Hibe desteği müjdesi! İŞKUR'dan kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere karşılıksız verilecek

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan; engellilerin ve eski hükümlü girişimcilerin kendi işlerini kurmaları, istihdamda destek teknolojileri ve uyumunun sağlanması, mesleki eğitimi ve korumalı işyerlerinin desteğine yönelik 2020 yılı 2. Dönemi başvuru duyurusu ve proje başvuru rehberi, www.iskur.gov.tr adresinde yayınlandı. Detaylı bilgilendirmeye "https://www.iskur.gov.tr/duyurular/2020-2-donemine-iliskin-proje-basvurulari-basladi/" adresinden erişim sağlanabilecek.

Giriş Tarihi 12 Haziran 2020, 09:57 Güncelleme 12 Haziran 2020, 09:57
Hibe desteği müjdesi! İŞKUR’dan kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere karşılıksız verilecek

İÇİNDEKİLER

Her daim yeni projeler ile istihdamı azaltma çalışmaları yapan İŞKUR'dan yeni bir çalışma geldi. Bu anlamda İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Yunus Yelmen " Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmalarına yönelik hibe destekli proje başvurularının başladığını ve başvuruların 17 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 08 Haziran 2020 ile 17 Temmuz 2020 tarihleri arasında hazırlayıp bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edecekler.

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Yunus Yelmen açıkladı

Engelli ve eski hükümlü girişimcilerin yanı sıra engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumlarının da proje hazırlayabileceğini başvuruların belirtilen tarihe kadar eski hükümlü projeleri için Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne, engelli projeleri için ise İl Müdürlüğümüze doğrudan ya da posta yolu ile yapılabilecek." dedi.

Desteklenecek projeler;

1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,

4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,

5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler

6- Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.

İŞKUR Kayıt Süresi Ne Kadar Geçerlidir? Vatandaşların Kayıt Yenilemesi Gerekir Mi?

Kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren on iki aydır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına giriş yaparak "İş Arama/Kayıt Durumu" menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince müracaat tarihinden itibaren aktif duruma getirilir. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen veya diğer nedenlerle pasif duruma alınan kayıtlar, iş arayan tarafından güncelleninceye kadar aktif olarak değerlendirilmeyecektir.

İŞKUR İş İlanlarına Nasıl Bakılır?

Çeşitli branşlarda görevlendirilmek üzere her sektöre uygun olarak İŞKUR sisteminde iş ilanı yayınlanır. İŞKUR'un resmi web sitesinde düzenli aralıklarla yayınlanan ilanları, sistemde aktif kaydı bulunan her vatandaş görüntüleyebilir. Aşağıda verilen bağlantıya tıklayarak İŞKUR'un iş ilan sayfasına ulaşabilirsiniz.

Açılan ekranda iş ilanlarına bakabilmek için ilk adımda iş arayan ya da iş veren olma durumunun belirtilmesi gerekir. Sonrasında aranılan özel bir pozisyon, nitelik, meslek, beceri veya firma adı varsa o yazılmalıdır. Eğer genel geçer bütün ilanları görüntülemek istiyorsanız; bu kısmı boş bırakabilirsiniz. Sonrasında aynı sayfa üzerindeki çalışma yeri, ülke, il, ilçe, ilan no, ilan tarihi, meslek, öğrenim durumu, iş yeri türü, engel durumu, vardiya seçenekleri, iş yeri ünvanı gibi bilgiler girilerek "ara" sekmesine basmalısınız. Herhangi özel aradığınız bir ilan, iş yeri yoksa; ilan no, ilan tarihi ve iş yeri ünvanı sekmelerini boş bırakabilirsiniz.