Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan güven veren açıklamalar! Hangi sektörde neye ihtiyaç olursa adım atılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "AA Özel Yayını"na katılarak, koronavirüs önlemleri kapsamında hazırlanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin detayları hakkında bilgi verdi. Bakan Albayrak'ın açıklamalarını bugünkü köşesine taşıyan Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, "Edindiğim izlenim, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın virüsün ekonomiye etkilerini bertaraf etmek için hangi sektörde neye ihtiyaç olursa adım atacağı yönünde..." dedi.

Giriş Tarihi 20 Mart 2020, 10:47 Güncelleme 20 Mart 2020, 11:13
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan güven veren açıklamalar! Hangi sektörde neye ihtiyaç olursa adım atılacak

İÇİNDEKİLER


Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör'ün bugünkü köşe yazısı şöyle:

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi açıklandığı dakikadan itibaren her kafadan bir ses çıktı. Paketi olumlu karşılayan da eksik bulan da eleştiren de vardı. Dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AA Özel Yayını'nda aralarında benim de olduğum bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.
Edindiğim izlenim, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın virüsün ekonomiye etkilerini bertaraf etmek için hangi sektörde neye ihtiyaç olursa adım atacağı yönünde...



Önceki gün açıklanan paketi bir başlangıç vuruşu gibi düşünün.
Bundan önceki meselelerde olduğu gibi bundan sonra da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak koordinasyonundaki ekonomi yönetimi süreci yakından izleyecek. Küresel ekonomilerde yaşananlar, Türkiye'de süreçten etkilenen kesimler, yavaşlayan sektörlerdeki aksamalar, nakit akışında oluşacak problemler günbegün takip edilecek. Nerede yaranın derinleşme olasılığı belirirse bakanlık oraya müdahale edecek.
KOBİ'yse KOBİ, sanayiciyse sanayici, esnafsa esnaf, ihracatçıysa ihracatçı...

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN