KYK burs ve kredi kazanan öğrenciler ne yapacak?

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. Peki burs veya kredi kazanan öğrenciler ne yapacak? Öğrenciler burs almaya ne zaman başlayacak? Burs/kredi miktarı ne kadar? Cevaplar ve daha fazlası haberimizde. Burs ve kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesinin dikkatli bir şekilde okunması ve ondan sona onaylanması gerekiyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu, ücretleri Ocak ayının 6’sında yatırmaya başlayacak. Ve her ayın 6’sı olmak üzere; 6, 7, 8, 9 ve 10’uncu günlerde ücretler Ziraat Bankası’na yatırılacak.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2019, 12:11 Güncelleme 16 Kasım 2019, 12:11
KYK burs ve kredi kazanan öğrenciler ne yapacak?

İÇİNDEKİLER

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü burs ve kredi sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından burs veya kredi almaya hak kazanan adaylar, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini araştırmaya başladı. Burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklanması ile KYK, öğrencilere erken ödeme için hazırlanıyor. KYK'nın burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilere ödeme yapabilmesi için öğrencilerin e-Devlet postalı üzerinden, burs/kredi için hazırlanan taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATAR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, ücretleri Ocak ayının 6'sında yatırmaya başlayacak. Ve her ayın 6'sı olmak üzere; 6, 7, 8, 9 ve 10'uncu günlerde ücretler Ziraat Bankası'na yatırılacak.

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA

18 yaşından küçük öğrenciler

Burs veya kredi almaya hak kazanan 15-18 yaş arası öğrenciler, anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından öğrenciler kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirecek. 15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor.

Yurt Dışında Okuyan Öğrenciler

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin e- Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemleri için ise son gün 15 Ocak. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Öğrencilerin kefaletname senedini yurt içinde noterler, yurt dışında elçilikler aracılığıyla hazırlatarak en geç 15 Ocak tarihine kadar ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya /Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

ÖDEME TABLOSU

TC KİMLİK NUMARASI ÖDEME TARİHİ

0 İle Bitenler Ayın 6'sı itibariyle
2 İle Bitenler Ayın 7'si itibariyle
4 İle Bitenler Ayın 8'i itibariyle
6 İle Bitenler Ayın 9'u itibariyle
8 İle Bitenler Ayın 10'u itibariyle

BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARDAN ÇEKİLEBİLECEK? KARTLAR NE ZAMAN VERİLECEK?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler. İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANKKART'larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler. Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.),
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),
• Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,?öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

KYK BURSU NE ZAMAN İPTAL OLUR?

Bursu kazanan öğrenci aşağıdaki maddelerden birini gerçekleştirdiğinde kurum tarafından bursu kesiliyor. İşte o maddeler:

Başarısız olması durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması ya da öğretimine bir yıl ara vermesi durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Öğretim kurumunun kapatılması durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması durumunda kesintinin gerçekleşmesi

Kesin hükümle mahkum olması durumunda kesintinin gerçekleşmesi