Gençlere iş+sigorta

Üniversiteli gençlere sosyal çalışma için başvurular başlıyor. Gençler sigortalı olup ayda 808 lira alacak. Kayıt yaptıran öğrenciler kendilerine uygun 3 programı seçecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2019 Güncelleme 25 Haziran 2019, 08:00
Gençlere iş+sigorta

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve 100 bine yakın öğrenciye ilk kez sigortalı olma kapısı açacak Sosyal Çalışma Programı için başvurular bugün başlıyor. Türkiye İş Kurumu'nun internet sayfası üzerinden yapılacak başvurular, 28 Haziran'da sona erecek. Kayıt yaptıran öğrenciler kendilerine uygun 3 programı seçecek. Öğrenciler 5 Temmuz'da yapılacak kura sonucuna göre belirlenecek. Çalışma süresi Temmuz, Ağustos, Eylül olmak üzere 3 ay olacak. Gençlerin eline toplam 2 bin 500 lira geçecek.
Program doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi olmak üzere 4 alanda düzenleniyor.
18 yaşını doldurmayan üniversite öğrencileri, yaz döneminde ders alanlar, çalışanlar, staj yapanlar katılamayacak.
Öğrenciler, programa katılım sağladıkları her gün için 67,36 lira ödeme alacak, primleri yatırılacak. Program haftada 3 gün olacak, Temmuz'da 808 lira ödenecek.


Hazal ATEŞ