Emekli maaşı zammı hangi tarihte olacak? İşte emekli maaşı yeni zamlı liste

SSK SGK ve Bağ-kur emeklisi için zam oranı nasıl olacak merak ediliyor. Emekli için zam görüşmeleri Aralık ayında yapılacak. Emekli maaşının 2020 yılında ne kadar olacağı birçok kişi tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. Peki, Emekli maaşlarına ne zaman zam yapılacak? Emekli maaş listesi! Ocak'ta ayrıca ek ödeme tutarları da yükselecek.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2019, 09:56 Güncelleme 09 Aralık 2019, 10:59
Emekli maaşı zammı hangi tarihte olacak? İşte emekli maaşı yeni zamlı liste

İÇİNDEKİLER

Emekli maaşının 2020 yılında ne kadar olacağı binlerce kişi tarafınca merakla araştırılmaya devam ediyor. Peki, emekli maaşlarına ne vakit zam yapılacak? İşte emekli maaşı sıralaması! Ocak'ta ayrıca ek ödeme tutarları da yükselecek. Maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında olan ek ödeme, yeni aylıktan hesaplanacağı için artacak. Yüzde 6.82 artışa nazaran SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek ödeme dahil gelirinde 80,61 ile 401,5 lira arasında artış yaşanacak.

SON DAKİKA EMEKLİ MAAŞI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emeklilerin ne kadar zam alacağı Merkez Bankası tarafından açıklanacak enflasyon rakamları sonrasında belli olacak. 12.5 milyon emekli emekli zamlarına ek olarak yüzde 4 zam verilmesini talep ediyor. Ayrıca SSK ve Bağ-kur emeklileri de Memurlar ve memur emeklileri 2019'un ikinci yarısında enflasyon yüzde 5'i aşarsa Ocak'ta fark alacak.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

Ancak bu durum SSK ve Bağ-kur emeklisi için geçerli değil. Enflasyon farkı ile alakalı tahminler gelse de Merkez Bankası'nın açıklayacağı veriler önemli olacak. En düşük SSK emeklisi 1139 TL maaş alıyor. Emekliler için en az yüzde 20 zam ve enflasyon farkı isteniyor. SSK ve Bağ-kur emeklisi için maaş görüşmeleri Aralık ayında yapılacak. Ocak zammı görüşmelerinin Aralık ayı sonunda Sendika ve hükümet arasında geçmesi bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA NE ZAMAN ZAM YAPILACAK?

Açıklanan veriler doğrultusunda; Ocak'ta 2019'un ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı, Temmuz-Ekim enflasyonuna göre yüzde 5.31 olacak. Bu oran, Kasım ve Aralık enflasyonuna göre artabilecek. Enflasyon tahminlerine göre, yüzde 6.65 ya da 7.3 olabilecek.

Ocak'ta ayrıca ek ödeme tutarları da yükselecek. Maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında olan ek ödeme, yeni aylıktan hesaplanacağı için artacak.
Yüzde 5.31 artışa göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek ödeme dâhil gelirinde 62,76 ile 312,61 lira arasında artış yaşanacaktır. En düşük aylık ise bin 244 lira 62 kuruşa çıkacaktır.