50 KPSS puanı ve KPSS şartsız binlerce memur personel alımı başvuru şartları nedir? 24 Temmuz güncel kamu ilanları!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kamu İlan sayfası üzerinden çok sayıda personel, memur ve işçi alımı yayımlandı. Bu anlamda en az ilkokul mezunu şartı aranan ilanların detayları sayfamızda yer alıyor. Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar, İl Özel İdareleri, Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, kanunlarla kurulan fonlarda, kefalet sandıklarında veya Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüklerinde çalışan memurlar hakkındaki 657 Devlet Memurları Kanunu kapsamında kamu personeli olmak için genel ve özel şartlar yer almaktadır. İşte KPSS şartsız 50 KPSS puanı ile binlerce memur personel alımı başvuru şartları detayları

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2020, 12:05 Güncelleme 24 Temmuz 2020, 12:05
50 KPSS puanı ve KPSS şartsız binlerce memur personel alımı başvuru şartları nedir? 24 Temmuz güncel kamu ilanları!

İÇİNDEKİLER

Kamuda kadrolu veya sözleşmeli devlet memuru olmak için genel şartlar yer almaktadır. Bu şartlar da 657 DMK 48'nci maddede açık bir şekilde ifade edilmiştir. Sözleşmeli ve kadrolu memur alımları birçok kamu kurum ve kuruluşuna yapılmaya devam ediyor. Alımların minimum seviyede olması atanmak için şartları zorluyor! Kamuya memur olarak atanmak için genel ve özel şartların detayları yazının devamında! KPSS şartsız 50 KPSS puanı ile binlerce memur personel alımı için tüm detayları paylaşıyoruz. Devlet memuru olmak birçok vatandaşın hayalidir. Kimi hayaline ulaşmak için gösterdiği çabalar sonrasında devlet memuru olmaya hak kazanırken kimi vatandaşlar ise bu hayalini gerçekleştiremez.

GÜNCEL MEMUR ALIM İLANLARI

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI

25 MEMUR ALACAK

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

40 MEMUR ALACAK

ÇELTİKÇİ (BURDUR) BELEDİYE BAŞKANLIĞI

4 MEMUR ALACAK

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI

25 ZABITA MEMURU ALACAK

FATİH (İSTANBUL) BELEDİYE BAŞKANLIĞI

50 MEMUR ALACAK

DEREPAZARI BELEDİYE BAŞKANLIĞI

4 MEMUR ALACAK

CİZRE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

20 MEMUR ALACAK

DEMİRÖZÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

1 ZABITA MEMURU ALACAK

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

2 TAHSİLDAR VE 3 VEZNEDAR MEMUR ALACAK

GAZİPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

10 MEMUR ALACAK

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANLIĞI

30 ZABITA MEMURU ALACAK

GEBZE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

45 ZABITA MEMURU ALACAK

EYÜP BELEDİYE BAŞKANLIĞI

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ 25 MEMUR ALACAK

KARATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI

15 MEMUR ALACAK

SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

15 ZABITA MEMURU ALACAK

AKINCILAR (SİVAS) BELEDİYE BAŞKANLIĞI

5 MEMUR ALACAK

TÜM MEMUR İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

KPSS 2020/1 kapsamında merkezi yerleştirme ile memur olmak isteyen adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve KPSS'den lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan sahibi olmak gereklidir. Ayrıca her kadro ve pozisyon için nitelik kodları bulunuyor. Bu nitelik kodlarında alım pozisyonuna göre mezuniyet şatları bulunmaktadır. Buradaki niteliklere de uygun olmak gereklidir.

KPSS 2020/1 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

LİSANS MEZUNU MEMUR ALIM DETAYLARI:

Lisans mezunu 1539 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Alımlar farklı üniversiteler ve kamu kurumları tarafından yapılacak. İşte alım yapacak kurumlar:

Bilgisayar işletmeni

Mühendis,

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

Kütüphaneci

Memur

Psikolog

Mimar

Avukat

Veteriner Hekim

Heykeltraş

ARFF Memuru

Apron Memuru

Merkezi satınalma uzman yardımcısı

Bilet kontrol memuru

Sosyal Çalışmacı

Mütercim

Diyetisyen

Şoför

Şehir Plancısı

Zabıta memuru

Programcı

Hemşire

Teknik öğretmen

Sağlık memuru

Denizcilik Sörvey mühendisi

MEMUR NASIL OLUNUR?

Devlet memuru olmak birçok vatandaşın hayalidir. Kimi hayaline ulaşmak için gösterdiği çabalar sonrasında devlet memuru olmaya hak kazanırken kimi vatandaşlar ise bu hayalini gerçekleştiremez. Çalışma saatleri, günleri, memura tanınan haklar , izin günleri, aldıkları maaşa kadar çoğu kriter memur olmayı istemeye yeterlidir. 10, 12 saat veya vardiyalı sistemde çalışan diğer mesleklere göre memur saatleri sabah 8, akşam 4 ya da sabah 9, akşam 5 gibi olması memurluğu tercih etmeye en önemli faktördür. Hafta sonlarının tatil olması, yıllık izinler ve resmi tatiller devlet memuru avantajları arasında yer alır.

Memurluk dışında başka işlerde çalışan kişilerin işveren tarafından işine son verilmesi durumunda çalışan kişinin ilerleyen yılları için planlama yapmasını zorlaştırırken devlet memurluğu yapanlar kolaylıkla işten çıkartılma, kovulma durumu yaşamazlar. Memurluğun gerektirdiği şekilde iş hayatlarını sürdürmeleri gerekir. Yüz kızartıcı suç işlenmez ise memuriyet hayatınıza emekli olana kadar devam ettirebilirsiniz.