Dip seviyede yüzde 0.79 oldu! En düşük ihtiyaç (tüketici) kredisi faiz oranları...

Merkez Bankası’nın seriye bağladığı indirimler; tüketici, konut ve taşıt kredilerine de yansıdı. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank tarafından yapılan indirimler sonrasında ihtiyaç (tüketici) kredi faizleri yüzde 0.89’a (ING ve TEB) kadar düştü. ING Bank ihtiyaç kredisi faiz oranı daha sonra güncellendi. Dün 0.89 olarak güncellenen kredi faiz oranı için bugün yapılan yeni güncellemede en düşük kredi oranı yüzde 0.79 oldu. Bu seviyelere en yakın oranlar en son Haziran 2013’te görülmüştü. Merkez Bankası’nın verilerine göre; Haziran 2013’te yıllık ortalama tüketici kredi faizleri yüzde 11.78’i test etmişti. Bu da aylık ortalamada yüzde 0.98’e işaret ediyor.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2020, 09:56 Güncelleme 21 Şubat 2020, 10:48
Dip seviyede yüzde 0.79 oldu! En düşük ihtiyaç tüketici kredisi faiz oranları...

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası'nın son 6 toplantıda peş peşe faiz indirimiyle, politika faizi yani piyasa açısından belirleyici faiz oranı yüzde 11.25'ten yüzde 10.75'e geriledi. Bu bağlamda İNG, TEB, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank banka tüketici kredi faiz oranlarını indirdi. ING Bank ihtiyaç kredisi başvurusu için kullanabileceğiniz farklı çok sayıda yöntem bulunmakta olup bunlardan ilki en yakın ING Bank şubesi üzerinden şahsen kredi başvurusunda bulunmaktır. Kimlik belgesi ve aylık gelir belgeniz ile yapacağınız başvurunzda kredi onayı almanız durumunda aynı gün kredi kullandırımı gerçekleştirilir. İhtiyaç kredisi, basit anlamda kısa vadeli ve düşük tutarlı nakit ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullandığımız bir kredi türüdür.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

İNG BANK İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE 0.79 OLDU!

Bankaların kredi faiz oranları hızla düşmeye devam ederken bir indirim haberi de ING Bank tarafından verildi. ING Bank ihtiyaç kredisi faiz oranı güncellendi. Dün 0.89 olarak güncellenen kredi faiz oranı için bugün yapılan yeni güncellemede en düşük kredi oranı yüzde 0.79 seviyesine çekildi.

ING BANK İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVRUSU NASIL YAPILIR?

ING Bank ihtiyaç kredisi başvurusu için kullanabileceğiniz farklı çok sayıda yöntem bulunmakta olup bunlardan ilki en yakın ING Bank şubesi üzerinden şahsen kredi başvurusunda bulunmaktır. Kimlik belgesi ve aylık gelir belgeniz ile yapacağınız başvurunzda kredi onayı almanız durumunda aynı gün kredi kullandırımı gerçekleştirilir. ING Bank müşterileri internet şubesi üzerinden anında kredi kullanma imkanına sahip olurken ING Bank internet sitesi üzerinden de online kredi başvurusu yapma imkanı sunulurken ING Mobil üzerinden de kredi başvrusu yapılabiliyor.

"20 BİN TL'LİK İHTİYAÇ KREDİSİNDE YAPILANDIRMAYLA 3 BİN 370 TL TASARRUF SAĞLANABİLİYOR"

İhtiyaç kredisi borçlarının yapılandırılmasıyla küçük meblağlarda bile faizden tasarruf edilebildiğini belirten Hesapkurdu.com Kredi Ürün Müdürü Ersin Yaşar, "Örneğin, geçtiğimiz yıl şubat ayında 24 ay vade ile 20 bin TL'lik ihtiyaç kredisi kullanan bir kişi en düşük faiz oranı olan yüzde 1,89 üzerinden kredisini almış olsaydı, ödeyeceği toplam tutar 2 yılsonunda 26 bin 155 TL olacaktı. Ancak bugün, kalan bir yılık borç için yapılandırmaya giderse mevcut kredi faizi oranı yüzde 0,89 üzerinden 3 bin 370 TL tasarruf sağlamış olacak. Kredi yapılandırması yalnızca güncel faiz oranlarından maliyet avantajı sunmuyor, ayrıca farklı bankalardaki kredilerin tek bir bankada toplanmasına ve esnek bir planın oluşturulmasına da olanak sağlıyor" ifadelerini kullandı.

"KREDİLERDE İKİ ŞEKİLDE YENİDEN YAPILANDIRMA MÜMKÜN"

Tüketicilerin ihtiyaç kredisi borçlarının iki şekilde yapılandırılarak kapatılabildiğini söyleyen Ersin Yaşar, "İlk yapılandırma türü, yüksek faiz oranından çekilen kredilerin, güncel düşük faiz oranı üzerinden kapatılmasıyla tasarruf sağlamaya yönelik yapılıyor. Banka bu durumda krediyi peşin olarak kapatarak güncel faiz oranlarından hesaplama yaparak en uygun vadeye göre borç yeniden yapılandırılır. İkinci yapılandırma şekli ise kullanılan kredi ya da kredi kartı borçlarının daha rahat bir ödeme planıyla yapılandırılmasına yöneliktir. Kredi borçları ve gelir durumu bankaya beyan edilerek yapılandırma süreci başlatılabilir." dedi.

"YAPILANDIRMA İÇİN EN KRİTİK HUSUS KREDİ NOTU"

Kredi borcu yapılandırma işleminde kâr-zarar hesabına dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Ersin Yaşar, "Kredi yapılandırmaları her koşulda tüketiciye fayda sağlamayabilir. Yapılandırma için doğru bir zamanda olunduğundan emin olmak gerekir. Başvuru yapmadan önce birkaç bankanın ihtiyaç kredisi faiz oranları üzerinden karşılaştırma yaparak en doğru seçim yapılmalı. Yapılandırma konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise kredi notu. Kredi yapılandırması için yapılan her başvuru kredi notuna göre işleme alınıyor. Kredi notu düşük olanların yapılandırma talepleri kabul edilmiyor." şeklinde konuştu.


İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI

TEB : 0,89

İş Bankası : 0,99

QNB Finansbank : 0,94

Fibabanka : 0,98

Şekerbank: 0,99

Alternatif Bank : 0,99

Vakıfbank : 1,05

Ziraat Bankası : 1,05

Halkbank : 1,07

Kredi Nedir?

Geri almak kaydıyla satın alma gücünün belirli bir vade ve faiz karşılığında devredilmesidir.

Bireysel Kredi Nedir?

Ticari amaç dışında kalan her türlü ihtiyacı karşılamak için kullanılan kredi türleridir.

İhtiyaç Kredisi Nedir?

İhtiyaç kredisi, basit anlamda kısa vadeli ve düşük tutarlı nakit ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullandığımız bir kredi türüdür. Son zamanlarda bankaların da teknolojik gelişmelere ayak uydurması ile birlikte şubeye gitmeden telefon veya internet yoluyla bile ihtiyaç kredisi kullanılmaya başlandı. Hatta taksit yasakları ile birlikte cep telefonları için bile bankalar ihtiyaç kredisi vermeye başladı.