Petrol fiyatlarına ilişkin Rusya'dan son dakika açıklaması: Yakında belirgin yükselme olmaz

Son dakika haberi... Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, OPEC+ Grubu'nun 1 Mayıs'ta uygulamaya başlayacağı petrol üretim kısıntılarının, küresel petrol piyasalarında istikrarı sağlama konusunda oldukça etkili olacağını, ancak yakın gelecekte petrol fiyatlarında belirgin bir yükselme beklenmemesi gerektiğini vurguladı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Petrol fiyatlarına ilişkin Rusya'dan son dakika açıklaması: Yakında belirgin yükselme olmaz
Novak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinin oluşturduğu OPEC+ Grubu'nun yanında, ABD ve Kanada gibi üreticilerin de günde toplam 10 milyon varili bulan üretim kısıntısı yapmaya başlamalarıyla, piyasalarda kademeli olarak istikrar sağlanacağının altını çizdi. OPEC+ Grubu'nun anlaşmasına göre, 1 Mayıs'ta başlayacak olan üretim kısıntısı Haziran ve Temmuz aylarında da sürecek.

Petrol fiyatlarına ilişkin Rusya'dan son dakika açıklaması: Yakında belirgin yükselme olmaz-1

Petrol fiyatları, Covid-19 salgını nedeniyle, seyahat kısıtlamalarının başlaması ve ekonomide genel kapanma uygulanmasının ardından talebin sert bir şekilde düşmesiyle, petrol fiyatları yüzde 70'in üzerinde geriledi.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler