4/D'li taşeron ve 31 Ekim taşeron işçi son dakika gelişmeleri

4/D'li taşeron işçi asgari ücret zammı ve ek ödeme için üzen bir haber geldi. Bu bağlamda taşeron işçiye maaş zammı da hedef enflasyona göre yapılacak. İşçiler kadroya alınmasının ardından YHK kararına devam etti ve yüzde 4+4 maaş zammı aldı. Aynı zamanda taşeron işçilerin maaşlarına asgari ücret miktarında zam yapılması konusunda henüz bir açıklama gelmedi.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2019, 10:08 Güncelleme 08 Kasım 2019, 11:00
4/D’li taşeron ve 31 Ekim taşeron işçi son dakika gelişmeleri

İÇİNDEKİLER

4/D'li taşeron işçi asgari ücret zammı ve ek ödeme var mı? gibi sorular oldukça popüler durumda. Taşeron işçilerin ve kamuya geçen 800 bin işçinin maaş zamları ile ilgili son dakika haberi. İşçilere , hedef enflasyon üzerinden yapılması planlanan zammın düşük olacağı bildirildi. Taşeron işçiler ile kamuya geçen işçilerin maaş zamları için 2020 yılında görüşmeler yapılacak. Yapılacak görüşmelerde ise işçilere maaş zammı hedeflenen enflasyon oranında yapılacak.

TAŞERON İŞÇİ SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

2020 OCAK AYINDA YÜZDE 4

YHK kararına göre kamuya geçen taşeron işçiler ile diğer taşeron işçiler , Ocak 2020 döneminde maaşlarına yüzde 4 zam alacak.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

TAŞERON İŞÇİLERE ASGARİ ÜCRET ZAMMI VAR MI?

Kurumlarda çalışan taşeron işçilerin maaşlarına asgari ücret tutarında zam yapılması konusu herhangi bir adım atılmış bulunmuyor. Toplu sözleşme gereğince maaşlarına yüzde 4 oranında zam yapılan taşeron işçilerden maaşları asgari ücretin altında olan olursa o maaşlar asgari ücret seviyesine çekilecek. Kurumlarda 4/D statüsünde çalışan taşeron işçilerin maaşları konusunda bazı belediyeler seçimden önce önemli adımlar atmışlardı. Kocaeli Belediyesi tarafından atılan adımda taşeron işçilerin maaşlarına günlük 21 TL aylık ise 635 TL zam yapılmıştı. Buna benzer kararlar seçimlerden hemen önce birkaç belediye tarafından alındı.

TAŞERONA EK ÖDEME YAPILACAK MI?

Kamuda çalışan binlerce kişiyi ilgilendiren karar Ankara 24. İş Mahkemesin'den geldi.

Binlerce çalışanın maaşı yeniden hesaplanacak. Hizmet İŞ Sendikası tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: Sendikamız Hukuk Müşavirliğince, 696 Sayılı KHK ile mahalli idarelerin iktisadi teşebbüsleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve asgari ücretin katlarına (%10, %20, %30,vb.) çalışan adına, geçiş sonrası asgari ücretin yüzdelik katlarının uygulanmaması nedeniyle açılan dava işçiler lehinde sonuçlandı. Sağlık Bakanlığı'na karşı Ankara 24. İş Mahkemesi'ne açılan davada yerel mahkeme, 10 Eylül 2019 tarihli duruşmada itiraz yolu açık olmak üzere davamızın kabulüne karar verdi.

4D'Lİ TAŞERON İŞÇİYE İLAVE TEDİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ

İkramiye ödemesinden yüzde 15 sigorta primi ve yüzde 20 Gelir Vergisi kesintisi yapılıyor. Ayrıca Damga Vergisi kesintisi de yapılıyor. 4/D'li işçiler toplu sözleşmede yer alan 10 günlük ikramiyeyi bu yılın ocak ve temmuz aylarında aldılar. Belediye şirketlerine geçen işçilerin ayrıca ilave tediye ödemesi alma imkanları bulunmuyor.