Ziraat Bankası kredi faiz oranı ne oldu? 0,69 fırsatı geldi mi?

Merkez Bankası'nın politika faizini indirmesinin ardından gözler Ziraat Bankası'na çevrildi. Konut kredisi konusunda sağladığı uygun faiz oranları, esnek ödeme koşulları ve diğer kamu bankalarına oranla daha kolay kredi onayı vermesi gibi nedenlerle en çok tercih edilen bankaların başında yer alan Ziraat Bankası 0.79 konut kredisi kampanyası ile de öne çıkmayı başarıyor.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2019, 09:47 Güncelleme 08 Aralık 2019, 10:44
Ziraat Bankası kredi faiz oranı ne oldu? 0,69 fırsatı geldi mi?

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indiriminin ardından bankaların mevcut durumda müşterilerine sundukları kredi ürünlerinde uygulanmakta olan faiz oranlarının da düşmesi bekleniyor. Bankaların kredi kampanyaları tüm hızı ile devam ederken kamu bankalarından kredi faiz indirimi müjdesi beklenmeye devam ediyor.

KONUT KREDİSİ 0,69'A DÜŞTÜ MÜ?

Hayallerindeki eve kavuşmak için bankaların konut kredisi ürünlerine büyük ilgi gösteren vatandaşlar, kredi kullanma konusunda sabırlı davranmaya çalışıyor. Son olarak TCMB Başkanı Murat Uysal'ın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından sonra politika faizinde 250 baz puanlık indirime gidildiğini açıklamasının ardından gözler tüm özel ve kamu bankalarına çevrildi.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Mevcut durumda en düşük kredi faiz oranı ile müşterilerine en uygun konut kredisi sunan bankalar konumunda olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın konut kredisi faiz oranlarının düşmesi bekleniyor. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da TCMB kararının ardından sadece konut değil, ihtiyaç ve taşıt kredisi gibi ürünlerde de ciddi anlamda indirim yapması söz konusu oldu. Bu sebeple vatandaşlar meraklı bekleyişlerini devam ettiriyor. Ziraat Bankası konut kredisinde uygulanan faiz oranı %0,99 olarak devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Merkez Bankası'nın haziran ayında düzenlediği PPK toplantısının ardından açıklanan faiz indirimi kararı sonrasına Ziraat Bankası öncülüğünde kamu bankaları, %0,99 faiz oranlı konut kredisi kampanyası başlatarak tüm dikkatleri üzerlerine çekmişti.

Beklenen faiz indirimi müjdesi yerine Ziraat Bankası'ndan kampanya güncellemesi geldi. Ziraat Bankası anlaşmalı konut projeleri listesini güncelledi. Pek çok şehirde yer alan konut projeleri sayısı rekor oranda artış gösterirken farklı bütçelere hitap eden çok sayıda yeni konut projesi seçeneği listeye eklendi

ZİRAAT BANKASI YENİ KREDİ FAİZ PAKETİNİ AÇIKLAYACAK MI?

Ziraat Bankası Yeni Kredi Paketlerini Açıklayacak Fakat Merkez Bankası tarafından yapılan ikinci faiz indiriminden sonra Ziraat Bankası bu faiz oranını düşürmedi. Ancak son faiz indirimi kararının ardından kamuoyunun beklentisi giderek artıyor. Ziraat Bankası'nın önümüzdeki hafta içinde yeni kredi paketlerini açıklaması bekleniyor. Özellikle konut kredisinde uygulanacak faiz oranını merak eden vatandaşlar Ziraat Bankası'nın Aralık ayı itibarıyla başlatacağı kampanyalarda %0,79 faiz oranı uygulayacağı öngörülüyor.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, Ziraat Bankası'nın konut kredisi faiz oranlarının en fazla %0,90 bandına çekebileceklerini düşünüyor. Vatandaşların meraklı bekleyişi devam ederken Ziraat Bankası'nın önümüzdeki hafta içinde hem konut, hem taşıt hem de ihtiyaç kredisi ürünlerinde uyguladığı faiz oranlarında indirim yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ HESAPLAMA

Merkez Bankası'nın faiz oranını 24'ten 19.75'e düşürmesinin ardından, faiz oranlarındaki indirimin ilk hamlesi Ziraat Bankası'ndan geldi. Banka konut kredisindeki faiz oranını yüzde 1'in altına kadar düşürdü. Ziraat Bankası 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredilerindeki faiz oranını 0.99 olarak belirledi. 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak konut kredileri için Ziraat Bankası faiz oranına dair açıklamasını vatandaşlarla paylaştı. Açıklamaya göre; 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak belirlendi.

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

Tüketici kredisi: 1.17

Taşıt kredisi: 1.19

ZİRAAT BANKASI TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI

Ziraat Bankası tarafından sağlanan taşıt kredisi için başvuru yapacak vatandaşlara yönelik ilk açıklamada, kredinin hangi arabalar için olduğu açıklandı. banka bu kapsamda 0 km ve en fazla 5 yaşında olan arabalar için kredi kullanım imkanı sağlandığını duyurdu.

Banka tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar için önemli olan bir vade imkanına dair de 60 aya kadar taksit seçeneği olduğu bildirildi. Kredi kullanacak vatandaşlara dair yapılan bir açıklamada, Ziraat Bankası taşıt kredisi ile alınan araçların banka tarafından teminat olarak alındığı ifade edildi. Ayrıca banka ek teminat istenebileceğini açıklamasında yer verdi.

Ziraat Bankası'ndan 50.000 TL taşıt kredisi kullanmak isteyen bir vatandaş ödeme için 48 ay vade imkanını seçerse; aylık 1446 TL taksit ödemesi yapacak. Banka kredi için ayrıca 250 TL ekspertiz ücreti alıyor. Bunun dışında bankanın talep ettiği sigorta masrafları da bulunuyor.