Ziraat Bankası 0.49 konut kredisi! Ziraat Bankası ihtiyaç, konut, taşıt ve esnaf kredisi başvuru şartları! Kredi faiz indirim haberi!

Devlet Bankalarından kredi kullanacak olan vatandaşlar için güncel Ziraat Bankası kredi faiz oranlarını derledik. Konut kredisi, satın alınmak istenen bir evin banka tarafından teminat altında tutularak, bunun karşılığında kişiye sağlanmakta olan bir kredi çeşididir. Ziraat Bankası bünyesinde birçok farklı biçimde düşük faizli konut kredisi türleri mevcut bulunmaktadır. Bu bağlamda Ziraat Bankası aracılığıyla konut kredisi, ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi veya yapılandırma kredisi kullanmak isteyecek vatandaşlar için Şubat ayının ikinci haftasında oluşan tabloyu takvim.com.tr'de. 180 aya kadar vade ile satın alacağınız konutun ekspertiz değerinin en fazla %80'ine kadar kredi kullanabilirsiniz.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2020, 10:24 Güncelleme 19 Şubat 2020, 10:24
Ziraat Bankası 0.49 konut kredisi! Ziraat Bankası ihtiyaç, konut, taşıt ve esnaf kredisi başvuru şartları! Kredi faiz indirim haberi!

İÇİNDEKİLER

Konut kredisi indirimleri sürüyor. Ziraat Bankası kredi faiz oranları ise güncellendi. Bu anlamda konut kredisi, taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi kullanacak olan vatandaşların kredi faiz oranlarına dair ilk araştırmaları hep Ziraat Bankası üzerinden oluyor. Devlet bankaları geçtiğimiz hafta içerisinde yapmış oldukları indirimler ile dikkat çektiler. Bu indirimlerin en dikkat çekeni ise Ziraat Bankası'ndan geldi. Ziraat Bankası kurumsal web sayfası üzerinden yapmış olduğu açıklama ile konut kredisi faiz oranlarını düşürdüğünü duyurdu. İşte Ziraat Bankası ihtiyaç, konut, taşıt ve esnaf kredisi başvuru şartları!

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

Piyasalar Merkez Bankası'ndan gelecek faiz kararına odaklandı. Yılın ilk toplantısında faizi 75 baz puan indirerek yüzde 11,25 seviyesine çeken Merkez Bankası'nın bugün bir indirime daha gitmesi bekleniyor.

Yılın ikinci faiz kararı saat 14.00'da açıklanacak. Dolar, faiz kararının açıklanacağı güne 6,06 liradan euro 6,54 liradan başladı.

ZİRAAT BANKASI 0.49 KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

Ziraat Bankası'nın başlatmış olduğu TOKİ sosyal konut kampanyası kapsamında 100 bin TL tutarında kredi kullanacak vatandaşlar için kredi taksit ve geri ödeme hesaplaması şu şekilde yapılabilmektedir: Ziraat Bankası'nın kurumsal internet sayfası üzerinden paylaşılan konut kredisi hesaplama aracına göre bankadan yüzde 0.49 faiz oranı avantajıyla konut kredisi kullanan vatandaşlar, 240 ay vade seçeneğini tercih ettiklerinde aylık 709 TL tutarındaki taksitlerle borçlarını ödeyebiliyor. Öte yandan Ziraat Bankası'ndan 150 bin TL'lik TOKİ sosyal konut kredisi kullanımlarında ise vatandaşlar yine 240 ay vade seçeneğinde aylık 1064 TL'lik kredi taksiti ödeyerek konut kredisi kullanma imkanından yararlanabilmektedir.

ZİRAAT BANKASI KONUT, İHTİYAÇ, TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat Bankası aracılığıyla taşıt kredisi kullanmak isteyecek olan vatandaşlar aşağıda yer alan faiz oranları ile kredi kullanabilecekler.

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi güncel faiz oranı: yüzde 0.98

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi (kaskolu) güncel faiz oranı: yüzde 0.96

Ziraat Bankası Konut Kredisi güncel faiz oranı yüzde 0.94

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ

Konut kredisi, satın alınmak istenen bir evin banka tarafından teminat altında tutularak, bunun karşılığında kişiye sağlanmakta olan bir kredi çeşididir. Ziraat Bankası bünyesinde birçok farklı biçimde düşük faizli konut kredisi türleri mevcut bulunmaktadır. Bu kredi türleri şu şekildedir;

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ

Özellikleri

180 aya kadar vade ile satın alacağınız konutun ekspertiz değerinin en fazla %80'ine kadar kredi kullanabilirsiniz.

Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Gerekli görülmesi halinde ek teminat talep edilebilir.

Bankamız, bireysel kredi kullanan müşterilerine hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası* ürünlerini sunmaktadır.

*Hayat Sigortası ürünleri Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş., konut ve zorunlu deprem sigortası ürünleri ise Ziraat Sigorta AŞ tarafından sunulmakta olup, Ziraat Bankası Şubeleri Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş ile Ziraat Sigorta A.Ş. acentesidir.

• Konut kredisi,

• Enflasyona odaklı konut kredisi,

• Yeşil ev konut kredisi,

• Ortak konut kredisi

• İnşaat tamamlama kredisi,

• Arsa kredisi,

• Bireysel işyeri kredisi,

• Ortak işyeri kredisi.

ZİRAAT BANKASI TAŞIT KREDİSİ

İster 0 km ister ikinci el olsun, almak istediğiniz araca karar verin, 60 aya varan vade ve uygun faiz seçenekleriyle avantajlı Taşıt Kredimizden faydalanın.

Özellikleri

0 km ve en fazla 5 yaşındaki taşıtlar için kullandırılabilir.

60 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.

Ruhsatında hususi olarak kaydedilmesi kaydıyla hafif ticari araçların (minibüs, kamyonet, pick-up) alımını finanse etmek amacıyla kullandırılabilir.

Araç rehni, teminat olarak alınır. Bankamız lehine rehin tesis edilir. Gerekli görüldüğü takdirde ek teminat istenebilir.

Bankamız, bireysel kredi kullanan müşterilerine hayat sigortası ve kasko* ürünlerini sunmaktadır.

*Hayat Sigortası ürünleri Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş., kasko ürünü ise Ziraat Sigorta AŞ tarafından sunulmakta olup, Ziraat Bankası Şubeleri Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş ile Ziraat Sigorta A.Ş. acentesidir.

ZİRAAT BANKASI İHTİYAÇ KREDİSİ

İhtiyaç kredisi genel anlamda kısa vadede kullanılan ve düşük tutarlarda ki acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak için sunulan bir kredi çeşididir. Ziraat Bankası bu nakit ihtiyaçlarına yönelik olarak kullanıcılara düşük faizli ihtiyaç kredisi sağlamaktadır. Bu genel ihtiyaçlara yönelik olarak sağlanan kredilerin içerikleri şu şekildedir;

• Tüketici kredisi,

• Bireysel Enerji verimliliği kredisi,

• Enerji verimliliği yönetim kredisi,

• İmar barışı kredisi,

• Tüketici avans kredisi,

• İpotekli bireysel finansman kredisi,

Kredili mevduat hesabı,

• Eğitim kredisi,

• Dijital kredi.

ZİRAAT BANKASI ESNAF KREDİSİ

Ziraat Bankası çiftçilere, girişimcilere, emeklilere, memurlara gibi her koldan vatandaşa en uygun faiz oranlarını sağlayan bankalardan biridir. Özellikle tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren çiftçilerin en büyük destekçisi olarak bilinmektedir. Banka esnaflara ve girişimcilere birçok farklı şekilde kredi desteği sağlamaktadır. Bu kredilerin çeşitleri aşağıdaki gibidir;

İşletmenin nakit ihtiyacını anında karşılayabileceğiniz Rotatif Kredi,
İşletmenin günlük ihtiyaçlarını karşılamak adına başvuru yapabileceğiniz Gün İçi Kredisi,
Esnek ödeme planı ile taksit ödemeli ve uygun faiz oranı ile Taksitli Krediler,
İhracat öncesi nakit ihtiyacı için Döviz Kredisi,
Önceden belirlenen nakdi kredi limiti imkanı ile fatura ödeme derdinden kurtulabilmeniz için Kredili Mevduat Hesabı,
Senedimin vadesini beklemek istemiyorum diyorsanız İskonto Kredisi,
Vergi ve prim ödemeleriniz için Nakit Yönetimi Kredisi,
Faiz değişikliğinden etkilenmek istemiyorum diyorsanız da Spot Kredilerden yararlanabilirsiniz.

Başvuru yapmayı düşünenler için özellikle konut kredisi kimlere verilir kimler alamaz?

Araştırılması gereken konulardan biridir. Satın almak istediğiniz evin özellikle kredi için uygun olması gerekir. Gelir düzeyi uygun olanlar için kredi tanımlanmaktadır. Aynı zamanda düzenli geliri olan kişilere verilmektedir.

Başvuru yapılması halinde konut kredisi kimin hesabına yatar?

Merak edilen konular arasında yer almaktadır. Başvuru yapan kişinin hesabına yatmaktadır. Bu durumda satın alma işleminin gerçekleşmesiyle ödeme olarak ev sahibine aktarımı sağlanır.

2020 yılında özellikle konut almayı düşünenler için konut kredisi çeşitleri nelerdir?

Önemli konuları arasında yer almaktadır. Ev alırken yardıma ihtiyaç duyanlar kredi alarak daha rahat ödeme planıyla ödemeleri yapabilirler.