İŞKUR'dan akademi: Haftada 5 gün eğitim, harçlık devletten

İŞKUR işsiz vatandaşları iş sahibi yapmaya devam ediyor. Bu bağlamda İŞKUR'dan yeni bir proje daha hayata geçiyor. Mithat Yurdakul'un haberine göre, farklı kesimlerden ve farklı eğitim seviyelerinden işsizler, çeşitli alanlarda uzmanlık kazanarak meslek edinebiliyor. Çoban olmak isteyenler her hafta 5 gün olmak üzere, toplamda 13 gün kurs alacak. 20 liradan 50 liraya kadar harçlık da alınan kurslarda katılımcılara 'taahhütname' imzalatılıyor. Peki İŞKUR'dan çobanlık akademisi başvuru şartları açıklaması haberimizde.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2019, 13:37 Güncelleme 27 Kasım 2019, 13:38
İŞKUR’dan akademi: Haftada 5 gün eğitim, harçlık devletten

İÇİNDEKİLER

İŞKUR işsizlere uzmanlık kazandırarak iş sahibi yapıyor. Meslek edindirme programları arasında Tokat'taki çobanlık kursu da var, Nallıhan'daki grafik animasyon kursu da. İŞKUR'un düzenlediği meslek edindirme programları arasında Tokat'taki çobanlık kursu da yer alıyor. Çoban olmak isteyenler her hafta 5 gün olmak üzere, toplamda 13 gün kurs alacak. Kursa 16-70 yaş arası işsizler başvurabilecek. Çobanlık için 13 günde toplam 104 saat ders verilecek Şırnak'ta aşçı yardımcısı, Nallıhan'da da üç boyutlu grafik animasyoncusu yetiştirilecek.

İŞKUR İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEMUR İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

20 liradan 50 liraya kadar harçlık

20 liradan 50 liraya kadar harçlık da alınan kurslarda katılımcılara 'taahhütname' imzalatılıyor. Kursa katılanlar farklı meslekte 6 ay geçmeden başka kursa katılamıyor. Kursa katılabilmek için İŞKUR'a kayıt olmak gerekiyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

İŞKUR MESLEK EDİNDİRME PROGRAMLARI HAKKINDA BİLGİ

İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla yapılan meslek edindirme ve geliştirme kurslarıdır. İstihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanların en az yüzde ellisi, yüz yirmi günden az olmamak üzere mesleki eğitim kursu süresi kadar istihdam edilmektedir.

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINA KATILACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
15 yaşını tamamlamış olmak,
Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak,
İşverenin aradığı özel şartları taşımak,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
Emekli olmamak.

Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülen yükseköğretim ve açık öğretimde okuyan öğrenciler de kurslara katılabilirler.

Kurslara devam zorunludur. Kabul edilebilir mazereti olanlara yüklenicinin onayı alınmak şartı ile eğiticiler/öğreticiler tarafından yazılı olarak izin verilebilir. Ancak bu izin süreleri toplamının, doktor raporu ile tesbik edilebilen en fazla 5 günlük sağlık izni dışında, hangi sebeple olursa olsun kurs süresinin 1/10'unu aşması halinde kursiyerlerin kursla ilişikleri kesilir. Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, özürlü maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da mesleki eğitim kurslarından yararlanabilmektedir.

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARININ SÜRESİ

Kurslar en fazla 160 fiili gündür.

Kursların, günlük en az 5 en fazla 8 saat ve haftada 6 günü geçmemek üzere en az 30 en fazla 40 saattir. Yarım günlük tatiller dahil olmak üzere milli, dini bayramlar ile resmi tatil olan günlerde eğitim yapılamaz ve bu süreler toplam eğitim gününe dahil edilemez.

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINDA KARŞILANABİLECEK GİDERLER

Kursiyer zaruri gideri (Günlük 30 TL ila 50 TL arasında değişmektedir.)
İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi
Genel Sağlık Sigortası Prim Giderler

Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği kurs süresince karşılanacaktır.

BAŞVURU YERİ VE ZAMANI

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak kursa katılabilirsiniz.