İŞKUR'da yüzlerce yeni personel alım ilanı yayınlandı! 4.500 ve 5.000 TL maaşla eleman alımı başvuru şartları...

İş arayan ve işverenleri tek bir çatı altında toplayan İŞKUR, ülkemizde istihdam politikalarının düzenlenmesini sağlar. İşsizlikle mücadele etmek için İŞKUR belirlenen aralıklarla açık iş ilanları yayınlamayı tercih eder. Toplumun her kesimine ve eğitim düzeyine hitap eden güncel iş ilanları nasıl sorgulanır? Vatandaşlar İŞKUR'un resmi web sitesinden ve e-Devlet kapısı aracılığıyla başvuru sonuçlarına erişebilirler. e-Devlet kapısı aracılığıyla "İş Başvurusu Sorgulama" sayfasından sorgulama yapılabilir. İŞKUR'da yüzlerce yeni personel alım ilanı yayınlandı! 5000 TL maaşla eleman alımı başvuru şartları...İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2020, 09:18 Güncelleme 22 Temmuz 2020, 09:18
İŞKUR’da yüzlerce yeni personel alım ilanı yayınlandı! 4.500 ve 5.000 TL maaşla eleman alımı başvuru şartları...

İÇİNDEKİLER

İŞKUR sisteminde aktif iş arayan kaydı bulunan vatandaşların görüntüleyebileceği iş ilanları kolaylıkla görüntülenirken; başvurular da birkaç tık ile tamamlanır. İş arayan kaydının oluşturulması için ise vatandaşların kendilerine en yakın İŞKUR birimine başvurması ya da İŞKUR'un resmi sitesi üzerinden adımları takip etmesi yeterli olur. İş arayan kaydının oluşturulmasından sonra vatandaşlara bir danışman atanır. İş arama sürecinin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için kayıt sırasında vatandaşların öz geçmiş bilgileri sisteme kayıt ettirilir. Öz geçmiş bilgilerinin ışığında "bana uygun ilanlar" yada "açık iş ilanları" sayfaları üzerinden iş ilanları görüntülenebilir. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

AÇIK İŞ İLANLARI SAYFASINA ERİŞİM NASIL SAĞLANIR?

İşveren ilanlarını kendi sistemi üzerinde kayıt eden İŞKUR, bunları tek bir sayfada toplayarak iş arayanlara sunar. Kişilerin açık ilan sayfasına erişim sağlayabilmesi için ilk adımda iş arayan kaydına dair bilgilerle İŞKUR'un kurumsal web sitesinde yer alan sisteme giriş yapmaları gerekir.

İlgili sayfanın açılmasının ardından yüzlerce iş ilanından istekleriniz doğrultusunda filtreleme yapabilmek için sayfanın üst kısmında bulunan arama bölümünü kullanabilirsiniz. Arama çubuğuna istediğiniz pozisyon, meslek, beceri veya firma bilgisine ilişkin bilgilerin eklenmesi şarttır. Eğer herhangi bir filtreleme yapılmayacaksa bu bölüm boş bırakılmalıdır.

İş ilanlarının detaylarının görüntülenebilmesi için ise; sayfanın alt kısmında bulunan çalışma yeri, ülke, il, ilçe, öğrenim durumu, iş yeri türü, engel, vardiya ve iş yeri unvanı bilgilerine dair kutucuklar doldurulur.

Daha önceki dönemlerde yayınlanan bir ilana bakmak için ise ilan no ve ilan tarihi bilgilerinin girilmesi gerekir.

Sayfa üzerinde yer alan bütün kutucukların doğru bir şekilde doldurulmasından sonra sayfanın en alt kısmında bulunan "ara" butonuna basılarak iş ilanları sonuç sayfasına geçilir.

İŞKUR GÜNCEL İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TÜM AÇIK İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR İŞ İLANLARINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İş arayan kaydıyla sisteme başarılı bir şekilde giriş yapan ve ilan sayfasından sonuçlara erişen vatandaşlar dilediklerine başvurabilirler. Başvurunun yapılabilmesi için sonuç ekranında gözüken ilanların üzerine tıklanarak detaylarının görüntülenmesi gerekir. İlana dair yapılan açıklama bölümündeki kriterlere uygun olduğunu düşünen vatandaşlar ise; sayfanın alt kısmında bulunan "başvur" yazısına tıklayarak sistemde yer alan öz geçmiş bilgilerini işverene iletebilirler.

İŞ İLANLARI BAŞVURUSU NASIL SORGULANIR?

Vatandaşlar İŞKUR'un resmi web sitesinden ve e-Devlet kapısı aracılığıyla başvuru sonuçlarına erişebilirler. e-Devlet kapısı aracılığıyla "İş Başvurusu Sorgulama" sayfasından sorgulama yapılabilir.

İŞKUR Kayıt Nasıl Oluşturulur?

İŞKUR kayıt işlemini kolayca yapabilmeniz için kurumun sunduğu 2 farklı kayıt seçeneği bulunuyor. Milyonlarca işçi ve işverenin kullandığı İŞKUR istihdam sistemine kayıt olmak için Türkiye genelindeki İŞKUR il ve ilçe bürolarına bireysel başvuruda bulunabilirsiniz. İŞKUR bürolarına gitme vaktiniz bulunmuyor ya da daha kolay bir şekilde İŞKUR kaydınızı yaptırmak istiyorsanız İŞKUR "İnternet Şubesi" size yardımcı oluyor. İŞKUR online şubesini kullanarak da İŞKUR kayıt işlemlerinizi dakikalar içerisinde tamamlayabilirsiniz. Kayıt işlemleri için;

• İŞKUR resmi web adresi "iskur.gov.tr" adresini tarayıcınızda açın.

• İŞKUR web sitesinin üst menüsünün en sağında bulunan "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın.

• Açılan İŞKUR E-Şube sayfasında "İş Arayan" ve "İşveren" şeklinde iki bölüm bulunmaktadır. İŞKUR kayıt işlemi için hangi pozisyonuna uygunsanız o bölümden işleminizi yapabilirsiniz

İş Arayan İŞKUR kayıt işlemi için;

Türkiye' deki milyonlarca işsizden birisi olarak iş arayışında iseniz "İş Arayan" kısmındaki "Üye Ol" seçeneğine tıklamalısınız.

İŞKUR üyelik sayfasında açılan "Üyelik Sözleşmesi" maddelerini detaylıca okuduktan sonra onaylıyorsanız sözleşme altında bulunan "Onaylıyorum" seçeneğine tıklayın(Eğer "Onaylamıyorum" seçeneğine tıklarsanız, üyelik işlemi sona erer).

İŞKUR üyelik sözleşmesini onayladıktan sonraysa;

• Kimlik bilgilerinizi girin(T.C. kimlik numarası, ad, soyad, baba adı ve doğrum tarihi).

• Sayfadaki "Güvenlik Kontrolü" kısmındaki resimde bulunan sayıları "Güvenlik Kontrolü" yazısının yanındaki kutucuğa doğru ve eksiksiz olarak yazın.

• En altta bulunan uyarı yazısını da okuyarak, "İleri" seçeneğine tıklayın.

• Açılan sayfada adres bilgilerinizi girin(Ülke, il/ilçe, açık adres ve posta kodu).

• İletişim bilgilerinizi girin(ev telefonu, cep telefonu ve e-posta adresi).

• İŞKUR giriş işlemlerinde kullanmak üzere "Bir şifre seçin" kısmında kendi şifrenizi oluşturun.

• "Şifrenizi tekrar girin" kısmına belirlediğiniz şifreyi tekrar girin.

• "Güvenlik Sorusu" oluşturun ve "Yanıtınız" kısmına cevabınızı yazın(şifre hatırlatmada güvenlik amaçlı kullanılır).