TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama – Barkodlu SGK hizmet dökümü alma

E-Devlet Kapısı sayesinde TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinizi internetten sadece tek tıkla kolayca yapabilirsiniz. E-Devlet platformundan yapacağınız TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleriyle işe giriş çıkış tarihlerinizi, prim tutarlarınızı ve çok daha fazlasını görüntüleyebilirsiniz. TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini e-Devlet platformundan nasıl yapabileceğinizi yazımızda detayları bulabilirsiniz.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2019, 13:58 Güncelleme 13 Eylül 2019, 13:58
TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama – Barkodlu SGK hizmet dökümü alma

İÇİNDEKİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun e-Devlet Kapısı üzerinde bulunan "e-hizmetleri" sayesinde internette sadece TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama yapabilirsiniz. Tüm vatandaşlık işlemlerinizi güvenle yapabildiğiniz e-Devlet platformunda SGK sorgulamalarınızı da kolayca yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümünüzü öğrenmek istediğinizde e-Devlet platformuna giriş yaparak, güvenle hizmet dökümünüzün detaylarını öğrenebilirsiniz. E-Devlet TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini güvenle yapabilmeniz için e-Devlet giriş yapmanız gerekiyor. Bu yüzden SGK hizmet dökümünü e-Devlet platformundan almak için sırasıyla aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor.

SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır? TIKLA ÖĞREN!

• E-Devlet TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini güvenle yapabilmeniz için e-Devlet giriş yapmanız gerekiyor. Bu yüzden SGK hizmet dökümünü e-Devlet platformundan almak için sırasıyla aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor.

• E-Devlet Kapısı platformuna ulaşmak için arama motorunda "turkiye.gov.tr" adresine girmeniz gerekmektedir.

• E-Devlet platformunda sağ üst köşede bulunan "Giriş Yap" butonuna tıklayarak, e-Devlet giriş sayfasına ulaşmalısınız.

• E-Devlet Giriş sayfasında kimlik doğrulaması yapmalısınız. E-Devlet kimlik doğrulamayı "e-Devlet şifresi", "Mobil İmza", "e-İmza", "T.C. kimlik kartı" ve "İnternet Bankacılığı" ile yapabilirsiniz. Daha detaylı e-Devlet giriş nasıl yapılır öğrenmek için detaylı anlatımı inceleyebilirsiniz.

• E-Devlet kimlik doğrulamadan sonra ekranın ortasında bulunan arama çubuğuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Sorgulama" yazmalısınız. Dilerseniz ekrandaki "e-hizmetler" sayfasına girerek, burada SGK e-hizmetler listesini bularak da SGK Tescil ve Hizmet Dökümü ekranına ulaşabilirsiniz. (SGK hizmetlerini sıkça kullanıyorsanız sayfanın alt kısmında "Sık Kullanılan Hizmetler" kısmından da SGK hizmetlerine kolayca ulaşabilirsiniz).

• Açılan "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Sorgulama" ekranında "4A", "4B ve "4C" tescil bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Her sigorta türü için kimlik bilgilerinin en alt kısmında bölüm bulunmaktadır. Alt kısımda bulunan "4A Tescil Bilgileri", "4B Tescil Bilgileri", "4C Tescil Bilgileri" ve "Banka Sandığı Tescil Bilgileri" ekranından kolay bir şekilde bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

• SGK tescil ve hizmet dökümü bilgilerinizi sadece görüntülemek istiyorsanız, buradan bakarak, sayfayı kapatabilirsiniz. Ancak elinizde çıktı olarak bulunmasını istiyorsanız sağ üst kısımda bulunan "Yazdır" seçeneğine tıklayarak, doğrudan yazdırabilirsiniz.

• Eğer SGK hizmet dökümünüzü bir kuruma ya da işyerine vermeniz gerekiyorsa şablonun sol üst kısmında bulunan "Barkodlu Belge Oluştur" seçeneğine tıklamalısınız. Bu seçeneğe tıkladığınızda yeni açılan sayfada önce belgeyi indirmeniz istenir. Belgeyi indirdikten sonra kolayca yazdırabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Nedir?

E-Devlet Kapısı üzerinden yapabildiğiniz TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemiyle, tüm sigortalılık geçmişinizi öğrenebilirsiniz. SGK'da kaydı bulunan çalışanların tüm çalışma özgeçmişini gösteren belge "SGK Hizmet Dökümü" belgesi olarak isimlendirilir. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemiyle öğrenebileceğiniz sigortalılık bilgileri ise;

• Kimlik bilgileri/sigorta numarası,
• Toplam çalışma gün sayısı,
• İlk işe giriş tarihi,
• Sigorta türü,
• Sigorta kademesi,
• İşyeri numarası,
• Çalıştığı meslek kodu,
• İşe giriş ve çıkış tarihleri,
• Prim gün sayısı,
• Prim tutarları,
• Toplam kazanç,
• Bağlı bulunduğu SGK İl Müdürlüğü Kodu,
Şeklindedir.

TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi sonucunda bu bilgilerin tüm ayrıntılarına ulaşabilir ve resmi işlemlerde kullanabileceğiniz belge formunda yazdırabilirsiniz. Yeni iş başvurularında, kredi ve kredi kartı başvurularında gibi pek çok resmi işlemde talep edilen bir belgedir. Bu yüzden de vatandaşların çok sık yaptıkları bir SGK sorgulamasıdır. Bu yüzden de SGK tarafından vatandaşlara kolaylık sağlanması maksadı ile e-Devlet Kapısı üzerinde SGK hizmet dökümü sorgulama ve resmi belge olarak yazdırma imkanı sağlanmıştır. Tüm resmi işlemlerde kullanmak üzere 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü evrakınızı e-Devlet Kapısı üzerinden oluşturabilirsiniz. Böylelikle SGK İl Müdürlüklerine giderek, uzun zamanlar alabilecek sıra bekleme ve işlem prosedürü ile uğraşmaz ve ihtiyaç duyduğunuz anda SGK hizmet dökümünüze yasal geçerliliği olacak şekilde sahip olabilirsiniz.