Bugün emekli olsam kaç TL maaş alırım? İşte hesaplama

Emekli olunca ne kadar maaş alırım araştırması çalışan vatandaşların gündeminde. Şu an emekli olsam kaç para emekli maaşı bağlar SGK? Kaç yaşımda emekli olurum? Emeklilik maaşı nasıl hesaplanır? Emekli maaşı hesaplamasında dikkate alınan bilgiler nelerdir? Emekli maaşı hesaplama 4A yani eski ismiyle SSK için e-SGK sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

Giriş Tarihi 13 Ocak 2020, 09:21 Güncelleme 20 Ocak 2020, 12:01
Bugün emekli olsam kaç TL maaş alırım? İşte hesaplama

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca SGK, SSK ve Bağkur 4A, 4B, 4C'li için emekli olduktan sonra alınacak maaş oldukça önem arz etmektedir. Bu bağlamda
SGK, SSK, Bağkur emeklilerinin en önemli amacı emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacaklarını hesaplamaktır. 4A SSK'lı olanlar bugün emekli olurlarsa ne kadar emekli maaşı alabileceklerini SGK'nın uygulaması sayesinde kendileri hesaplayabiliyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

EMEKLİ MAAŞI NEYE GÖRE HESAPLANIYOR

Emekli maaşınız çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanmakta. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş aldığını gözlemlemekteyiz. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM?

4A SSK'lı olanlar bugün emekli olurlarsa ne kadar emekli maaşı alabileceklerini SGK'nın uygulaması sayesinde kendileri hesaplayabiliyor. Yaklaşık bir değer verse de fikir vermesi açısından kullanmanı tavsiye ederim. Aşağıdaki bağlantıdan TC kimlik numarası veya ssk sicil numarası girildikten sonra "hesapla" butonuna basınca sonuç ekranda görünecektir

4B / 4C Erkek Çalışanlar: 01.01.2011 tarihinden sonra sigorta girişi yapan erkek çalışanlar, emekli olmak için en az 61 yaşını beklemek zorundadır. 61 yaşında sigorta primi gün ödemesi tamamlanmamışsa, 65 yaşına kadar prim ödemesi yapılabilir. 65 yaş tamamlandıktan sonra, kalan prim ödemeleri topluca yapılarak emekli olunmaktadır.

4B / 4C Kadın Çalışanlar: 01.01.2015 tarihinden sonra işe başlayan kadın çalışanlar, 61 yaşını doldurduktan sonra emeklilik hakkı elde etmektedir. Kişiler, 65 yaşına kadar sigorta prim ödemesi yapabilirler.

4A Erkek Çalışanlar: 01.01.2016 tarihinden sonra işe giren ve SSK sigorta başlangıcı yaptıran erkek çalışanlar, emekli olmak için en az 61 yaşını tamamlamak zorundadır. Çalışanların emeklilik yaşları, en fazla 65 olacaktır.

4A Kadın Çalışanlar: 01.01.2020 tarihinden sonra sigorta başlangıcı yaptıran kadın çalışanlar, emekli olmak için 61 yaşını tamamlamak zorundadır. Çocuk sayısına göre, emeklilik yaşında indirim yapılabilir.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLARKEN DİKKATE ALINMASI GEREKENLER

Emekli aylığı hesaplaması esnasında değerlendirmeye alınan bilgiler şunlardır:

Emekli maaşı hesaplaması yapılırken, sigorta için ödenen prim gün sayısı değerlendirmeye alınır.

Kişilerin sigortalı olarak çalıştıkları süre, emekli maaşını doğrudan etkileyen faktörlerden bir tanesidir.

Sigorta başlangıcının yapıldığı ilk tarihe göre, kişilerin emekli maaşlarının ne kadar olacağı belirlenmektedir.

Emekli olmak için hak kazanılan ilk tarihe göre, emekli maaşı limitinde artış yaşanacaktır.

2020 OCAK AYI ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

2020 Ocak ayı zamlarıyla birlikte vatandaşlar bu yıl zamlı maaşlarına kavuşacak. Buna göre 1.181 TL taban emekli maaşı alan emekli, bu yıl Ocak ayı itibariyle 1.258 TL maaş alacak. Yani 76 TL 82 Kuruşluk zammın sahibi olacak. Öte yandan en yüksek emekli maaşı 5.887 TL, %6.5 zamlı olarak 6.269 TL olacak.

SON DAKİKA EMEKLİ MAAŞI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ