İŞKUR'da en fazla aranan meslekler ve kadrolar... 55 bin yeni eleman alım başvuru şartları nedir?

Takvim memurlar: 2019 yılında 1.5 milyon kişiyi işe yerleştiren İŞKUR Ocak ve Şubat aylarında 188 bin vatandaşa iş buldu. Şu anda açık pozisyon sayısı ise 55 bini geçti. Takvim gazetesi yazarı Faruk Erdem yeni eleman aranan meslekleri ve işverenlerin alabilecekleri teşvikleri yazdı. İşte o meslekler ve destekler... İŞKUR, 2000 yılında kapatılan İş ve İşçi Bulma Kurumu yerine 2003 yılına kadar süren yasal düzenlemelerin ardından kurulmuş bir istihdam kurumudur. Faaliyet süresi boyunca Türkiye'de milyonlarca istihdamı sağlayan İŞKUR, istihdam en önemli kurumlardan birisi haline gelmiştir. Ayrıca kurumun işbaşı eğitimi, meslek kursu gibi projelerinden de yararlanma fırsatı yakalanıyor.

Giriş Tarihi 03 Nisan 2020, 10:40 Güncelleme 03 Nisan 2020, 10:40
İŞKUR’da en fazla aranan meslekler ve kadrolar... 55 bin yeni eleman alım başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

Takvim memurlar: İŞKUR 55 bin personel alımı ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Vatandaşlar internette en fazla İŞKUR eleman alım ilanlarını sorguluyor. Koronavirüs salgınına rağmen İŞKUR personel alımlarına tam gaz devam ediyor. Çeşitli branşlarda görevlendirilmek üzere her sektöre uygun olarak İŞKUR sisteminde iş ilanı yayınlanır. İŞKUR'un resmi web sitesinde düzenli aralıklarla yayınlanan ilanları, sistemde aktif kaydı bulunan her vatandaş görüntüleyebilir. Aşağıda verilen bağlantıya tıklayarak İŞKUR'un iş ilan sayfasına ulaşabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) sistemine kayıt olan vatandaşlar devamlı olarak yayınlanan güncel iş ilanlarına başvuru yapabiliyor.

İşsizler ile iş verenleri bir araya getiren İŞKUR geçtiğimiz yıl toplamda 1 milyon 490 bin 276 kişinin işe girmesine aracılık etti. İŞKUR bu yıl da Ocak ve Şubat aylarında 188 bin 607 vatandaşı işe yerleştirdi İŞKUR'un sitesinde güncel olarak paylaşılan rakamlara göre şu anda 55 bin 904 açık pozisyon da bulunuyor. En çok eleman aranan alanların başında ise 8 bin 321 kişiyle beden işçiliği geliyor.

TAKVİM MEMURLAR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR GÜNCEL İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KAMU İLANLARI DA VAR

Söz konusu pozisyonlara başvurmak için İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak gerekiyor. Kayıt olduktan sonra hem iş ve meslek danışmanlarından destek alınabiliyor hem de aranan pozisyonlar için başvuru imkanı bulunuyor

Ayrıca kurumun işbaşı eğitimi, meslek kursu gibi projelerinden de yararlanma fırsatı yakalanıyor. Üstelik bu projelere katılanlara aylık asgari ücreti bulan ödemelerde yapılıyor. İŞKUR sitesinde ayrıca kamu kurumlarının eleman ilanları da bulunuyor.

EN ÇOK ARANAN MESLEKLER

Meslek --- Açık iş

Beden işçisi --- 8.321

Makineci (Dikiş) --- 2.236

Temizlik görevlisi --- 1.987

Satış danışmanı --- 1.973

Konfeksiyon işçisi 1.118

Garson --- 1.158

Kasiyer --- 605

Çağrı merkezi müşteri temsilcisi --- 495

Gazaltı kaynakçısı --- 680

Güvenlik görevlisi --- 552

NASIL BAŞVURULUYOR

1) İŞKUR'a internetten ya da giderek üye olabilirsiniz.

2) İnternet sitesinde açık pozisyonları il il ve meslek meslek görebilirsiniz.

3) Mesleğinizi ve ilinizi yazarak arama yapabilirsiniz.

4) Size uygun işe başvurabilirsiniz

5) iş ve meslek danışmanlarından destek alabilirsiniz

İŞKUR 3 YILDIR BİR MİLYONU GEÇTİ

YILLAR ---- İŞE YERLEŞTİRİLEN

2017 ---- 1 Milyon 57 bin 249

2018 ---- 1 milyon 240 bin 308

2019 ---- 1 milyon 490 bin 276

İLAVE İSTİHDAMA BÜYÜK TEŞVİK

*İşsizlik maaşı alanı işe başlatanın primi devletten…

Aylık Destek: 985,90 TL

*Primini düzenli ödeyene işçi başına 5 puanlık prim indirimi

Aylık destek: 147,15 TL ile 1.103,63 TL arasında

*18-29 yaş arası iş kuran gençlerin primi devletten

Aylık destek: Bin 15 lira

*Genç ve kadın işçi alanın primi devletten

Aylık destek: 603,32 TL ila 4.524,86 TL arasında

*Yılsonuna kadar ilave istihdamın prim ve vergisi devletten

Aylık Destek: 1.280,47 TL

Aylık destek (bilişim-imalat): (1.280,47- 3.119,84 TL arası)

İŞKUR Kayıt Süresi Ne Kadar Geçerlidir? Vatandaşların Kayıt Yenilemesi Gerekir Mi?

Kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren on iki aydır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına giriş yaparak "İş Arama/Kayıt Durumu" menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince müracaat tarihinden itibaren aktif duruma getirilir. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen veya diğer nedenlerle pasif duruma alınan kayıtlar, iş arayan tarafından güncelleninceye kadar aktif olarak değerlendirilmeyecektir.

İŞKUR İş İlanlarına Nasıl Bakılır?

Çeşitli branşlarda görevlendirilmek üzere her sektöre uygun olarak İŞKUR sisteminde iş ilanı yayınlanır. İŞKUR'un resmi web sitesinde düzenli aralıklarla yayınlanan ilanları, sistemde aktif kaydı bulunan her vatandaş görüntüleyebilir. Aşağıda verilen bağlantıya tıklayarak İŞKUR'un iş ilan sayfasına ulaşabilirsiniz.

Açılan ekranda iş ilanlarına bakabilmek için ilk adımda iş arayan ya da iş veren olma durumunun belirtilmesi gerekir. Sonrasında aranılan özel bir pozisyon, nitelik, meslek, beceri veya firma adı varsa o yazılmalıdır. Eğer genel geçer bütün ilanları görüntülemek istiyorsanız; bu kısmı boş bırakabilirsiniz. Sonrasında aynı sayfa üzerindeki çalışma yeri, ülke, il, ilçe, ilan no, ilan tarihi, meslek, öğrenim durumu, iş yeri türü, engel durumu, vardiya seçenekleri, iş yeri ünvanı gibi bilgiler girilerek "ara" sekmesine basmalısınız. Herhangi özel aradığınız bir ilan, iş yeri yoksa; ilan no, ilan tarihi ve iş yeri ünvanı sekmelerini boş bırakabilirsiniz.