Kredi ve kredi kartı borcunu kapatmak isteyenlere müjde geldi

Günümüzde en büyük yardımcılarımızdan olan kredi kartları, aynı zamanda birçok soruna da neden olabilmektedir. Bu yüzden bazı insanlar kredi kartına dokunmamak, kullanmamak gerektiğini savunur. Bu bağlamda kredi ve kredi kartı borcu yapanlara şoke eden bir haber geldi. Borcu olan vatandaşlara müjde niteliğinde bir açıklama yapıldı ve İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi ve Finansbank tarafından borç alacakları satıldı. Borç alacaklarının satılması kapsamında devlet tarafından kredi ve kredi kartı borçları indirim yolu açıldı.

Giriş Tarihi 13 Mart 2020, 17:39 Güncelleme 13 Mart 2020, 17:47
Kredi ve kredi kartı borcunu kapatmak isteyenlere müjde geldi

İÇİNDEKİLER

Kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaşları ilgilendiren bir haber gündeme geldi. Bu bağlamda bazı bankalar tarafından cazip ödeme seçenekleri ile borç kapatma kredisi veriliyor. BDDK tarafından bankalara borçlarınızı temizleyin uyarısı yapıldı. Bu yarı kapsamında pek çok banka alacaklarını satmaya başladı ve bankaların başlattığı batık kredi satışı miktarı rekor seviyelere ulaşırken alacakları satın alan varlık şirketleri ise vatandaşa cazip ödeme seçenekleri ile ödemeyi kolaylaştırıyor. Bu borçlar varlık şirketleri tarafından alınıyor ve borcu olan vatandaşlara cazip ödeme imkanları sunuluyor. Borç faizi hakkında büyük indirimler yapılıyor ve aylık taksit ödeme konusunda da kolaylık sağlanıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

KREDİ VE KREDİ KARTI BORCU OLANLARA MÜJDE

BDDK tarafından bankalara borçlarınızı temizleyin uyarısı yapıldı. Bu yarı kapsamında pek çok banka alacaklarını satmaya başladı ve bankaların başlattığı batık kredi satışı miktarı rekor seviyelere ulaşırken alacakları satın alan varlık şirketleri ise vatandaşa cazip ödeme seçenekleri ile ödemeyi kolaylaştırıyor.

Bu borçlar varlık şirketleri tarafından alınıyor ve borcu olan vatandaşlara cazip ödeme imkanları sunuluyor. Borç faizi hakkında büyük indirimler yapılıyor ve aylık taksit ödeme konusunda da kolaylık sağlanıyor.

Bankalar tarafından çeşitli kampanyalar düzenleniyor kredi ve kredikartı borçları tek bir bankaya toplanarak ödeniyor. Ancak her banka tarafından bu imkan sağlanmıyor. Buna göre şu bankalarda tüm borcu tek banka üzerinden ödeyebilirsiniz:

CAZİP ÖDEME SEÇENEKLERİ

Konu ile ilgili olarak BDDK tarafından bankalara borçlarınızı temizleyin uyarısı yapıldı. Bu bağlamda pek çok banka alacaklarını satmaya başladı. Bankaların başlattığı batık kredi satışı miktarı rekor seviyelere ulaşırken alacakları satın alan varlık şirketleri ise vatandaşa cazip ödeme seçenekleri ile ödemeyi kolaylaştırıyor.

Varlık şirketleri tarafından bankalardan borçları alınıyor. Bu bağlamda kredi kartı veya kredi borcu olan vatandaşlara cazip ödeme seçenekleri sunuluyor. Borcun faizi konusunda büyük indirimler yapılırken yine borç vadesi uzatılarak aylık taksit ödeme kolaylığı sunuluyor. Bu da vatandaşın borç yükünün üzerinden kalkmasını sağlıyor.

Borcu kapatmak isteyen veya tüm banka borçlarını tek bir banka üzerinden ödemek isteyen vatandaşlar bankaların yaptığı bu kredi kampanyaları ile borçlarını tek bir yere toplamaktadırlar. Ancak her banka tarafından bu imkan sağlanmıyor. Buna göre şu bankalarda tüm borcu tek banka üzerinden ödeyebilirsiniz:

"Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Fibabanka, Garanti BBVA, "

KREDİ KARTI NEDİR?

Günümüzde en büyük yardımcılarımızdan olan kredi kartları, aynı zamanda birçok soruna da neden olabilmektedir. Bu yüzden bazı insanlar kredi kartına dokunmamak, kullanmamak gerektiğini savunur. Çünkü ülkemizde kredi kartlarından muzdarip çok insan var. Sanki hiç ödenmeyecekmiş gibi bilinçsizce kullanan kişilerin hazin sonu, kredi kartı kullanımlarını kötü gibi göstermektedir. Aslında durum hiç de böyle değil. Yani kredi kartını kullanmayı "başarabildiğiniz" sürece size çok fazla avantaj sunar. Üstelik sadece kullanıcısına değil, ülke açısından da avantajları mevcuttur. Bizim ülkemizin başlıca sorunlarından biri olan kayıt dışı ekonomi için önemli adımlardan biridir. Çünkü kredi kartıyla yaptığınız alışverişlerde herhangi bir vergi kaçırma ihtimali yoktur.