Taşeron işçi için hangi zamlar yapılacak? İşte tüm detaylar

Taşeron işçi son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Taşerona tediye ödemeleri için geri sayım başladı. 200 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren yerel mahkeme kararı sonrası işçilere tediye ödemesi yapılması planlanmış ve ödenecek olan tutarlar da merak edilmektedir. Aralık ayı içerisinde yapılacak olan ödemelere ilişkin ilave tediyelerin maaşlara göre en az ve en yüksek tutarları haberimizde yer almaktadır.

Giriş Tarihi 07 Kasım 2019, 11:00 Güncelleme 15 Kasım 2019, 10:43
Taşeron işçi için hangi zamlar yapılacak? İşte tüm detaylar

İÇİNDEKİLER

Taşeron işçi son dakika haberleri: 200 binden fazla taşeron işçiyi ilgilendiren Tediye ödemesine sayılı günler kaldı. Taşeron işçilerin ilave tediye miktarları ve detaylar için haberimizi inceleyiniz. İkramiye ödemesinden yüzde 15 sigorta primi ve yüzde 20 Gelir Vergisi kesintisi yapılıyor. Ayrıca Damga Vergisi kesintisi de yapılıyor.

TAŞERON İŞÇİ SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TAŞERON İŞÇİ İLAVE TEDİYE TUTARI NEDİR?

200 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren ödeme tutarları işçilerin aldıkları maaşa göre belirlenmektedir. Buna göre asgari ücretle çalışan bir taşerona 792 TL ödenirken daha yüksek maaş alan işçiye ise daha fazla ödeme yapılacaktır. 4 taksit olarak ödenen olan ilave tediyelerin ilk iki ödemesi ocak ve mayıs ayında yapılmıştı. Üçüncü ödeme ise yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ödenecek olup son taksit ise işçilere aralık ayında ödenecek. Yapılacak olan ödemelerde en düşük ödeme asgari ücret alan taşeron işçisine ödenecek olup bu tutar 792 TL olarak belirlenmiştir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

TAŞERON İŞÇİ İÇİN NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Aynı yerel mahkeme kararı ile asgari ücretin fazlası şeklinde çalışan işçilerin ücreti yeni asgari ücret düzeyine çıkarılacak olup hizmet alım ihaleleri ve bireysel iş sözleşmesinde belirlenen yüzde fazlası örneğin, işçi 10 fazlası ile çalışıyor ise 1 Ocak 2020 tarihinde uygulanacak günlük 85,28 brüt asgari ücretin %10 fazlası olan günlük 93,80 TL üzerinde %4 oranında zam yapılarak günlük 97,55 TL brüt olarak ücret olarak belirlenecek.

YENİ ZAM ORANLARI NE ZAMAN BELİRLENECEK?

Taşeron işçiler ile kamuya geçen işçilerin maaş zamları için 2020 yılında görüşmeler yapılacak. Yapılacak görüşmelerde ise işçilere maaş zammı hedeflenen enflasyon oranında yapılacak. Bu da işçilerin düşük maaş zammı alacağı beklentisini oluşturdu.