Kurban Bayramı emekli ikramiyesi zammı kaç para? Emekliye bayram müjdesi!

Kurban Bayramı'na doğru adım adım ilerliyoruz. Bugün itibarıyla bayrama 13 gün kaldı. Emekliler hem bayram sevinci hem de ikramiye sevinci yaşayacak. Şimdi merak edilen konuların başında bayram ikramiyelerinin ve maaşların ne zaman yatacağı geliyor.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2019, 08:59 Güncelleme 01 Ağustos 2019, 11:13
Kurban Bayramı emekli ikramiyesi zammı kaç para? Emekliye bayram müjdesi!

İÇİNDEKİLER

Kurban bayramına sayılı günler kala yaklaşık 12 milyon emekli için heyecanlı bekleyiş başladı. Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi gündeme geldi. Kurban Bayramı ikramiyeleri tarihi için hükümetten henüz bir açıklama yok. Ramazan Bayramı'nda ikramiyeleri bayrama 4 gün kala yatmaya başlamıştı. Kurban Bayramı ikramiyelerinin 7 Ağustos'ta yatması bekleniyor. Maaşların da bayramdan önce yatacağı tahmin ediliyor.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Kurban Bayramı da 11-14 Ağustos'ta kutlanacak. İkinci ikramiyenin de 5-9 Ağustos'ta ödenmesi planlanıyor. İkramiye ödemelerinin yapılacağı kesin tarih Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Hükümet, 30 Nisan 2018'de emeklilere, dul ve yetimlerine, her yıl iki dini bayram öncesi 1.000 lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. İkramiyenin verileceği tarihe kadar emekli olanlar da 1.000 liralık ikramiyeden yararlanabilecek.

YENİ EMEKLİ OLANLAR İKRAMİYE ALACAK MI?

2019'da Kurban Bayramı'nın 11-14 Ağustos tarihlerine denk gelmesi ile ikramiyelerin 5 ila 9 Ağustos tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Bu tarihten önce emekli olanlar bin TL'lik bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.