Asgari ücretli kaç lira kredi alabilir? 0.78 ve 0.79 faiz indirimi fırsatı geldi

Asgari ücretli kaç lira kredi alabilir? 3 büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank kredi faiz oranları oldukça merak ediliyor. Bu bağlamda vatandaşlar her gün bu bankaların resmi internet siteleri üzerinden kredileri araştırıyor. Kredi faiz oranları ile ilgili indirim açıklaması gelmeye devam ediyor. 0.78 ve 0.79 faiz oranları vatandaşlara oldukça cazip geliyor. İndirim yarışı sürerken kamu bankaları bir hamle daha yapıp, yeni bir kampanya başlattı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, Türkiye'nin 81 ilinde bulunan anlaşmalı konut projelerine 180 ayda yüzde 0.79 oran uygulamaya başladı. Peki asgari ücretliler ne kadar kredi alabilir? Asgari ücretlilere hangi bankalar kredi veriyor? İşte tüm detaylar

Giriş Tarihi 20 Aralık 2019, 11:27 Güncelleme 20 Aralık 2019, 11:46
Asgari ücretli kaç lira kredi alabilir? 0.78 ve 0.79 faiz indirimi fırsatı geldi

İÇİNDEKİLER

Kamu bankaları anlaşmalı inşaat şirketleri ile yaptığı anlaşma sonucunda faizi 0,78'den verebiliyor. Özel bankalarda faiz oranları ise 0,78 seviyesine indi. ING bank geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Asgari ücretli çalışanlar için ise iyi bir haber geldi. Asgari ücretlilerin en fazla çekebilecekleri kredi miktarı ve aylık taksitlerinin kaç TL olacağı, vade seçenekleri ile ilgili tüm detayları okuyabilirsiniz. İşte Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank kredi faiz oranları... Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

FAİZLER 0.78 SEVİYELERİNDE

İndirim yarışı sürerken kamu bankaları bir hamle daha yapıp, yeni bir kampanya başlattı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, Türkiye'nin 81 ilinde bulunan anlaşmalı konut projelerine 180 ayda yüzde 0.79 oran uygulamaya başladı. Ancak bu oran yeni konut alımlarında geçerli olacak. Özellerde ise Türkiye İş Bankası anlaşmalı projelerde kredi faiz oranını 120 ayda yüzde 0.78'e kadar indirdi.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ %0,99'DAN BAŞLIYOR

Birikimi olmayan ya da yeterli birikimi olmayanlar müşteriler için satın alınacak evin teminat olarak gösterilmesi koşuluyla verilen uygun faizli konut kredisidir. 36 aydan 180 aya kadar vade seçeneği mevcuttur.

Ziraat Bankasının Konut Kredisi faiz oranı %0.99'dur. Konut Kredisinin özellikleri şunlardır: Satın alınacak konutun değerinin %80'ine kadar kredi alınabilir. Kredinin verileceği gayrimenkul üzerine ipotek konulur ve uygun görüldüğü takdirde ek ödeme de talep edilebilir. Ziraat Bankası KonutKredisi alan müşterilerine Hayat Sigortası, Deprem Sigortası ve Konut Sigortasını da sunulmaktadır. Konut Kredisi için gayrimenkule ipotek tesis edildiği için kefil istenmez. Anca başvuran kişinin yeterli geliri yoksa banka uygun gördüğü takdirde kefil isteyebilir. Kat mülkiyeti olan gayrimenkuller için konut kredisi alınabilir. Arsa, depo ve dükkan gibi gayrimenkullere konut kredisi verilmez.

Alacağınız konut adına Konut Kredisi talep etmeniz için konutun %80'inin tamamlanmış olması gerekmektedir. Yani çatı dış kaplama, kapı ve pencerelerinin tamamlanmış olması gereklidir. Ziraat Bankası şubelerinden, web sitesinden, mobil uygulamasından, internet şubesinden, ATM'lerden ve çağrı merkezinden başvuru yapılabilir.

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99
İhtiyaç kredisi: 1.62
Taşıt kredisi: 1.19

AKBANK FAİZ ORANLARI

Direkt kredi: 1.55
İhtiyaç kredisi: 1.51
Taşıt kredisi: 1.13
Konut kredisi: 0.99

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.09
Taşıt kredisi: 1.1
Ev kredisi: 1.06

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.25
Taşıt kredisi: 1.19
Konut kredisi: 0.99

ING BANK FAİZ ORANLARI

E kredi: 0.99
Konut kredisi: 0.98
Taşıt kredisi: 1.14

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.25
Taşıt kredisi: 1.19
Konut kredisi: 0.99

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.19 (Maaş müşterileri) 1.25 (Diğer müşteriler)
Taşıt kredisi: 1.19
Konut kredisi: 0.99

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

Dijital ihtiyaç kredisi: 1.54
Taşıt kredisi: 1.23
Konut kredisi: 1.1

ASGARİ ÜCRETLİLER NE KADAR KREDİ ALABİLİR?

Çekilecek kredi miktarlardaki hesaplamalar en uzun vadeye göre çıkartılabilecek ortalama en yüksek miktarlardan yapılmıştır. Bankadan çekebileceğiniz kredi miktarı maaş aldığınız bankanın inisiyatifine, kredi notunuza ve diğer etkenlere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Yine kredi çekip çekememe durumunuz da banka sicilinizle doğrudan alakalıdır. Asgari ücretli ve sigortalı çalışan olmanız sıraladığımız kredileri kesin olarak çekebileceğiniz anlamına gelmemektedir. Oranlar ve diğer miktarlar Kasım ayı içerisindeki güncel banka verilerine göre oluşturulmuştur.

ASGARİ ÜCRETLİLERİN KREDİ ALABİLECEĞİ BANKALAR HANGİLERİDİR?

2020 yılında asgari ücretlilere kredi veren bankalar şunlardır:

QNB Finansbank

CEBTETEB

Türkiye İş Bankası

Ziraat Bankası

Halkbank

Yapı Kredi

ASGARİ ÜCRETLİYE İHTİYAÇ KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Asgari ücretliler QNB Finansbank, CEPTETEB ve Türkiye İş Bankası üzerinden kredi çekebilirler. 10.000 TL ihtiyaç kredisi için 36 ay vadede faiz oranı ve toplam maliyetler şu şekildedir:

QNB Finansbank Kredi tutarı: 10.000 TL Vade: 36 Ay Faiz Oranı: %1,03 Toplam Maliyet: 14.273 TL

CEPTETEB Kredi tutarı: 10.000 TL Vade: 36 Ay Faiz Oranı: %1,08 Toplam Maliyet: 14.448 TL

Türkiye İş Bankası Kredi tutarı: 10.000 TL Vade: 36 Ay Faiz Oranı: %1,16 Toplam Maliyet: 14.868 TL

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Asgari ücretliler şu bankalardan konut kredisi alabilirler:

Ziraat Bankası Halkbank Yapı Kredi 100.000 TL konut kredisi için asgari ücretlilere 120 ayda uygulanacak faiz ve toplam maliyet şöyledir:

Ziraat Bankası Kredi tutarı: 100.000 TL Vade: 120 Ay Faiz Oranı: %0,99 Toplam Maliyet: 172.273 TL

Halkbank Kredi tutarı: 100.000 TL Vade: 120 Ay Faiz Oranı: %0,99 Toplam Maliyet: 172.290 TL

Yapı Kredi Kredi tutarı: 100.000 TL Vade: 120 Ay Faiz Oranı: %1,09 Toplam Maliyet: 180.675 TL

EN KOLAY KREDİ NASIL ÇEKİLİR?

Yüksek kredi notu ortalamasına sahip olan kişiler her zaman için kolay kredi kullanma imkanına sahiptir. Günümüzde bankalar internet şubesi üzerinden hazır kredi limitleri tanımlamakta olup yüksek kredi notu ortalaması olan kişilere bu limitler hazır olarak bulunmakta olup ihtiyaç anında internet şubesi üzerinden hesaba girilmekte ve ardından krediler bölümünden bu limit dahilinden kredi kullanımı gerçekleştirilmektedir. Anında kredi ya da hazır kredi limiti olarak anılan bu kredi paketlerinde hafta sonu ve 7/24 kredi kullanımına izin verilmektedir. Adınıza hazır kredi limiti tanımlanmadıysa bu durumda internetten kredi başvurusu yapabilirsiniz. İnternetten online kredi başvurusu yaparak ön onaylı kredi çekebilir, kredi başvuru evrakları ile banka şubesine giderek kredinizi çekebilirsiniz.

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bu şartla müşteriye kredi verirler. Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının %80'i olarak belirlemiştir. Yani asla alacağınız evin fiyatının tamamını kredi olarak çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından hesaplanır. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirlenir. Diğer bir en önemli şart kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notudur.

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi alma ihtimaliniz çok düşüktür. Bu yüzden bankalarla olan ilişkilerinizi iyi tutmanız yani ödemelerinizi aksatmadan yapmanız gerekmektedir. Konut kredisinde geri ödeme planı çok önemlidir. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı olacaktır. Bu yüzden ödeme planını iyi oluşturmak gerekir. Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arasıdır. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı oluşturabilirsiniz. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve evin riske girmemesini sağlarsınız. Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvurabilirsiniz.