Yeni konut 29 Ağustos ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranı vade faiz ücreti kaç para? İşte kredi faiz oranları hesaplama

29 Ağustos konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranı vade faiz ücreti kaç para? İşte kredi faiz oranları hesaplama. Konut kredilerinde faiz yüzde 1'in altına inerek yüzde 0.99'a kadar geri çekildi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi faiz oranlarını düşürdü. Konut kredisinde 180 ay vadeli kredinin faiz oranını yüzde 0,99'a düşüren bankalar tüketici ve taşıt kredilerinde de indirime gitti. Bu arada kredi faiz oranları düştü. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'a göre vatandaşın kredisini erken kapatma hakkı var. Yüzde 1 ve 2 oranındaki cezayı ödeyip eski krediyi düşük faizle yenileyebilirsiniz. Peki 60 -120 ay taksitli kredi faiz oranları vade faiz ücreti kaç para? 29 Ağustos güncel konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranı!

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2019, 08:47 Güncelleme 29 Ağustos 2019, 08:47
Yeni konut 29 Ağustos ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranı vade faiz ücreti kaç para? İşte kredi faiz oranları hesaplama

İÇİNDEKİLER

Kredi faiz oranları son zamanlarda oldukça aratılan konular arasında yer alıyor. Kredi faiz oranlarında indirim görüleceği daha önce belirtilmişti. Kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına çekmesi sonrasındaki kredi talebi bayahı arttı. Bu anlamda güncel kredi faiz oranlarına ilişkin detaylı bilgiye haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte vatandaşlar internette sorgulamaya başladılar. Peki en uygun krediyi hangi banka veriyor? Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranlarını haberimizde detaylı olarak verdik. Bu arada daha önce kredi çeken vatandaşlar yüzde 1 ve 2 oranındaki cezayı ödeyip eski krediyi düşük faizle yenileyebilirsiniz.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat Bankası konut kredisinde faizi yüzde 1'in altına indirdi. Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar 180 ay vadeli konut kredi faizini yüzde 0.99 olarak belirledi.

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, kredi faiz oranları 01 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere indirildi.

Açıklamaya göre; konut kredisi faiz oranları, 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin 1 - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak belirlendi.Tüketici kredisi faiz oranları ise, bankadan maaş alan müşteriler için azami 60 ay vadeyle aylık 1,49, diğer müşteriler için ise aylık 1,59 olarak belirlendi.

Ziraat Bankası'ndan sonra Vakıfbank da 180 ay vadeli konut kredilerinde faizi yüzde 0,99'a düşürdü

Konut kredisi hesaplama işlemi için Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesinde bulunan Konut Kredisi Hesaplama Aracı'na giriniz. Daha sonrasında almak istediğiniz kredi türünü seçin. Ardından kredi tutarı, ödeme vadesi ve faiz oranını belirleyerek HESAPLA butonuna basınız.

Hesapla butonuna bastıktan sonra alacağınız kredi türüne, tutarına ve vadesine göre konut kredisi karşınıza çıkacaktır.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi faizleri geriledi. Halkbank 180 ay vadeli konut kredisi için faizi yüzde 0,99'a düşürdü.

HALKBANK KONUT KREDİSİ HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Vakıfbank konut ve bireysel kredi faizlerini indirdi. Vakıfbank 180 ay vadeli konut kredilerinde faizi yüzde 0,99'a düşürdü.

VAKIFBANK HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

VAKIF KATILIM KREDİ FAİZ ORANLARI

Vakıf Katılım, konut finansmanında 250 bin TL için 180 aya kadar olan vadelerde kar oranını aylık yüzde 0,99 seviyesine indirdi.

ING BANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 1.34

TEB KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 1.35

Kredi faiz oranları düştü, kredisini yeniden yapılandıran kazanır! Eski kredi borçları nasıl kapatılır?.

Kredi faiz oranları düştü. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'a göre vatandaşın kredisini erken kapatma hakkı var. Yüzde 1 ve 2 oranındaki cezayı ödeyip eski krediyi düşük faizle yenileyebilirsiniz.

FAİZ CEPTE KALACAK

180 ay vade için uygulanacak bu oran örneğin 500 bin liralık bir kredi kullanan vatandaşın sadece faizden cebinde 425 bin lira kalmasını sağlayacak. Yapılan faiz indirimleri ile konut kredisinde 180 ay vadede 500 bin TL kredi kullanacak olan bir müşteri, aylık yüzde 1.55 faizde toplam 1 milyon 488 bin TL öderken, aylık yüzde 0.99 faizle bu ödeme 1 milyon 73 bin liraya inecek. Ödenecek faiz 988 bin liradan 573 bin liraya inecek. 120 ay vadeli 500 bin liralık kredide ise faiz ödemesi 604 bin liradan 356 bine, toplam ödeme 1.1 milyon liradan 856.7 bin liraya inecek. Yine daha önce 120 ay ile 500 bin lira bir krediyi yüzde 2 faizle alan bir vatandaş ayda 11 bin lira öderken şimdi bu faiz oranıyla 7 bin lira ödeyecek ve her ay 4 bin lira cebinde kalacak..

ESKİ KREDİLER NE OLACAK

Daha önce yüksek oranlı faizden kerdi kullanan vatandaşlar için henüz net bir açıklama yok. Bankalar genel olarak şimdilik yeni konut alımları için bu faiz oranlarını açıklamış oldular. Ancak yapılandırma ya da erken kredi kapatma tüketiciler için bir yasal hak. Bunu kullanabiliriz. Yani kredi kullananlar limitleri dahilinde yeni kredi kullanarak düşük faiz oranıyla kredi kapatma yapabilir.

YASA BU HAKKI TANIYOR

Tüketicinin korunması Hakkında Kanun'un 37. maddesi konut kredilerinde erken kapatma konusunu düzenliyor. Düzenlemede "Tüketici, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, konut finansmanı borcunun tamamını erken ödeyebilir" hükmü bulunuyor. Yasa devamında bunun detaylarını da şöyle açıklıyor: "Bu h‚llerde, konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapmakla yükümlüdür." Bu talepte bulunun tüketici iççin yasada erken kapatma tazminatı da hükme bağlanmış durumda. Bu da şöyle ifade ediliyor: "Erken ödeme tazminatı gerekli faiz indirimi yapılarak hesaplanan ve tüketici tarafından konut finansmanı kuruluşuna erken ödenen tutarın kalan vadesi otuz altı ayı aşmayan kredilerde yüzde birini, kalan vadesi otuz altı ayı aşan kredilerde ise yüzde ikisini geçemez. Oranların değişken olarak belirlenmesi h‚linde tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilemez.".

HESABINIZI YAPIN

Eğer aldığınız kredinin taksitleri için daha zaman varsa yani krediyi yeni almışsanız erken kapatıp yeni faizlerle kredi almak daha avantajlı olacaktır. Bunun için bankanızla konuşabilir ya da bir başka bankadan düşük faizli kredi alarak eski kredinizi kapatabilirsiniz. Burada yüzde 0.99'lük faiz oranı siz kredinizi hangi orandan alırsanız alın size avantaj sağlayacaktır. Özellikle 1.50'nin üstünde faizle kredi kullanmışsanız önemli ölçüde kara geçebilir borcunuzdan daha erken kurtulabilirsiniz..

KONUT KREDİSİ ALANİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor. Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.