Milyonlara müjde! Emekliye 6 bin 62 TL faizsiz avans açıklaması yapıldı

Milyonlarca SGK, SSK ve Bağkur emeklisi için süper haberler gelmeye devam ediyor. Emekliye 6 bin 62 TL faizsiz avans ve 10 maaş kredi verilecek. Bu bağlamda Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvuruda bulunarak maaşının 3 katı ön ödeme ve 10 maaş kredi alabilecek. Maaş avansı ise maddi sıkıntı çeken vatandaşlarımızın yardımına koşacak.

Giriş Tarihi 02 Ocak 2020, 09:54 Güncelleme 13 Ocak 2020, 10:27
Milyonlara müjde! Emekliye 6 bin 62 TL faizsiz avans açıklaması yapıldı

İÇİNDEKİLER

Ocak 2020 ile birlikte emekli vatandaşlarımıza müjdeler gelmeye devam ediyor. Bunlardan en önemlisi ise SGK tarafından başlatılan 10 maaş kredi ve faizsiz avans sistemi olacak. Emekli olmuş ancak henüz emekli maaşı bağlanmamış vatandaşlar da 3 maaş avans ve 10 maaş kredi alabiliyor. Örnek verecek olursak, 1800 TL emekli maaşı alan bir kişi 5400 TL'ye kadar avans alabilir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

TÜM EMEKLİLER İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Emekli maaş avansı uygulamasının tüm emeklileri kapsaması adına çalışmalar yapılmaktadır. Çalışma sonunda nakit sıkıntısı çeken emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yaparak maaş avansını alabilecek. Maaş avansı asgari ücretin 3 katı olacak.

SGK EMEKLİ MAAŞI AVANS ŞARTLARI

* Emeklilik başvurusunu yapmış olanlar

* Emekli aylığı 90 gün geçmiş ve bağlanmamış olanlar

EMEKLİYE MAAŞ AVANSI TAKSİTLE ÖDENECEK

Emekli maaş avansı alan kişilerin geri ödemesinde faiz uygulanmayacak. Ayrıca emekli avansının geri ödemesi taksitle yapılacak.

EMEKLİYE 10 MAAŞ KREDİ VERİLECEK

Bu uygulamanın tüm emeklilere yaygınlaştırılması da gündemde. Emekliler, bu imkanı dört gözle bekliyor. Sistem hayata geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında SGK'ya başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek. Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra maaştan taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak.

6 BİN 62 TL AVANS

Emeklilik başvurusunu yapan ve aylığı 90 gün içinde bağlanamayanlar, yazılı başvuru yaparak avans alabiliyor. SGK, bu kişilere, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor. Yani bu yıl başvuru yapan 6 bin 62 liraya varan avans alabiliyor. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.

BANKALARINDAN EMEKLİ MAAŞI ALANLARA ÖZEL KAMPANYALAR

Ziraat Bankası: Maaşlarını Ziraat Bankasından alan emeklilere özel "Emeklinin Artısı Kredi Paketi" imkânları sunuluyor. 100 bin liralık konut kredisi 0.99 faiz imkanıyla veriliyor.

Aktifbank: Emekli maaşını PTT'den alanlar için özel teklifler hazırlandı. Emeklilere şartsız ve kefilsiz kredi veriliyor. Ayrıca PTT'ye başvuru yapılması sonrasında 60 bin liraya kadar kredi verilmektedir.

İng Bank: 60 ay yüzde 1.19 faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi maaşını taşıyanlara sunulmaktadır. Garanti Bankası: 60 aya varan vade imkanıyla şartsız, gelir belgesiz kredi imkanı sunulmaktadır.

PTT Bank: Emeklilerin en çok tercih ettiği krediler arasında PTT kredileri yer almaktadır. Kredi şartları arasında 80 yaşını aşmamış olmak ve aylık elde edilen gelirin taksit tutarının yarısından yüksek olması yer almakta.

Milyonlara Ocak zammı! İşçi, memur, emeklinin 2020 güncel maaşları ne kadar olacak?

Ocak, milyonlar için zam ayı olacak. 2020 yılı yeni gelirlerle başlıyor. İşçilerden memurlara, emeklilerden engellilere, gençlerden annelere kadar hemen herkese Ocak zammı var. Peki işçi, memur, emekli, çalışan anne, engelliler ve gençlerin 2020 güncel zamlı maaşları ne kadar olacak? İşte güncel zamlı maaş listeleri... Ocak, milyonlar için zam ayı olacak. Yeni gelirlerin bazıları belli oldu, bazılarının da ipuçları geldi. İşte zamlar:

SSK-BAĞ-KUR EMEKLİLERİ: Maaşlara 2019'un ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon oranında zam yapılacak. Zam oranı beklenti anketine göre yüzde 6.29 olacak. En düşük maaş bin 256 liraya çıkabilecek.

MEMURLAR VE EMEKLİLERİ: Maaşlara yüzde 4 zam ve 2019'un ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 5'i aşarsa fark yansıtılacak. Beklenti anketine göre zam yüzde 5.29 olacak. En düşük maaş; memur emeklilerinde 2 bin 656, memurlarda 3 bin 510 lira olabilecek.

AİLE YARDIMI: Eşi çalışmayan, 6 yaş altı 2 çocuğu olan memura ödenen aile yardımı 433 liradan 477 liraya çıkabilecek.

DOKTORA İLAVE ÖDEME: Emekli doktorlara aylık ilave ödeme uzmanlarda 2 bin 478, uzman olmayanlarda bin 895 liraya ulaşabilecek.

65 YAŞ AYLIĞI: 637 liradan 671 liraya yükselebilecek.

EVDE BAKIM AYLIĞI: Bin 384 liradan bin 457 liraya çıkabilecek.

ENGELLİ AYLIĞI: Yüzde 40-69 engellilerin aylığı 509 liradan 536, yüzde 70 ve üzeri engellilerin aylığı da 763 liradan 804 liraya ulaşabilecek.

KAMU İŞÇİLERİ: Toplu sözleşme kapsamında yüzde 3 zamma ilaveten 2019'un ikinci 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 4'ü aşan kısmı kadar fark verilecek.

DAR GELİRLİNİN PRİMİ DEVLETTEN

GSS DESTEĞİ: Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi 76,75 liradan 88,29 liraya çıktı. Hane içinde kişi başı gelir 981 liradan az ise primi devlet ödeyecek.