BOREL'de satış patlaması! 2 günde 28 bin adet!

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her geçen gün dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 160 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Damlacıklar ile bulaşan koronavirüsten korunma yöntemleri arasında temizlik büyük ölçüde öneme sahip. Koronavirüsün ortaya çıkmasının ardından dezenfektanların karaborsaya düşmesi hükümeti harekete geçirdi. Başkan Erdoğan’ın talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın COVID-19’la mücadele kapsamında yürüttüğü Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkan bor katkılı el dezenfektanı BOREL, iki gün önce satışa sunuldu. 7,45 TL'ye satışa çıkan BOREL, iki günde 28 bin sipariş aldı.

Giriş Tarihi 19 Nisan 2020, 09:45 Güncelleme 19 Nisan 2020, 09:49
BOREL’de satış patlaması! 2 günde 28 bin adet!

İÇİNDEKİLER

KOVID-19 ile mücadele kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in 15 Nisan'da kamuoyuna tanıttığı ve bir gün sonra satışa çıkarılan borlu el dezenfektanı BOREL vatandaştan tam not aldı. Yoğun ilgi gören BOREL, vatandaşların evden çıkmadan daha rahat ve güvenle ulaşabilmeleri için ePttAVM kanalı üzerinden de satışa sunuldu.

PTT iştiraki olan ePttAVM'nin Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, BOREL'e iki günde 28 bin sipariş aldıklarını belirterek, "100 ml'lik BOREL, Enerji Bakanlığı'nın önerdiği satış fiyatı olan 7.45 TL'ye çıktı. Şu an için maksimum 5 adet alım limiti bulunuyor. Aynı şekilde 1 ve 5 litrelik BOREL'ler de üretimi tamamlandığında platformumuzda yer alacak" dedi.

STOK SIKINTIMIZ YOK
Çevikoğlu, kamu iştiraki olan Tarım Kredi Market, Toprak Mahsulleri Ofisi, Atatürk Orman Çiftliği, Çaykur gibi işletmelere ait gıda ürünlerini de platformları üzerinden sunduklarını belirterek, "Vatandaşımızın ne gıda ne de hijyen ürünleri noktasında hiçbir endişesi olmasın. Stoklarımızda hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.