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerinden bayram harçlığı dağıtılacağı" yönünde asılsız haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

Bakanlık bünyesinde 2017'de kurulan ve daha sonra aşama aşama 81 il valiliği ve 161 ilçe kaymakamlığında faaliyete geçen "Açık Kapı" şube müdürlükleri ve "Açık Kapı" şefliklerinin temel görevinin, vatandaşların kaymakamlık ve valiliklerdeki iş ve işlemlerinde yardımcı olmak, şikayet ve taleplerini kaydederek bunların etkin şekilde takibini yapmak ve vatandaşları, takibi yapılan işlem, şikayet veya talepleri hakkında bilgilendirmek olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Görev tanımından da anlaşılacağı üzere Açık Kapı birimlerimizin söz konusu haber ve paylaşımlarda yer aldığı gibi sosyal yardım yapabilmesi mümkün değildir. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda da yanlış bilgiye dayalı benzer paylaşımlara rastlanılmış, konuyla ilgili gerekli açıklama kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu tarz mesnetsiz haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi, Açık Kapı birimlerimizden bu yönde bir talepte bulunulmaması, ayrıca bu doğrultuda vaatte bulunan, yönlendirme yapmaya çalışan hiç kimseye itibar edilmemesi, vatandaşlarımızın mağdur olmaması açısından önemlidir."

FARUK ERDEM'DEM BAYRAM HARÇLIĞI YORUMU

Sabah Gazetesi Ekonomi yazarı Faruk Erdem, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, bu tip iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi. İşte; Erdem'in bayram harçlığı yorumu:

"Hane halklarına maddi destek, aile ve çalışma bakanlığının koordinasyonunda yürütülmektedir. Bugüne kadar 3 fazda 1000'er liralık yarrdımlar vatandaşlara ödenmiştir. İlk fazda 2.1 milyon aileye, 2. fazda 2.3 milyon aileye, toplamda 4.4 milyon aileye 1000er liralık ödenmiştir. 3. fazla ilgili başvurular devam ederken, ilk etapta yaklaşık 500 bin aileye 1000'er liralık yardım yapılmıştır. Bunun dışında kamu bankaları aracılığıyla 6 ay ödemesiz bireysel destek ve esnaf kredileri ödenmektedir. Toplamda 5 milyon 52 bin vatandaşa 29.2 milyar lira bireysel destek kredisi ödenmiştir. Bayramla ilgili olarak da emeklilere hem erken ikramiye ödemesi hem de erken maaş ödemesi yapılmaktadır. Bunun dışında bayram harçlığı ödemeleri yönündeki söylemler asılsızdır. Resmi makamlar açıklama yapmadan bu tür söylentilere aldırış etmemek gerekir."

AÇIK KAPI NEDİR?

Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur.

Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.