2020 Haziran ayı... SSK, SGK ve Bağkur emekli maaşı zammı, promosyon ve bayram ikramiyesi net-brüt ne kadar?

Promosyon, ek ödeme ve ikramiye araştırmaları internette devam ediyor. Emekli vatandaşlar yeni promosyon oranlarının açıklanmasını heyecanla beklerken, bankaların da rekabeti giderek kızışıyor. özel bankalar henüz yeni promosyon tutarlarını açıklamadı. Ama daha önce emekli maaşını taşıyanlara bir de otomatik ödeme talimatı vermesi koşuluyla 1.000 liraya kadar ödeme yapan bankalar vardı. 1 Mart itibarıyla bankaların nasıl bir tarife uygulayacakları merak ediliyor. Ayrıca özel bankaların çoğu, SGK ile yapılan müzakere sonucunda ortaya çıkan rakamın üstünde bir promosyon ödemeyi vaat ediyor.

Giriş Tarihi 27 Şubat 2020, 10:57 Güncelleme 27 Şubat 2020, 10:57
2020 Haziran ayı... SSK, SGK ve Bağkur emekli maaşı zammı, promosyon ve bayram ikramiyesi net-brüt ne kadar?

İÇİNDEKİLER

13 milyon emeklinin odaklandıkları tek şey maaş zammı, promosyon ve bayram ikramiyesi oldu. Bu bağlamda bu kalemlerde yapılacak artış doğrudan emeklilerin gelirlerine etki edecek.13 milyon emeklinin aylıkları karşılığında alacakları yeni promosyon miktarları belirlenecek. Masada bu sefer emekliler de yer almak istiyor. Ayrıca emeklilere 2020'de de iki kez bayram ikramiyesi ödenecek. Tutarlarda değişiklik yapılmazsa biner lira ödenecek. Ramazan Bayramı ikramiyesinin 18-22 Mayıs, Kurban Bayramı ikramiyesinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haberleri ve gelişmeler takvim.com.tr'de...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

3 bankadan emekli banka promosyonu açıklaması

TEB, Şekerbank ve Vakıfbank'tan emeklilere müjdeli haber. 2020 yılı banka promosyonu için geri sayımda son saatlere girildi. Emeklilerin 3 yıllık promosyon sözleşmeleri Mart 2020 'de sona eriyor. 3 yıllık sözleşmesi sona erecek emekli vatandaşlar, banka promosyonunu en fazla veren bankaları araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimide emekliye en iyi promosyon imkanını sunan 2 bankaya yer verdik.

Bankaların emekli promosyon kampanyalarına baktığımızda 3 bankanın öne çıktığı görüldü. Bankaların emekli promosyon kampanyalarına baktığımızda 3 bankanın öne çıktığı görüldü. Bunlar TEB, Şekerbank ve Vakıfbank'tır. Geçtiğimiz günlerde verdi ve 2100 TL 'ye kadar promosyon ödemesi yapılacağına yer verildi.

ŞEKERBANK

Şekerbank tarafından yapılan açıklamada, "Müşteri ihtiyaçlarına özel çözümler sunan Şekerbank, emekli müşterileri için hazırladığı "Kazandıran Emekli Paketi" ile emeklilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ederken birçok yeni ayrıcalık sunuyor. Emekli maaşını Şekerbank'a taşıyan emekliler, 2.100 TL'ye varan nakit promosyondan % 0,90'dan başlayan faiz oranlı ihtiyaç kredisine, yurt içi tüm banka ATM'lerinden ücretsiz nakit çekimden yıllık aidatsız kredi kartına kadar pek çok avantaja "Kazandıran Emekli Paketi" ile sahip olabiliyor." denildi ve promosyon ödemesi detaylarına şu şekilde yer verildi:

"Şekerbank, "Kazandıran Emekli Paketi" ile maaşını Şekerbank'a taşıyan emeklilere 3 yıllık taahhüt karşılığında maaş tutarlarına göre 375 ila 450 TL arasında değişen promosyon ödemeleri sunuyor. Maaşını Şekerbank'a taşıyan emekliler aynı zamanda iki otomatik ödeme talimatı verdiğinde 150 TL, 10 adet müşteri ile sınırlı olmak üzere yönlendirdiği her yeni emekli için de 150 TL olmak üzere toplam 1.500 TL promosyona hak kazanacak. Böylece maaşını Şekerbank'a taşıyan emekliler toplamda 2 bin 100 TL'ye kadar nakit promosyon kazanabilecek."

Açıklamada promosyon ödemesi için emeklilerin 31 Mart 2020 tarihine kadar Şekerbank şubelerine müracaat etmesi istendi.

Şekerbank tarafından yapılan açıklamada maaşını taşıyan emeklilere 0,90 faizli ihtiyaç kredisi fırsatı da sunulduğuna yer verildi.

TEB EMEKLİ BANKA PROMOSYONU

TEB tarafından yayımlanan duyuru şu şekilde:

"Emekliler, maaş taahhüdü verdikleri zaman kendilerini yönlendiren TEB müşterisinin ad-soyad/cep telefonu bilgisini söylemesi gerekmektedir. Emekli maaşını taşımak isteyen müşterilerimiz ile emekli arkadaşını tavsiye eden müşterilerimizin tanımları aynı tarihlerde yapılmalıdır. Başvurudan farklı tarihlerde yapılan yönlendirme bildirimi geçerli olmayacaktır."

1500 TL

Bir müşteri bu kampanya kapsamında toplamda en fazla 1.500 TL kazanabilir. Yönlendirme ödülleri, emekliye nakit promosyon ödemesi sonrası gerçekleştirilecektir. Müşterinin ödül ödemesi nakit olarak vadesiz TL hesabına yatırılacaktır. Aksi taktirde ödül ödemesi gerçekleşmeyecektir.

Emekliye kazanç formülü! Emeklinin banka promosyonu nasıl artar?

Emeklilerin bugünlerde gündeminde promosyon var. İkinci promosyon için heyecanlanan emekliler, pek çok soruya da cevap arıyor. İşte promosyonda dikkat etmeniz gereken noktalar:

Bankalar promosyonda taban tutarı toplu olarak artırma düşüncesinde değil. Ancak isteyen banka daha yüksek ödeme yapabilecek.

● Emeklilere promosyon olarak maaşa göre en az; 300, 375 ya da 450 lira ödeniyor. Bazı bankalar bir ya da iki bankacılık ürünü kullananlara tutarı artırıyor. Emekli, bu şekilde bin 250 liraya varan ödeme alabiliyor.

● 'Sadece 3 yıllık taahhüt veririm' diyorsanız, 450 liraya varan taban tutarı alırsınız. 'Kredi kartı, otomatik ödeme talimatı' gibi bankacılık ürünleri kullanırım diyorsanız, daha yüksek ödeme vaad eden bankaları seçebilirsiniz.

● Promosyon imzasını atmadan önce şartları iyice inceleyin. Şartları yerine getirip getiremeyeceğinizi ölçün-biçin ve kararınızı verin.

● Banka promosyonunu aldıktan sonra daha cazip fırsat çıkarsa, bunu değerlendirmeniz mümkün. Bunun için aldığınız promosyonu iade etmeniz gerekiyor. İade tutarı, taahhüdün tamamlanmasına kalan süre üzerinden hesaplanır. Kalan sürenin promosyonu geri Yarın: Emekliye 2 bin lira ikramiye vermeniz gerekir.

BU YIL DA BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENECEK

Emeklilere şu ana kadar 4 kez ödenen bayram ikramiyesi 2020 yılında da 2 kez ödenecek. Emekliler toplamda 2 bin TL ek ödemeyi daha cebine koyacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
– Şehit yakınları ve gaziler
– Ölüm aylığı alanlar
– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
– Geçici köy korucuları
– Şeref aylığı alanlar
– Şampiyon sporcular,
– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI OLACAK MI?

Emekliler bayram ikramiyesine zam bekliyor. İkramiyeye enflasyon oranınca zam yapılması isteniyor. Zam gerçekleşirse emekliler yüzde 11,84 zamlı ödeme alacak. Bu da toplamda 236 TL'lik bir artış sağlayacak. Ancak zam ile ilgili bir açıklama yok.

İŞTE EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNİN ÖDENECEĞİ TARİHLER

Bu yıl Ramazan Bayramı 24-26 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak. 23 Mayıs Cumartesi de arife günü. Bu nedenle Ramazan Bayramı ikramiyesinin 18-22 Mayıs arasında ödenmesi bekleniyor.