KİT'ler kadroya geçti mi? KİT kadro şartları nedir?

TCDD Taşımacılık AŞ, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Türkiye Elektrik İletim AŞ ve Elektrik Üretim AŞ'nin de aralarında yer aldığı KİT'lerde kadro düzenlemesi yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre KİT'lerde 589 yeni kadro ihdas edilirken, 212 kadronun iptaline gidildi.

Giriş Tarihi 26 Mart 2020, 10:34 Güncelleme 27 Nisan 2020, 12:16
KİT’ler kadroya geçti mi? KİT kadro şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

KİT'ler son dakika kadroya geçti mi? Sorusu aratılmaya başladı. Son gelen haberde TCDD Taşımacılık AŞ, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Türkiye Elektrik İletim AŞ ve Elektrik Üretim AŞ'nin de aralarında yer aldığı KİT'lerde kadro düzenlemesi yapıldı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Bazı Kamu İktisadi Teşebbüslerine Ait Kadro ve Pozisyonların İptal ve İhdası Hakkında Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Eti Maden İşletmeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, Türkiye Elektrik İletim AŞ, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TCDD Taşımacılık AŞ, Çay İşletmeleri, Devlet Malzeme Ofisi ve Elektrik Üretim AŞ genel müdürlüklerinin kadrolarına ilişkin düzenleme gerçekleştirildi.

Söz konusu KİT'lerde 589 yeni kadro ihdas edilirken, 212 kadronun iptaline gidildi.


KİT'LERİN KADROYA ALINMASI İÇİN SINAV YAPILACAK

Kadro için sınava girilecek. Taşeron işçiler, sınavda başarılı olmaları halinde halihazırda görev yaptıktan teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilecek. KİT'ler sadece mevsimlik işlerde veya kampanya işlerinde geçici işçi çalıştırabilecek. Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde (KİT) çalışan taşeronlara kadro verilmesi, KİT'lerin 2020 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programı'na da alındı. Taşeronların kadroya alınmasında KİT ve ilgili bakanlıkların ihtiyaçları belirleyici olacak. KİT'lerde çalışan taşeron işçilerin kadro beklentileri devam ediyor.