Evi olmayan kalmayacak! Büyük müjde düğmeye basıldı! Ev alacaklara yeni destek geliyor!

Düşük faiz ve maliyetle ev sahibi olmak artık mümkün olacak! Devlet, evi olmayanlara yepyeni bir imkan daha getirerek ev sahibi olmalarını sağlayacak. Hayata geçecek yeni yöntemle birlikte evi olmayan kalmayacak! Peki yeni yöntem ne? Ev sahibi olmada yeni tasarruf hesabı ve ucuz krediye dair tüm detayları sizler için hazırladık... Ayrıca devletin sunduğu imkanlardan biri olan konut hesabı imkanı ile para biriktirerek ev sahibi olma seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Bu yöntemde 3 sene boyunca düzenli olarak para biriktirmeniz durumunda ev satın alırken devlette 25 bin lira hibe para desteği veriyor.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2020, 09:38 Güncelleme 26 Şubat 2020, 09:38
Evi olmayan kalmayacak! Büyük müjde düğmeye basıldı! Ev alacaklara yeni destek geliyor!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de ev sahibi olmak artık çok kolaylaşıyor. Bu bağlamda düğmeye basıldı ve ev alacaklara yeni destekler geliyor. Devlet, evi olmayanlara yepyeni bir imkan daha getirerek ev sahibi olmalarını sağlayacak. Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlara destek olması planlanan yeni sistem 2021 yılı Haziran ayında hayata geçecek. Avrupa ülkelerinde de uygulanan Yapı Tasarruf Sandığı sistemi, ülkemizde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanıyor. Ayrıca 3 sene boyunca düzenli olarak para biriktirmeniz durumunda ev satın alırken devlette 25 bin lira hibe para desteği veriyor. Ev sahibi olmada yeni tasarruf hesabı ve ucuz krediye dair tüm detayları sizler için hazırladık...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Hükümet, dar gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için düğmeye bastı! Son dönemde faizlerin hızla düşmesiyle birlikte konut stokları azalmaya başlamıştı. Yine de dar gelirli aileler için daha uygun yöntemler sunulmaya devam ediyor! Devlet şimdi de yeni bir sistemi daha hayata geçiriyor. Emlak Katılım Bankası aracılığıyla dar gelirli aileler de ev sahibi olabilecek!

BU YÖNTEMLE EVİ OLMAYAN KALMAYACAK

Yapı Tasarruf Sandığı modeli çerçevesinde Emlak Katılım Bankası bünyesinde yeni konut edindirme yöntemi kısa süre içinde hayata geçiyor. 2021 yılı Haziran ayında devreye girecek bu yöntem ile dar gelirli aileler de kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Ev sahibi yapacak yeni yöntemin işleyiş şekli de netleşti. Buna göre; ev almak isteyen vatandaş, Emlak Katılım Bankası'na giderek tasarruf sözleşmesi imzalayacak ve konut hesabı açacak. Sözleşmede belirlenen tutar her ay bankaya ödenecek. Bu tutara tıpkı Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve Çeyiz hesabı gibi Devlet katkısı verilecek ve her ay bir miktar artış yapılacak.

YENİ SİSTEM 2021 YILINDA HAYATA GEÇECEK

Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlara destek olması planlanan yeni sistem 2021 yılı Haziran ayında hayata geçecek. Avrupa ülkelerinde de uygulanan Yapı Tasarruf Sandığı sistemi, ülkemizde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütümünde hazırlanıyor. Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaş, düşük miktarda her ay bankaya ödeme yapacak, bu tutara devlet katkısı da eklenecek. Biriken para ile evin fiyatı arasındaki fark, sandıktan düşük faizli kredi şeklinde karşılanacak. Hesapta belli süre biriktirilen para belli bir seviyeye geldiğinde kredi kullanma hakkı doğacak. 4-5 yıllık bir birikimin ardından kullanılan düşük faizli kredi ile ev satın alma işlemi tamamlanacak ve dar gelirli aileler de bu yöntemle ev sahibi olabilecek. İlk öncelik

KREDİSİZ EV

İlk olarak sisteminde Başkan Erdoğan, kredisiz ev modeli düşünüyor. Sadece bu iş için kredi çekilmeyecek, direk TOKİ benzeri evler yapılacak. Burada öncelik durumu olmayanlar ve evi olmayanlara sağlanacak. İlk gelen bilgilere göre sınırsız ev olacak ve burada sadece kirada oturanlar kira öder gibi ev sahibi olacak. Toki var bu ne iş diyenler için Devlet çok farklı bir çözüm yolu üretiyor ve şu anda büyük bir açıklama yapılacak. Şu anda 30 bin TL ödüyor! 2020 yılında ilk defa ev alanlar 30 bin lira hibe ödemesi alıyor. Giderek artan kredi kullanım oranları en aza indirmek için 30 bin tl ev alacaklara ödeniyor. Bu sistemle birlikte Devlet 36 ay biriktirene 24 bin 59 ay biriktirene 26 bin ve 60 ay biriktirene 30.333 lira ödeme yapıyordu. Tüm bu sistemlerin bile üzerinde olacak sistem için geri sayıma geçildi.

KONUT KREDİSİ KULLANMADAN EV SAHİBİ OLMAK MÜMKÜN MÜ?

Konut kredisi kullanmadan ev sahibi olmak isteyen kişiler için pek çok konut projesi seçeneği bulunuyor. Konut üreticileri artık sıfır konutlar için kendi bünyelerinde taksitle ev satışı yapıyor. Bazı firmalar 60 ay gibi kısa süreli vade seçeneklerinde faizsiz taksit imkanı sunarken bazı firmalar ise 0.69 gibi bankalardan daha düşük oranlarla vade farkı ile taksitle konut satışı gerçekleştiriyor. Özellikle de inşaatı tamamlanmış ve elde kalan konut stokları ev sahibi olmak isteyen kişilere büyük imkanlar sağlıyor.

FAİZSİZ TAKSİTLE EV SAHİBİ OLMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Devletin sunduğu imkanlardan biri olan konut hesabı imkanı ile para biriktirerek ev sahibi olma seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Bu yöntemde 3 sene boyunca düzenli olarak para biriktirmeniz durumunda ev satın alırken devlette 25 bin lira hibe para desteği veriyor.