Emekli ve memur zamlı maaş hesaplama nasıl yapılır?

Emekli ve memur zamlı maaş hesaplama nasıl yapılır? İşte SGK, SSK, Bağ-Kur emeklisi Temmuz maaş hesaplama... Enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları da belli oldu. Milyonlarca kişinin beklediği rakamlar 3 Temmuz tarihinde açıklandı. Şimdi gözler maaşların yatırılacağı tarihe çevrildi.

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2019, 11:53 Güncelleme 16 Ocak 2020, 09:36
Emekli ve memur zamlı maaş hesaplama nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

İlk altı enflasyon Temmuz ayı rakamları TÜİK tarafından açıklanmıştı. Zam oranlarının belli olmasıyla birlikte milyonlarca emekli zamlı maaşların ödeneceği tarihi sabırsızlıkla beklemeye başladı. Maaşlar yatırılmadan önce emekli zamlı maaş hesaplama nasıl yapılır sorusu merak edilen sorular arasında yer alıyor. SSK emeklileri 17-26 Temmuz, Bağ-Kur emeklileri 25-29 Temmuz arasında yeni maaşlarını hesabında görecek. Emekliler, hesaplarında, net maaşlarının yüzde 5.01 artırılmış halini ve bu yeni maaş üzerinden hesaplanan aylığın yüzde 4-5'i oranındaki ek ödemeyi görebilecek.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

SGK'nın resmi sitesinde yer alan sayfada emekliler ve memurlar zam sonrası maaşlarının ne kadar olduğunu hesaplayabiliyor.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TEMMUZ AYI ZAM ORANLARI

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memurlara da yüzde 6 oranın zam gerçekleştirilecek. Temmuz zammı sonrası en düşük SKK 2008 öncesi, emekli aylığı 2.000 TL, SSK 2008 sonrası en düşük emekli aylığı 1.181 TL, Tarım Bağ-Kur aylığı 1.332 TL, Esnaf Bağ-Kur aylığı 1.688 TL oldu.

EMEKLİ ZAMLI MAAŞLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Temmuz zamlarını öğrenen milyonlar, yeni maaşlarına da kavuşuyor. Memurlar zamlı maaşlarını 15 Temmuz'da alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yeni aylıkları ayın 17'sinden itibaren ödenecek.

SSK emeklileri 17-26 Temmuz, Bağ-Kur emeklileri 25-29 Temmuz arasında yeni maaşlarını hesabında görecek. Emekliler, hesaplarında, net maaşlarının yüzde 5.01 artırılmış halini ve bu yeni maaş üzerinden hesaplanan aylığın yüzde 4-5'i oranındaki ek ödemeyi görebilecek.

MEMURA 14 GÜNLÜK FARK

Memur ve memur emeklisi temmuzda yüzde 5 zam alacaktı. Enflasyon farkıyla bu zam yüzde 6.01'e çıktı. Memurlar her ayın 15'inde maaşını çekiyor ve zamlı maaşlar dün hesaplara yattı. Memura ayrıca 1-14 Temmuz'u kapsayan fark da yatacak. Bunun da 4-5 günde yatması bekleniyor. Örneğin öğretmen dün 260 lira zamlı maaş aldıysa, 121 lira civarında ek bir fark daha alacak.

20 GÜN SONRA İKRAMİYE

Memur emeklisi ise her ayın 1-5'i arasında maaş alıyor. Temmuz zammı yetişmediğinden henüz hesaba geçmedi. Bu ayın sonuna kadar yatırılması bekleniyor. Emekliler zam ve farkın yanında ağustos ayı içerisinde bir de bayram ikramiyesi alacak. Yılın ilk ikramiyesi 31 Mayıs'ta hesaplara yatmıştı. Kurban Bayramı 11-14 Ağustos'ta. Arife günü 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor. İkramiyenin de bu tarihten önce, 5-9 Ağustos'ta ödenmesi muhtemel.