İş Bankası, TEB, Yap kredi konut kredisi faiz oranı ne oldu?

Son Dakika Kredi Haberi: Merkez Bankası faiz oranını indirmesinden sonra gözler bankalara çevrilmiş durumda. İlk hamle İş Bankası tarafından yapıldı. Bu bağlamda İş Bankası konut kredisi faiz oranını güncellediğini duyurdu. İş Bankası konut kredisi faiz oranını yüzde 1.09 seviyesinden yüzde 0.99 seviyesine çekildi.

Giriş Tarihi 12 Aralık 2019, 14:30 Güncelleme 23 Aralık 2019, 11:53
İş Bankası, TEB, Yap kredi konut kredisi faiz oranı ne oldu?

İÇİNDEKİLER

Son Dakika Kredi Haberi: Merkez Bankası, faizde yine indirime gitti. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son toplantısında politika faizini 2 puan düşürerek yüzde 12'ye çekti. Merkez Bankası faizde bu yıl toplam 9 puanlık indirime gitmiş oldu. Peki İş Bankası, TEB, Yap kredi konut kredisi faiz oranı ne oldu? Konut kredisi faizleri düştü mü? İş Bankası tarafından yapılan açıklamada konut kredisi faiz oranının güncellediği belirtildi. İş Bankası konut kredisi faiz oranını yüzde 1.09 seviyesinden yüzde 0.99 seviyesine çekildi.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI DÜŞTÜ!

İş Bankası tarafından yapılan açıklamada konut kredisi faiz oranının güncellediği belirtildi. İş Bankası konut kredisi faiz oranını yüzde 1.09 seviyesinden yüzde 0.99 seviyesine çekildi.

İŞ BANKASI 0,78 İLE KREDİ VERMEYE BAŞLADI

Normal konut kredisi paketinde yüzde 1.10 faiz oranı ile konut kredisi veren İş Bankası anlaşmalı konut projeleri üzerinden ev sahibi olmak isteyen müşterileri için ise yüzde 0.78 faiz oranı ile konut kredisi veriyor. Banka bu sayede 0.79 faiz oranı ile kredi veren kamu bankalarını geçmiş oldu. Sıfır konut almak isteyen kişiler için şu anda en uygun konut kredisi faiz oranı olarak anlaşmalı konut projelerinde 0.78 oranı ile İş Bankası tarafından uygulanıyor. İş Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.10 olarak belirlendi (İş Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.78 olarak hesaplanmaktadır)

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ SİGORTALARI

İş Bankası kampanyalı konut kredisini faiz oranını hayat ve konut sigortası alınması halinde kullandırıyor. Kişiye göre değişiklik gösterse de ortalama konut sigortası yıllık 300 TL, hayat sigortası ise 1.450 TL oluyor. Banka DASK prim bedeli için ise 170 TL talep ediyor.

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ MASRAFLARI

İş Bankası konut kredisine ek uygulanan masraflar kapsamında ortalama 1000 TL ekspertiz ücreti, 150 TL ipotek tesis ücreti ve 100.000 TL'lik kredi için 500 TL kredi tahsis ücreti talep ediyor.

YAPI KREDİ FAİZLERİ DÜŞÜRDÜ

Yapı Kredi konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0,99'a çekti. Yapı Kredi'nin yeni konut kredisinden faydalanmak isteyenler kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar tüm vadelerde yüzde 0.99 faizle konut kredisi alabilecek.

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen, Bankanın makroekonomik gelişmeler ve piyasa koşullarına göre, müşterilerine ve üreticilere değer katabilme hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti ve "Tüm müşterilerimiz 120 aya kadar olan tüm vadelerde kampanyamızdan yararlanabiliyor. Geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Kampanya dahilinde tüm müşterilerimizin ödeme gücüne göre farklı ödeme planları da oluşturabiliyoruz" dedi.

TEB 0,98'E DÜŞÜRDÜ

TEB'den yapılan açıklamaya göre, banka ile ilk defa tanışan ve borçlarını tek bir yerde toplayıp rahat etmek isteyenler, nakit ihtiyaçlarını karşılamak için findeks notuna göre farklı tutar ve vadelerde, yüzde 0,98'den başlayan faiz oranıyla ihtiyaç kredisinden faydalanabiliyor.

12 ARALIK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE OLDU?

Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Ziraat Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Albaraka Türk Konut Finansmanı % 0.99

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.98

Kuveyt Türk Konut Finansmanı Kar Payı Oranı % 0.98 (Kredi ürünlerini alan kişilere yüzde 0.95 olarak uygulanmaktadır)

Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.98

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99 (Vakıfbank Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır)

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99 (Ziraat Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır)

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0.99 (Halkbank Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır)