Dolar ve altın fiyatları son birkaç aydır yatay bir bantta hareket ediyor!

Aşırı sıkışan altın ve dolarda hızlı hareketler bekleniyor. Dolar ve altın Türk halkının en çok yatırım yaptığı iki yatırım şekli. Birçok yatırımcı yukarı fiyatların görüleceği öngörüsü ile dolar ve altına yatırım yaptı.

Giriş Tarihi 06 Şubat 2020, 09:17 Güncelleme 18 Şubat 2020, 10:37
Dolar ve altın fiyatları son birkaç aydır yatay bir bantta hareket ediyor!

İÇİNDEKİLER

Altın ve Dolar Türkiye'de en fazla araştırılan yatırım araçlarının başında gelmektedir. Son bir kaç aydır baktığımızda ise altın ve dolar fiyatları belirli bir çizgide seyrediyor. Dolar 5.80 ile 5.99 arası gelip gidiyor, ons altın ise 1550 dolar ile 1595 dolar arası gidip geliyor. Dünkü kapanışta 300,20 liradan işlem gören gram altın, şu sıralarda 298,83 liradan satılıyor.


DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

ÜÇGEN FORMASYONU (TRIANGLE )

Teknik analizde çok sık rastlanan formasyonlardır. Farklı yönde hareket eden 2 trend çizgisi (giderek fiyatlardaki sıkışma sonucu birleşerek üçgen görüntüsü oluşturur. Sıkışma tamamlandığında formasyon tamamlanmış olur.

Aşağıdaki şekillerde görüldüğü gibi üçgenin daralan kısmına gelindiğinde hangi tarafa kırılım gerçekleşirse o yönde büyük hareketlilikler oluşur.


Daralan Üçgen Yukarı Kırılımı

Daralan Üçgen Aşağı Kırılımı

Tekniğin Dışında Global Gelişmelere Dikkat

ABD ve Çin arasındaki gerginlik, İran Ambargosu, zamansız Trump tweetleri gibi konularda yatırımcıların gelişmeleri yakında takip etmesi gerekiyor.

Altında Teknik Destek ve Dirençler

XAUUSD – 1589 Direncinin Etkisi…Corona virüsü endişeleriyle son günlerde kademeli olarak yükselen Ons Altın, geçtiğimiz hafta 1589 direncini test etmesine rağmen haftalık kapanışını bu seviye üzerinde gerçekleştirememişti. Bu haftaki piyasa açılışı yukarı yönde gapli başlasa da, 1589'un üzerindeki yerini hemen kar satışlarına bıraktı. Gün içindeki kar satışlarında, daha önce de çalışan trend çizgisi tekrar destek görevi gördü. Bu destek kırılırsa negatif eğilim güçlenebilir.

Olası ataklarda ise 1589'un üzerinde bir ya da iki adet dört saatlik mum kapanışını teyit etmek gerekecektir.

Destekler: 1578 – 1574 – 1569

Dirençler: 1582 – 1589 – 1595

Dolarda Teknik Destek ve Dirençler